Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φυλακές Δομοκού: Χωρίς απόφαση το Πειθαρχικό Συμβούλιο για Κασιδιάρη - Νέα συνεδρίαση στις 20 Απριλίου

Φυλακές Δομοκού: Χωρίς απόφαση το Πειθαρχικό Συμβούλιο για Κασιδιάρη – Νέα συνεδρίαση στις 20 Απριλίου

Ο πειθαρχικός έλεγχος διεξάγεται προκειμένου να διαπιστωθεί αν παραβιάζει τους κανονισμούς σχετικά με τις επικοινωνίες που έχει μέσα από τις φυλακές κάνοντας ακόμα και προεκλογική εκστρατεία

Στις 20 Απριλίου αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου το πειθαρχικό Συμβούλιο των φυλακών Δομοκού, με τη συμμετοχή του εισαγγελέα που εποπτεύει τις φυλακές, προκειμένου να εξετάσει τις τηλεφωνικές συνομιλίες του Ηλία Κασιδιάρη, όπως προβλέπει ο κανονισμός των φυλακών.

Κατά την σημερινή συνεδρίαση δεν υπήρξε απόφαση σύμφωνα με την ΕΡΤ καθώς, μέσω του συνηγόρου του ο καταδικασμένος πρώην βουλευτής, ζήτησε να υποβάλει υπόμνημα με τις θέσεις του.

Για το λόγο αυτό η συνεδρίαση διακόπηκε χωρίς να ληφθεί κάποια απόφαση σχετικά με το αν θα επιβληθούν σε βάρος του Ηλία Κασιδιάρη πειθαρχικές κυρώσεις και αν ναι, τι είδους θα είναι αυτές.

Τι εξετάζει το Πειθαρχικό

Αυτό που θα εξετάσει το Πειθαρχικό Συμβούλιο των φυλακών Δομοκού είναι είναι εάν ο Ηλίας Κασιδιάρης, έχει παραβιάσει την απόφαση του Συμβουλίου που είχε λάβει τον Οκτώβρη του 2021.

Σύμφωνα με εκείνη την απόφαση επιτρέπεται να χρησιμοποιεί μόνο το κοινόχρηστο καρτοτηλέφωνο των φυλακών και να επικοινωνεί αποκλειστικά και μόνο με συγγενείς μέχρι 4ου βαθμού και τον δικηγόρο του για θέματα αποκλειστικά προσωπικά, οικογενειακά και νομικής φύσεως που αφορούν την υπόθεσή του και τίποτε άλλο.

Επίσης του έχει απαγορευτεί να κάνει πολιτικές συζητήσεις με τους συνομιλητές του, ενώ το ίδιο ακριβώς ισχύει και στα επισκεπτήρια που δέχεται μέσα στην φυλακή.

Ωστόσο, παρά τις απαγορεύσεις, σύμφωνα με πληροφορίες από την εφημερίδα «Τα Νέα», οι λογαριασμοί τού πρώην βουλευτή του νεοναζιστικού μορφώματος παραμένουν ενεργοί, οι αναρτήσεις του κάθε άλλο παρά οικογενειακά ή προσωπικά ζητήματα αφορούν και o ίδιος πρωτοστατεί ανενόχλητος στην προεκλογική καμπάνια του κόμματος που ίδρυσε.

Μάλιστα, η τελευταία μεταφόρτωση βίντεο στο κανάλι του στο YouΤube έγινε πριν από μόλις λίγες ημέρες (5 Απριλίου 2023), ενώ στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter οι αναρτήσεις είναι σχεδόν καθημερινές, με την πιο πρόσφατη να δημοσιεύεται στις 12.38 προχθες (10 Απριλίου 2023).

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ενδεικτική της αδιάκοπης πολιτικής δραστηριότητάς του είναι η διοργάνωση (9 Μαΐου 2021) διαδικτυακού κομματικού «συνεδρίου» με τη συμμετοχή 150 μελών και κεντρικό ομιλητή τον ίδιο.

Η online εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε μέσω βιντεοκλήσεων, βαφτίστηκε «1η Πανελλήνια Οργανωτική Συνδιάσκεψη» και σε αυτήν παρουσιάστηκαν «τομεάρχες» και «κυβερνητικό πρόγραμμα».

«Ηχογραφεί τις δηλώσεις του»

Πηγές από τη Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σημείωναν ότι έχουν γίνει επανειλημμένοι έλεγχοι στο κελί του κρατούμενου και έχει διαπιστωθεί ότι δεν έχει κινητό τηλέφωνο ούτε φυσικά πρόσβαση στο ίντερνετ.

Όπως έχει διαπιστωθεί οι δηλώσεις που ακούστηκαν και πριν λίγες ημέρες να κάνει ο Ηλίας Κασιδιάρης σχολιάζοντας την επικαιρότητα, ηχογραφήθηκαν μιλώντας στο καρτοτηλέφωνο των φυλακών και στη συνέχεια αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο.

Έρευνα για τους δικηγόρους του

Για τον λόγο αυτό άλλωστε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός ζήτησε τη διεξαγωγή πειθαρχικής έρευνας, προκειμένου να διερευνηθεί εάν για τη διακίνηση και δημοσιοποίηση των δηλώσεων, παρεμβάσεων, του κρατούμενου στις φυλακές υψίστης ασφαλείας Δομοκού Ηλία Κασιδιάρη, μεσολάβησαν δικηγόροι.

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση του ΔΣΑ έχει ως εξής:

«Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός, ζήτησε από τον πρόεδρο των Πειθαρχικών Συμβουλίων να διενεργήσει προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα για την τυχόν τέλεση πειθαρχικών παραπτωμάτων από μέλος ή μέλη Δικηγορικού Συλλόγου της επικράτειας, με αφορμή καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες δηλώσεις, τοποθετήσεις και παρεμβάσεις του κρατούμενου των φυλακών υψίστης ασφαλείας Δομοκού, κ. Κασιδιάρη που δημοσιεύθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, περιήλθαν σε αυτά μέσω της συνδρομής του/της πληρεξουσίου δικηγόρου του».

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024