Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Κασιδιάρης κάνει προεκλογική εκστρατεία από το κελί της φυλακής

Ο Κασιδιάρης κάνει προεκλογική εκστρατεία από το κελί της φυλακής

Πραγματοποιεί συχνά «διαγγέλματα» ανενόχλητο το άλλοτε πρωτοπαλίκαρο του Νίκου Μιχαλολιάκου που έχει καταδικαστεί σε 13 χρόνια και 6 μήνες κάθειρξη - Η απόφαση για ελέγχους στην επικοινωνία του έμεινε στα χαρτιά

«Συγχαρητήρια Ηλία. Είμαστε μαζί σου κάθε μέρα, ρίξτε τους και πάρτε την χώρα στην πλάτη. Είσαι η μόνη μας ελπίδα πλέον…».

«Πάμε Ηλία, πάλη καρέ σε σκεφτόμαστε συνέχεια και περιμένουμε να βγεις να αναλάβεις δράση απέναντι στα τζάκια και τους νενέκους».

Τα παραπάνω (ανεπεξέργαστα) σχόλια γράφτηκαν κάτω από αναρτήσεις ηχογραφημένων μηνυμάτων του βαρυποινίτη Ηλία Κασιδιάρη. Ο πρώην φανατικός χρυσαυγίτης, παρά την κράτηση στον Δομοκό, καταφέρνει να διαχειρίζεται καθημερινά τα προφίλ του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φτάνοντας να διοργανώσει μέχρι και τηλεσυνδιάσκεψη, με τη συμμετοχή 150 υποστηρικτών του.

Για τα συχνά «διαγγέλματα» του άλλοτε πρωτοπαλίκαρου του Νίκου Μιχαλολιάκου – που έχει καταδικαστεί σε 13 χρόνια και 6 μήνες κάθειρξη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης – ενημερώνονται άμα τη αναρτήσει οι 134.000 εγγεγραμμένοι στο κανάλι του στο YouΤube, ενώ αντίστοιχες ειδοποιήσεις λαμβάνουν και όσοι συμμετέχουν στα γκρουπ του κόμματος σε Viber.

Στις 7 Οκτωβρίου 2021 το Συμβούλιο Φυλακών Δομοκού, κατόπιν εισήγησης της τότε γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου, συνεδρίασε και αποφάσισε τον έλεγχο του κρατουμένου κατά τις τηλεφωνικές συνομιλίες του. Ούτως ή άλλως, προβλεπόταν η επικοινωνία του αποκλειστικά με συγγενείς έως τέταρτου βαθμού και δικηγόρους – και μόνο για προσωπικά ή οικογενειακά θέματα. Μάλιστα, όπως σημειωνόταν, σε περίπτωση μη συμμόρφωσής του – εάν δηλαδή διαπιστώνονταν συνομιλίες με διαφορετικό από το προβλεπόμενο περιεχόμενο ή επικοινωνία με άλλα πρόσωπα – θα ενημερωνόταν ο διευθυντής του σωφρονιστικού καταστήματος και θα ακολουθούσε πειθαρχικός έλεγχος. Στόχος, να μπει φρένο στα «κηρύγματα μίσους» που είχε κιόλας αρχίσει να εκπέμπει, όντας ήδη έγκλειστος στις «φυλακές υψίστης ασφαλείας» – όπως ο ίδιος αρέσκεται να επαναλαμβάνει – έναν χρόνο.

Εκ του αποτελέσματος προκύπτει ότι οι έλεγχοι δεν είναι μάλλον και τόσο αυστηροί. Ενάμιση χρόνο μετά, οι λογαριασμοί τού πρώην βουλευτή του νεοναζιστικού μορφώματος παραμένουν προκλητικά ενεργοί, οι αναρτήσεις του κάθε άλλο παρά οικογενειακά ή προσωπικά ζητήματα αφορούν και o ίδιος πρωτοστατεί ανενόχλητος στην προεκλογική καμπάνια του κόμματος που ίδρυσε, με τη φωνή του να φτάνει ανεμπόδιστα σε ευήκοα ώτα.

Καθημερινές αναρτήσεις

Η τελευταία μεταφόρτωση βίντεο στο κανάλι του στο YouΤube έγινε πριν από μόλις έξι ημέρες (5 Απριλίου 2023). Στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter οι αναρτήσεις είναι σχεδόν καθημερινές, με την πιο πρόσφατη να δημοσιεύεται στις 12.38 χθες (10 Απριλίου 2023). «Προς κυβερνητικά ανδρείκελα και αχυρανθρώπους: Μία λύση υπάρχει για να με σταματήσετε. Να καταργηθεί με τροπολογία ο Αρειος Πάγος και τα κόμματα να ανακηρύσσονται από τριμελή επιτροπή με πρόεδρο τον Μητσοτάκη και μέλη τους Βορίδη – Ντογιάκο», έγραψε σε μια αποτυχημένη απόπειρα χιούμορ.

Σε αντίστοιχο ύφος και τα ηχητικά μηνύματά του. Περιλαμβάνουν από προτροπές σε ανυπακοή στον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά της Covid-19, όταν μάλιστα η πανδημία σάρωνε τη χώρα (15 Ιουλίου 2021), μέχρι καλέσματα συστράτευσης με το κόμμα που προσφάτως «παρέδωσε» στον πρώην αντεισαγγελέα Αναστάσιο Κανελλόπουλο, εμμονικές επιθέσεις κατά πολιτικών αντιπάλων και αναγγελία κινήσεων, όπως η πρόθεσή του να είναι υποψήφιος στην Α’ Αθηνών (5 Απριλίου 2023). Και όλα αυτά με τα απαραίτητα… διαφημιστικά μπρέικ για την προώθηση βιβλίων και «αναμνηστικών ειδών» (μπρελόκ, κούπες, στιλό, καπέλα, τισέρτ, τσαντάκια).

Τηλεδιάσκεψη με 150 «συνέδρους»

Ενδεικτική της αδιάκοπης πολιτικής δραστηριότητάς του είναι η διοργάνωση (9 Μαΐου 2021) διαδικτυακού κομματικού «συνεδρίου» με τη συμμετοχή 150 μελών και κεντρικό ομιλητή τον ίδιο. Η online εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε μέσω βιντεοκλήσεων, βαφτίστηκε «1η Πανελλήνια Οργανωτική Συνδιάσκεψη» και σε αυτήν παρουσιάστηκαν «τομεάρχες» και «κυβερνητικό πρόγραμμα». Η ασυδοσία, όμως, δεν σταματάει εδώ. Ο έγκλειστος πρώην βουλευτής παρενέβη με μήνυμά του ακόμα και σε συγκέντρωση μερικών δεκάδων υποστηρικτών του στη Θεσσαλονίκη (10 Σεπτεμβρίου 2022). Προλογίζοντάς τον, δε, ένας εξ αυτών έκανε ειδική αναφορά στο «καρτοτηλέφωνο – θρύλος που έγινε ο φόβος και ο τρόμος του προδοτικού συστήματος».

Τι λέει από τη φυλακή

«ΤΑ ΝΕΑ» σταχυολόγησαν και παραθέτουν χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τις «παρεμβάσεις» τού πάλαι ποτέ No3 της οργάνωσης Μιχαλολιάκου που αποδεικνύουν ότι προΐσταται ανενόχλητος της εκλογικής καμπάνιας από τις «υψίστης ασφαλείας φυλακές», αναφερόμενος ακόμα και σε… εκπομπές από το κελί. Αλλωστε, συνολικά, στο κανάλι του στο Youtube έχουν αναρτηθεί 173 βίντεο. Μεταξύ αυτών, ακόμη και ζωντανές συνεντεύξεις (23 Ιουνίου 2023).

5 Απριλίου 2023 – «Ευχάριστο γεγονός η ανάληψη ηγεσίας από τον Κανελλόπουλο»

«Για το πολύ ευχάριστο γεγονός της ανάληψης της ηγεσίας του κόμματος από τον κ. Κανελλόπουλο ήρθα σε επαφή μαζί του μέσω του δικηγόρου μου και θέσαμε το θέμα της υποψηφιότητάς μου στις προσεχείς εκλογές. Συνιστά εξαιρετική εξέλιξη η ανάληψη της προεδρίας από τον κ. Κανελλόπουλο και η νομική εκπροσώπησή του στον Αρειο Πάγο για να διασφαλιστούν οι ελεύθερες εκλογές, η λαϊκή κυριαρχία, το Σύνταγμα και το δημοκρατικό πολίτευμα.

22 Μαρτίου 2023 – «Σας μιλάω μέσα από τη φυλακή»

«Σας μιλάω μέσα από τη φυλακή… Αν ήμουν ελεύθερος αυτή την περίοδο της έντονης πολιτικής αμφισβήτησης, τότε θα είχαμε σαρώσει και τους δύο πυλώνες του πολιτικού συστήματος και τα δύο ανδρείκελα του δικομματισμού. Θα είχαμε ανατρέψει πλήρως όλα τα δεδομένα. Ακόμα, όμως, και σε αυτό το καθεστώς της στυγνής δικτατορίας των διεφθαρμένων, είμαστε εδώ».

13 Μαρτίου 2023 – «Θα είμαι υποψήφιος βουλευτής»

«Το Εθνικό Κόμμα Ελληνες θα συμμετέχει κανονικά στις εκλογές, θα είμαι υποψήφιος βουλευτής με σταυρό και τα ποσοστά μας θα είναι τόσο υψηλά που στην κυριολεξία θα εκτιναχθούν».

9 Φεβρουαρίου 2023 –  «Το γελοίο εφεύρημα της «πραγματικής ηγεσίας»»

«Πολύς κόσμος έχει σχηματίσει λανθασμένα την εντύπωση ότι έχει απαγορευτεί η συμμετοχή μου στις εκλογές. Είναι ένα τεράστιο ψέμα, δεν ισχύει και δεν πρόκειται να ισχύσει σε καμία περίπτωση. Μόλις προκηρυχθούν οι εκλογές, θα κατατεθούν οι εκλογικοί συνδυασμοί στο τμήμα Α1 του Αρείου Πάγου. Η κυβέρνηση απειλεί και εκβιάζει τον Αρειο Πάγο πως αν ένα κόμμα κατεβάσει ως υποψήφιο έναν πολίτη με πρωτόδικη καταδίκη για το 187, τότε το κόμμα αντιτίθεται στο δημοκρατικό πολίτευμα και να κόβεται από τις εκλογές. Εδώ υπάρχει κωμικοτραγική ακροβασία. Μόνο στη φαντασία τους βρίσκεται το γελοίο εφεύρημα της «πραγματικής ηγεσίας»».

30 Ιανουαρίου 2023 – «Οπως είχα αποκαλύψει και στην τελευταία εκπομπή μας»

«Οι δημοσκόποι ομολογούν πλέον ότι θα εκλέξουμε περισσότερους από 20 βουλευτές στην επόμενη Βουλή. Ξεπερνάμε με άνεση το 6%, όπως είχα αποκαλύψει και στην τελευταία εκπομπή μας. Αυτοί οι 20 και πλέον βουλευτές μας δεν θα έχουν καμία σχέση με τα ανδρείκελα των συστημικών κομμάτων».

10 Νοεμβρίου 2022 –  «Τρία χρόνια πολεμάω μέσα από τις φυλακές»

«Η μόνη αντίδραση σε αυτή την κυβέρνηση, σε αυτό το καθεστώς που καταστρέφει την Ελλάδα, έρχεται μέσα από τη φυλακή. Δεν υπάρχει αντίδραση μέσα από τη Βουλή, ό,τι γίνεται στην κοινωνία είναι απολύτως ελεγχόμενο… Τρία χρόνια πολεμάω μέσα από τις φυλακές το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα».

15 Ιουλίου 2021 – «Μόνη αντισυστημική φωνή το κόμμα που ίδρυσα και εκπροσωπώ»

«Στηρίζουμε τον αγώνα ενάντια στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ατομικές μας ελευθερίες… Η αφοσίωσή μου στον αγώνα των Ελλήνων ενάντια στο αντεθνικό καθεστώς που εξουσιάζει την πατρίδα μας είναι και ο μόνος λόγος που βρίσκομαι παράνομα κρατούμενος σε φυλακές υψίστης ασφαλείας. Το Εθνικό Κόμμα Ελληνες που έχω ιδρύσει και εκπροσωπώ μαζί με χιλιάδες ενεργούς πολίτες είναι η μόνη γνήσια αντισυστημική φωνή».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΝΕΑ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024