Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Ένας στους πέντε δήλωσε ότι ένα μέλος της οικογένειάς του σκοτώθηκε από πυροβόλο όπλο

ΗΠΑ: Ένας στους πέντε δήλωσε ότι ένα μέλος της οικογένειάς του σκοτώθηκε από πυροβόλο όπλο

Μία σημαντική μελέτη για την οπλοκατοχή στις ΗΠΑ και την ένοπλη βία - Πόσοι ζουν σε σπίτι όπου υπάρχει όπλο

Ένας στους πέντε Αμερικανούς, που συμμετείχαν σε πρόσφατη μελέτη του Ιδρύματος Kaiser Family Foundation (KFF), μιας μη κερδοσκοπικής, ανεξάρτητης οργάνωσης που επικεντρώνεται σε θέματα εθνικής υγείας στις ΗΠΑ, δήλωσε ότι ένα μέλος της οικογένειάς του σκοτώθηκε από πυροβόλο όπλο, συμπεριλαμβανομένων των περιπτώσεων αυτοχειρίας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που δημοσιοποιήθηκαν την Μεγάλη Τρίτη, ανάλογο ποσοστό (21%) δηλώνει ότι στο παρελθόν έχει απειληθεί από ένοπλο.

Οι μαύροι ενήλικες ήταν πιο πιθανόν να αναφέρουν πως ήταν μάρτυρες ένοπλης βίας ή ότι μέλη της οικογένειάς τους σκοτώθηκαν από όπλα.

Περισσότεροι από το ένα τρίτο των μαύρων ενηλίκων δήλωσαν ότι είχαν μέλος της οικογένειάς τους που σκοτώθηκε από όπλο, σε σύγκριση με το 17% των λευκών ερωτηθέντων και το 18% των ισπανόφωνων ενηλίκων που συμμετείχαν στη μελέτη.

Τρεις στους 10 μαύρους ενήλικες και ένας στους πέντε ισπανόφωνους ενήλικες δήλωσαν ότι είχαν γίνει προσωπικά μάρτυρες πυροβολισμού κάποιου, σύμφωνα με τη μελέτη.

Ανασφαλείς στις γειτονιές τους οι μαύροι ενήλικες

Λίγο περισσότεροι από ένας στους πέντε (22%) ισπανόφωνους ενήλικες δήλωσαν ότι είχαν δει κάποιον να πυροβολείται.

Οι μαύροι ενήλικες ήταν επίσης πιο πιθανό να αναφέρουν ότι αισθάνονται ανασφαλείς στις γειτονιές τους.

«Ενώ οι περισσότεροι ενήλικες συνολικά δηλώνουν ότι αισθάνονται είτε ‘πολύ’ (41%) είτε ‘κάπως’ (41%) ασφαλείς από την οπλοκατοχή στις γειτονιές τους, σημαντικά ποσοστά δηλώνουν ότι αισθάνονται ‘όχι και τόσο ασφαλείς’ (13%) ή ‘καθόλου ασφαλείς’ (5%)», ανέφερε το KFF σε ανακοίνωση που εξέδωσε, δημοσιοποιώντας τα αποτελέσματα της μελέτης.

«Ένας στους έξι μαύρους ενήλικες (17%) δεν αισθάνεται καθόλου ασφαλής στις γειτονιές του, ποσοστό πολύ μεγαλύτερο από αυτό των λευκών (2%) ή των ισπανόφωνων ενηλίκων (9%)», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ιδρύματος.

Πόσοι ζουν σε σπίτι με όπλο

Οι μαύροι (32%) και οι ισπανόφωνοι ενήλικες (33%) ήταν επίσης λίγο περισσότερο από τρεις φορές πιθανότερο να αναφέρουν ότι ανησυχούν καθημερινά ή σχεδόν καθημερινά πως ένα μέλος της οικογένειάς τους θα πέσει θύμα ένοπλης βίας από ό,τι οι λευκοί ενήλικες (10%).

Η μελέτη διαπίστωσε ότι το 41% του συνόλου των ενηλίκων δήλωσε πως ζει σε νοικοκυριό με όπλα. Από αυτούς που είχαν όπλα στο σπίτι, το 75% δήλωσε ότι τα όπλα «φυλάσσονταν με τρόπους που δεν αντικατοπτρίζουν κάποιες κοινές πρακτικές ασφάλειας όπλων», σύμφωνα με το KFF.

Συγκεκριμένα, περίπου οι μισοί (52%) λένε ότι ένα όπλο στο σπίτι τους φυλάσσεται στην ίδια θέση με τις σφαίρες, περισσότεροι από τέσσερις στους 10 (44%) λένε ότι φυλάσσεται σε ξεκλείδωτη θέση και περισσότεροι από το ένα τρίτο (36%) απάντησαν ότι φυλάσσεται το όπλο γεμάτο.

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024