Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπολογιστές: Πτώση πωλήσεων διεθνώς, μεγάλη βουτιά της Apple

Υπολογιστές: Πτώση πωλήσεων διεθνώς, μεγάλη βουτιά της Apple

Διακινήθηκαν 56,9 εκατομμύρια μονάδες το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, από 80,2 εκατομμύρια την ίδια περίοδο πέρυσι

Η παγκόσμια διακίνηση φορτίων προσωπικών υπολογιστών μειώθηκαν κατά 29% το πρώτο τρίμηνο του 2023 λόγω της χαμηλής ζήτησης, του υπερβολικού αποθέματος και του επιδεινούμενου μακροοικονομικού κλίματος, με την Apple να δέχεται το μεγαλύτερο πλήγμα, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών αγοράς IDC.

Στην έκθεση που δημοσιεύθηκε την Κυριακή, η International Data Corporation (IDC) σημειώνει ότι διακινήθηκαν 56,9 εκατομμύρια μονάδες το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, από 80,2 εκατομμύρια την ίδια περίοδο πέρυσι.

Αντίστοιχα, πτώση κατά 28,1% σημειώθηκε σε ετήσια βάση στο τελευταίο τρίμηνο του 2022.

Από τις πέντε κορυφαίες εταιρείες υπολογιστών που αναλύθηκαν στην έκθεση, τα φορτία που διακινήθηκαν από την Apple το πρώτο τρίμηνο σημείωσαν τη μεγαλύτερη πτώση κατά 40,5% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2022, με την Dell Technologies να καταγράφει τη δεύτερη μεγαλύτερη πτώση κατά 31%.

Η Lenovo Group Ltd, η Asustek Computer και η HP αντιμετώπισαν επίσης μειώσεις στη διακίνηση των υπολογιστών τους, όπως ανέφερε η IDC.

Τον Φεβρουάριο, η Apple ανέφερε ότι οι πωλήσεις των υπολογιστών Mac της, οι οποίες είχαν εκτιναχθεί με το καθεστώς τηλεργασίας από το σπίτι κατά τη διάρκεια της πανδημίας, μειώθηκαν κατά 29% σε ετήσια βάση, στα 7,7 δισεκατομμύρια δολάρια όσον αφορά στο τελευταίο τρίμηνο.

«Ο όγκος αποστολών το 1ο τρίμηνο του 2023 ήταν αισθητά χαμηλότερος από τα 59,2 εκατομμύρια μονάδες που είχαν αποσταλεί το πρώτο τρίμηνο του 2019 και τα 60,6 εκατομμύρια το πρώτο τρίμηνο 2018», δήλωσε η IDC.

«Το φρένο στην ανάπτυξη και τη ζήτηση δίνει επίσης στην εφοδιαστική αλυσίδα κάποιο περιθώριο να κάνει αλλαγές καθώς πολλά εργοστάσια αρχίζουν να εξερευνούν επιλογές παραγωγής εκτός Κίνας».

Ανησυχίες για ύφεση

Παραμένουν οι ανησυχίες για επιβράδυνση των μεγάλων οικονομιών, με την πρόσφατη αναταραχή στον τραπεζικό τομέα να εντείνει τις ανησυχίες ότι ο «αφανής» πληθωρισμός και η αυστηρή νομισματική πολιτική ίσως παρεμποδίσουν την ανάπτυξη και τις χρηματοοικονομικές επενδύσεις.

Εάν η οικονομία έχει ανοδική τάση μέχρι το 2024, «αναμένουμε σημαντική ανάκαμψη της αγοράς καθώς οι καταναλωτές ζητούν την ανανέωση, τα σχολεία επιδιώκουν να αντικαταστήσουν τα φθαρμένα Chromebook και οι επιχειρήσεις μεταβαίνουν στα Windows 11», δήλωσε ο Linn Huang, αντιπρόεδρος έρευνας, Devices and Displays στο IDC.

«Εάν η ύφεση σε βασικές αγορές συνεχιστεί το επόμενο έτος, η ανάκαμψη θα μπορούσε να είναι αργή».

Πηγή: OT.gr

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024