Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ποδόσφαιρο σε ρυθμούς… τραμ - τραμ

Ποδόσφαιρο σε ρυθμούς… τραμ – τραμ

Μήπως, κύριε Μπαλτάκο, μαζί με όλα τα άλλα θα καταγγείλετε και τον πρωθυπουργό σε FIFA/UEFA για παρέμβαση;

Σκεφτείτε τι ανικανότητα, τι δόλο, τι γκρεμό βλέπει ένας πρωθυπουργός στην ποδοσφαιρική (ντεμέκ και όπου συμφέρει αυτοδιοίκητη) Ομοσπονδία της χώρας του, για να μπει στη διαδικασία να σηκώσει το τηλέφωνο, να καλέσει τον πρόεδρο της UEFA και να του ζητήσει να στείλει elite διαιτητές στα playoffs της Super League.

Σου λέει ο άνθρωπος «αυτοί θα με βάλουν σε νέο πρόβλημα με κανένα μακελειό έτσι όπως το πάνε». Δεν του φτάνουν όσα έχει; Επομένως, κάνει τη δουλειά του Μπαλτάκου που θα έπρεπε να έχει πει στον Μπένετ να το κάνει ή να έχει στείλει ο ίδιος εξ αρχής (και θεσμικά όπως μας έχουν ζαλίσει) επιστολή στον Τσέφεριν, ζητώντας βοήθεια.

Αφού μόνος του ο Μπένετ μιλάει μόνο με διεθνείς… συμφορές της διαιτησίας. Μήπως, κύριε Μπαλτάκο, μαζί με όλα τα άλλα θα καταγγείλετε και τον πρωθυπουργό σε FIFA/UEFA για παρέμβαση;

Σάμπως κατήγγειλε και τίποτε άλλο βέβαια; Δύσκολο… Κάτι δικά του πήγε να σώσει. Αν σώζονται. Με τον ρυθμό του.

Παρεμπιπτόντως, αυτό με τον δικό του ρυθμό που στο τέλος θα τον αναδείξει νικητή πολύ μου άρεσε. Με ποιον αναμετράται και ποιον θα νικήσει ο θεσμικός πρόεδρος της ΕΠΟ; Δημοκράτης άνθρωπος. Εξαιρετικός κύριος. Και κυρίως αξιόπιστος. Άξιος!

Κι ύστερα ήρθαν οι ορισμοί…

Οι διαιτητές που είχαν κλείσει (λογικά πριν τη συνάντηση της Δευτέρας και πριν το τηλεφώνημα του πρωθυπουργού) είναι και πάλι όπως τους ήθελε το σύστημα και το παρασύστημα. Ένας ελίτ, ένας πρώτης κατηγορίας κι ένας Έλληνας. Σαν τα ανέκδοτα που πάντα στο τέλος έχουν κι έναν… Πόντιο για να γελάμε.

Ο ελίτ Κουλμπάκοφ στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ (που έχει ξανάρθει μόνο σε ματς του ΠΑΟΚ, αλλά δεν ξέρω αν τον εγκρίνει ο Λουτσέσκου ή τον θεωρεί εγκάθετο του κράτους των Αθηνών) για το ξεκάρφωμα. Ο πρώτης κατηγορίας Βερίσιμο στο Ολυμπιακός – Άρης, λες και δεν είναι σημαντικό ματς. Και ο Έλλην (αδιευκρίνιστης κατηγορίας) Μανούχος στο Παναθηναϊκός – Βόλος, λες και ο τίτλος δεν θα κριθεί και στα παιχνίδια εναντίον της λιγότερο βαριάς φανέλας.

Σου λέει, όμως, και που θα φωνάξει ο Βόλος (αν φωνάξει) ποιος νοιάστηκε. Αν, όμως, σπάσει ο διάολος το πόδι του και… σκούξει ο Παναθηναϊκός, τι γίνεται κύριε Τάκη; Επίσης, να σας πω την αμαρτία μου, δυσκολεύομαι να κατανοήσω το επίπεδο συνεννόησης ενός Λευκορώσου διαιτητή με έναν Δανό VAR και έναν Έλληνα AVAR. Άλλα ας το ξεπεράσω.

Λογικά με τους… ρυθμούς Μπαλτάκου τα ίδια θα γίνουν και την Τετάρτη (όπως στο ανέκδοτο που λέγαμε), και κάτσε από την ανικανότητα τους μην κρατήσουν εδώ τον Κουλμπάκοφ να σφυρίξει και το Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ. Εντάξει, ένα αστείο είπαμε…

Με τους ρυθμούς Μπαλτάκου, το ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός (που ίσως δείξει και πρωταθλητή) φαντάζομαι θα έχει έναν κανονικό elite διαιτητή από το πάνω ράφι. Ίσως μάλιστα την Κυριακή εκείνη στρώσουμε τίποτε βάγια για να υποδεχθούμε μόνο elite διαιτητές στα τρία ματς. Είναι και το τηλεφώνημα ολόκληρου πρωθυπουργού στη μέση.

Σε γενικές γραμμές, ας αναφωνήσουμε όλοι μαζί την μεγαλύτερη ατάκα στην καριέρα του μεγάλου Μανώλη Μαυρομμάτη: «Σε ρυθμούς τραμ-τραμ». Ουδείς κατάλαβε τότε, ουδείς καταλαβαίνει τώρα. Και τι σημασία έχει στ’ αλήθεια;

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024