Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ποτέ μην αφήσεις μια λεπτομέρεια, να σου χαλάσει μια ωραία ιστορία…

Ποτέ μην αφήσεις μια λεπτομέρεια, να σου χαλάσει μια ωραία ιστορία…

Στην UEFA ο Τάκης Μπαλτάκος χθες. Μόνο που κανείς δεν (μας) είπε τον πραγματικό λόγο…

Στην Ελβετία ήταν χθες ο Τάκης Μπαλτάκος. Στην έδρα της UEFA. Και μάλιστα όχι μόνος. Ήταν μαζί και ο εκτελεστικός διευθυντής της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Ιάκωβος Φιλιππούσης αλλά και ο υπεύθυνος αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ Βασίλης Σαράκης.

Πήγαν για να μιλήσουν με ανώτατους αξιωματούχους για το «ελληνικό πρόβλημα» του ποδοσφαίρου μας, έπειτα από όσα συνέβησαν την Δευτέρα; Έτσι διαβάσαμε σε μια σειρά από ρεπορτάζ. Ταξίδεψαν οι άνθρωποι ως εκεί για να ενεργοποιήσουν τις σχέσεις τους με την συνομοσπονδία και τέλος πάντων τεχνοκρατικά να αναζητήσουν λύσεις.

Τα είπε άλλωστε και σε μια χθεσινή του συνέντευξη ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας: «Η ενημέρωση στους αξιωματούχους της UEFA έγινε για όλα τα θέματα».

Και βέβαια δεν παρέλειψε και την αγωνία του για να βρεθούν επιτέλους οι καλοί ξένοι διαιτητές που θα συνδράμουν στην ολοκλήρωση των playoffs. «Η αίτηση και η παράκληση για την παρουσία ξένων διαιτητών, από την ανώτερη κατηγορία είναι δεδομένη. Αυτά όλα έγιναν. Το βασικότερο είναι πως θα δοθεί βοήθεια από την UEFA για ελίτ διαιτητές και για διαιτητές κατηγορίας Α» πρόσθεσε στη συνέντευξη του.

Τι δεν είπε;

Πρωτίστως αυτό που αποκάλυψε τη Δευτέρα ο ίδιος ο Στιβ Μπένετ, ότι δηλαδή οι διαιτητές για τις επόμενες αγωνιστικές είναι «κλεισμένοι». Σήμερα θα ανακοινωθούν λογικά αυτοί της 2ης , τη Δευτέρα οι διαιτητές της 3ης κλπ.

Για πότε ακριβώς λοιπόν θα συνδράμει η UEFA προκειμένου να βρούμε καλύτερους διαιτητές από αυτούς που έρχονται; Προφανώς για τις αγωνιστικές που αφορούν στα playoffs μετά το Πάσχα, να ‘μαστε καλά.

Δεν είπε όμως και κάτι ακόμη, μιας και ούτως ή άλλως δεν ρωτήθηκε. Δεν είπε τον πραγματικό λόγο που ταξίδεψε στην Ελβετία και βρέθηκε στα γραφεία της UEFA μαζί μάλιστα με δύο πρόσωπα που δεν τα λες ακριβώς και στον κύκλο των στενών συνεργατών του. Στο άλλο… μπλοκ της ΕΠΟ ανήκουν και ο Φιλιππούσης και ο Σαράκης. Σε εκείνο που πριν από έξι-επτά εβδομάδες θέλησε να γίνει και ο Τάκης Μπαλτάκος ένας από τους… προηγούμενους προέδρους της Ομοσπονδίας.

Τι συνδέει τους τρεις άνδρες; Μα φυσικά το πρόστιμο μαμούθ που φέρεται να δέχτηκε η ΕΠΟ από την UEFA για τις παρατυπίες στη λειτουργία του τμήματος των Αδειοδοτήσεων. Διότι κατά την αξιολόγηση, που έγινε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία στο τμήμα αδειοδότησης, έγιναν συνολικά επτά παρατηρήσεις, δύο «μεγάλες» και πέντε «μικρές», που επιφέρουν πρόστιμο 200.000 ευρώ, πέραν των άλλων πειθαρχικών ποινών που προβλέπονται. Οι τρεις τους λοιπόν ήταν εκεί για να απολογηθούν.

Ήταν εκεί, στη Νιόν, επειδή είχε προγραμματιστεί ακρόαση της ΕΠΟ από το αρμόδιο πειθαρχικό τμήμα για το θέμα της λειτουργίας του τμήματος αδειοδότησης, το οποίο δημιουργήθηκε από τον Φιλιππούση με προϊστάμενο τον Σαράκη. Για όλες τις παραβάσεις που καταγράφηκαν από τον Νοέμβριο του 2021, όταν η νυν διοίκηση της ΕΠΟ αποφάσισε να απομακρύνει από το σχετικό πόστο τον επί σειρά ετών διευθυντή, Γιώργο Δημητρίου.

«Διεύθυνα τη Διεύθυνση Αδειοδότησης, αντικαταστάθηκα παράνομα και υποβαθμίστηκε σε τμήμα. Υπεύθυνοι είναι οι άνθρωποι που με αντικατέστησαν» έχει αποκαλύψει ο ίδιος σε μια προ ημερών συνέντευξη του. «Δεν είναι δικαίωση γιατί είναι λυπηρό να βλέπω να διαλύεται κάτι που έχτισα κομμάτι κομμάτι με κόπο πολύ. Δεν έφυγα μόνος και με αντικατέστησαν με το οργανόγραμμα του κ. Φιλιππούση» είχε προσθέσει.

Ανάμεσα στις παραβάσεις που έδωσαν χθες λόγο οι… τρεις; Και η υπόθεση του Άρη, ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι παραλίγο να χάσει –από την ΑΕΚ- το ευρωπαϊκό εισιτήριο που κέρδισε στο γήπεδο.

Ούτε για καταγγελίες λοιπόν. Ούτε για διαιτητές. Ούτε για όσα λένε τα ρεπορτάζ του τελευταίου 48ωρου, αυτό το ταξίδι. Για να απολογηθούν. Και για να γίνει κάτι μπας και γλιτώσει το ελληνικό ποδόσφαιρο ένα πρόστιμο ύψους 200.000 ευρώ.

Ναι, είναι τέχνη η επικοινωνία. Ακόμη καλύτερη τέχνη όμως, είναι το θέατρο.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024