Προκύπτουν τεράστια ζητήματα που αφορούν την παραβίαση του νόμου προσωπικών δεδομένων από τη βιντεοσκόπηση της συνάντησης στα γραφεία της ΕΠΟ

Η υλοποίηση μια συνάντησης ανάμεσα σε θεσμικούς φορείς για την συζήτηση θεμάτων που αφορούν και μεγάλο μέρος της κοινωνίας, προϋποθέτει και την ύπαρξη συγκεκριμένων κανόνων.

Κανόνων που πρώτιστα θα διασφαλίζουν τους θεσμικούς ρόλους των προσώπων που μετέχουν σε μια τέτοια συνάντηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παναγιώτης Μπαλτάκος, ένας πρόεδρος εκτός τόπου και χρόνου!

Όπως αυτή που έγινε τη Δευτέρα το μεσημέρι στην ΕΠΟ και η οποία αφορούσε την κατάντια στην οποία έχει περιέλθει το δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Και μιας και η κουβέντα πήγε στους θεσμούς (που κάποιοι τους επικαλούνται τάχα μου ως… θεματοφύλακες της νομιμότητας, αλλά την ίδια ώρα τους ποδοπατούν για να πετύχουν τους σκοπούς τους) ας δούμε τι έγινε (και) στο… παρασκήνιο της συνάντησης.

Δεν τα λέμε εμείς, ούτε πρόκειται για πληροφορίες από το ρεπορτάζ. Τα είπε ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης.

Τι είπε λοιπόν ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας; Ότι η ΕΠΟ βιντεοσκόπησε τη συνάντηση. Μια συνάντηση διάρκειας 4,5 ωρών.

Και μιλάμε βεβαίως για (ένα ακόμα) θεσμικό ατόπημα αν δεν έχουν ενημερωθεί (που δεν υπήρξε τέτοια ενημέρωση) οι εκπρόσωποι των ομάδων. Πρόκειται δηλαδή για θεσμική εκτροπή από πλευράς εκείνων που παρουσιάζουν εαυτούς, ως εγγυητές της ομαλότητας. Άκουσον, άκουσον.

Για ποια ομαλότητα και ποια θεσμική λειτουργία μιλούν όταν βλέπουμε τέτοιους είδους πρακτικές;

Εδώ πρέπει να σταθεί κάποιος σε τεράστια ζητήματα που αφορούν την παραβίαση του νόμου προσωπικών δεδομένων.

Εγείρονται ερωτήματα όπως που βρίσκονται οι κάμερες; Από ποια γωνία καταγράφουν;

Είναι εφικτό να καταγράψουν σημειώσεις ή κινητά τηλέφωνα των συμμετεχόντων στη συνάντηση;

Κι όμως το είδαμε κι αυτό στο ελληνικό ποδόσφαιρο το 2023. Να υπάρχουν κάμερες σε αίθουσα που συνεδριάζει η εκτελεστική επιτροπή και κυρίως τα δευτεροβάθμια πειθαρχικά όργανα και το διαιτητικό.

Είναι δυνατόν να γίνονται όσα προαναφέραμε; Γνωρίζουν άραγε οι τακτικοί δικαστές αυτά τα φαινόμενα;

Υπάρχουν τεράστιες ευθύνες για την κατάντια στην οποία έχει περιέλθει το ελληνικό ποδόσφαιρο και το σίγουρο είναι πως αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Ούτε βεβαίως μπορούν να γίνουν ανεκτές τέτοιου είδους πρακτικές με βιντεοσκοπήσεις και παρασκηνιακές μεθοδεύσεις. Μακριά από το σκοτάδι…

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr