Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
UEFA και FIFA στην Ελλάδα για την ΕΠΟ; Καλά θα πάει αυτό...

UEFA και FIFA στην Ελλάδα για την ΕΠΟ; Καλά θα πάει αυτό…

Το σύστημα της ΕΠΟ και ο ξαφνικά λαλίστατος και... απειλητικός Μπαλτάκος, πήγαν στην UEFA και τη FIFA. Ποιος θα έχει πρόβλημα με αυτή την εξέλιξη. Ο Ολυμπιακός ή το σύστημα;

Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα για όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η κατάσταση είναι τέτοια και οι αγκυλώσεις τόσο έντονες, που επί της ουσίας δεν υπάρχει τίποτε σε επίπεδο ΕΠΟ, ΚΕΔ, διαιτησίας και ποδοσφαιρικών οργάνων που να σχετίζονται με την Ομοσπονδία, τα οποία να επιτρέπουν αισιοδοξία για ισότιμη αντιμετώπιση. Αυτή είναι μια πραγματικότητα, την οποία οι Ερυθρόλευκοι βιώνουν εδώ και πολλά χρόνια.

Μια πραγματικότητα που επιβεβαιώθηκε και στο πρόσφατο σόου που έστησε ο αρχιδιαιτητής, Στιβ Μπένετ, με τους υποστηρικτές και καθοδηγητές τους. Ένα σόου που επιβεβαίωσε ότι ο Ολυμπιακός θα πρέπει να συνεχίσει να επενδύσει μόνο στο ποδοσφαιρικό κομμάτι, για να μπορέσει να φτάσει μέχρι τέλους τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Διότι θεσμικά, αυτή τη στιγμή, το παιχνίδι είναι σημαδεμένο. Και οι ελεγκτές του, είναι τόσο αποφασισμένοι και ψυχωμένοι να υπηρετήσουν τον… σκοπό, που δεν πρόκειται να κάνουν πίσω, ακόμη κι αν πρέπει να λερώσουν τα χέρια τους με νέες αλλοιώσεις.

Και αυτό δεν αφορά μόνο όσα συμβαίνουν σε επίπεδο παρασκηνιακό, αλλά ισχύει και για το επικοινωνιακό σκέλος. Το οποίο αποδεικνύει πώς έχει διαμορφωθεί το κλίμα. Ο Παναθηναϊκός, μία εβδομάδα πριν «έβραζε» για τη διαιτησία που είχε στο εκτός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ. Δικαίως οι Πράσινοι έκαναν λόγο για αλλοίωση και για ύποπτη παρουσία του Μαυροβούνιο Νταμπάνοβιτς στην αναμέτρηση της OPAP Arena. Κι όμως, τις τελευταίες ώρες οι Πράσινοι εμφανίζονται να προσκολλιούνται περισσότερο στη γραμμή ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Δηλαδή στις ομάδες που ελέγχουν την ΕΠΟ. Και από τις οποίες η ομάδα του Γιάννη Αλαφούζου έχει σοβαρά παράπονα μέσα στο 2023!
Την ίδια στιγμή, οι δύο Δικέφαλοι, μπορεί κάποια στιγμή στη σεζόν να βρέθηκαν σε έντονη διένεξη, ειδικά μετά την προσπάθεια της ΑΕΚτζίδικης πτέρυγας της ΕΠΟ να «τελειώσει» τον Τάκη Μπαλτάκο, αλλά πλέον, έχουν ενωθεί φανερά. Με τους Θεσσαλονικείς να κρατούν πιο χαμηλούς τόνους και την Ενωση να είναι εκείνη που φαίνεται περισσότερο να χτυπάει το μαστίγιο στο σύστημά της.

Αλλοιώνοντας την ουσία, στον βωμό της… επικοινωνίας, η ΕΠΟ και οι προστάτες της, εμφανίζουν τον Ολυμπιακό ως τον «κακό» της υπόθεσης. Με τη διαφορά ότι η βασική συζήτηση δεν αφορά σε φούστες, μαύρες γραβάτες και κόκκινα εσώρουχα, αλλά στο ποδόσφαιρο. Και κυρίως στην αλλοίωση του πρωταθλήματος από τη διαιτησία. Αλλοίωση την οποία αποδέχονται όλοι. Ή καλύτερα οι 13 από τους 14. Με τις επικοινωνιακές «ντρίμπλες» να στέλνουν την μπάλα αλλού τις τελευταίες ώρες. Και την ΕΠΟ να βάζει τη FIFA και την UEFA στο παιχνίδι, πιστεύοντας ότι θα κάνει… κακό στους Ερυθρόλευκους.

Αυτό, πράγματι, θα έχει μεγάλη πλάκα. Διότι εάν όντως η ΕΠΟ και ο Μπαλτάκος φέρουν στην Ελλάδα ξανά την UEFA και τη FIFA, τότε τα πράγματα μπορεί να πάρουν τροπή που δεν την υπολογίζουν στην Ομοσπονδία και στις σκιές της. Πολύ απλά, διότι οι επικεφαλής του διεθνούς ποδοσφαίρου, μπορεί να ασχοληθούν με κάποιες από τις… καταγγελίες του προέδρου της Ομοσπονδίας. Αλλά από την άλλη, πιθανότατα θα ασχοληθούν και με άλλα γεγονότα, καταγγελμένα επίσημα, με αποδείξεις και στοιχεία, που έχουν στα χέρια τους. Θα δουν από κοντά την πραγματική εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και αυτό θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα πάει. Καλώς να ορίσουν, λοιπόν. Εξάλλου, αυτό είναι που ζητάει και ο Ολυμπιακός.

Sports in

Η Μέγκαν Φοξ φωτογραφήθηκε χωρίς μακιγιάζ και τρόμαξαν να την αναγνωρίσουν

Η Μέγκαν Φοξ φωτογραφίζεται με διακριτικό μακιγιάζ και οι followers της τρόμαξαν να την αναγνωρίσουν. Οι συγκρίσεις με την Κιμ Καρντάσιαν και η αποθέωση της φυσικής της ομορφιάς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024