Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δίκη Γκουίνεθ Πάλτρoου - «Σαν να βγήκε ο Κινγκ Κονγκ από τη ζούγκλα»

Δίκη Γκουίνεθ Πάλτρoου – «Σαν να βγήκε ο Κινγκ Κονγκ από τη ζούγκλα»

Συνεχίζεται η δίκη της Γκουίνεθ Πάλτροου για το ατύχημα στο χιονοδρομικό κέντρο το 2016.

Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η δίκη της βραβευμένης με Όσκαρ ηθοποιού Γκουίνεθ Πάλτροου μετά το ατύχημα σε ένα από τα πιο πολυτελή χιονοδρομικά κέντρα στη Γιούτα το 2016. Η διάσημη ηθοποιός βρίσκεται αντιμέτωπη με την κατηγορία της αμέλειας και της εγκατάλειψης αναφορικά με το ατύχημα που φέρεται να προκάλεσε στον συνταξιούχο γιατρό Τέρι Σάντερσον.

Ο Τέρι Σάντερσον υποστηρίζει πως η Γκουίνεθ Πάλτροου «κατέβαινε χωρίς να προσέχει» από μια πλαγιά στο χιονοδρομικό κέντρο Deer Valley με συνέπεια να συγκρουστούν. Σύμφωνα με την καταγγελία, «τον έριξε κάτω με δύναμη και του προκάλεσε εγκεφαλική βλάβη, διάσειση, τέσσερα σπασμένα πλευρά και άλλους σοβαρούς τραυματισμούς. Τον εγκατέλειψε στο χιόνι και συνέχισε  την κατάβασή της  στο  βουνό.

Ήταν καθώς ο Τέρι Σάντερσον και οι φίλοι του κατέβαιναν την πίστα για αρχάριους «Bandana» που ακούστηκε, όπως περιγράφει μια «υστερική κραυγή», σαν να «βγήκε ο Κινγκ Κονγκ από τη ζούγκλα».

Ήταν, όπως ισχυρίζεται ο Τέρι Σάντερον, η Γκουίνεθ Πάλτροου, η οποία κατέβαινε την ίδια πίστα σκι και αποδείχθηκε σχεδόν εξίσου καταστροφική με τον Κινγκ Κονγκ. Έχασε τον έλεγχο και έπεσε πάνω στον 69χρονο, χτυπώντας τον τόσο δυνατά από πίσω που τον άφησε με σπασμένα πλευρά και μόνιμη εγκεφαλική βλάβη. Ισχυρισμούς που η διάσημη ηθοποιός αρνείται.

Έπειτα από επτά χρόνια οργισμένων δικαστικών διεκδικήσεων και ανταπαιτήσεων, τα γεγονότα εκείνης της ημέρας επαναλαμβάνονται σε δικαστήριο στο Παρκ Σίτι της Γιούτα. Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός και πρωταγωνίστρια των ταινιών «Iron Man» και «Shakespeare In Love» αντιμετωπίζει αγωγή ύψους 300.000 δολαρίων από τον 76χρονο.

Στην αρχική του αγωγή ο Τέρι Σάντερσον ζητούσε αποζημίωση 3,1 εκατομμυρίων δολαρίων.

Και οι δύο πλευρές έχουν αλληλοκατηγορηθεί για υπαιτιότητα στη σύγκρουση και αμφότεροι βρέθηκαν χθες στο δικαστήριο για μια δίκη που αναμένεται να διαρκέσει οκτώ ημέρες.

Ο μεγάλος φόβος για την Γκουίνεθ Πάλτροου

Η Γκουίνεθ Πάλτροου, με σοβαρό ύφος, προστάτευε το πρόσωπό της, καθώς έμπαινε και έβγαινε από την αίθουσα του δικαστηρίου. Φαινόταν να σφίγγει νευρικά το πουλόβερ της, καθώς άκουγε τα στοιχεία.

Ο δικηγόρος της είπε στο δικαστήριο ότι όχι μόνον η Πάλτροου, αλλά και ο σύζυγός της, Brad Falchuk, και τα παιδιά της, Apple, 18 ετών, και Moses, 16 ετών, πρόκειται να καταθέσουν σε μια υπόθεση που, αν βγει εις βάρος της, θα μπορούσε να αμαυρώσει σοβαρά τη δημόσια εικόνα της.

Εκτός από τα παιδιά της διάσημης ηθοποιού αναμένεται να καταθέσουν στο δικαστήριο και οι κόρες του συνταξιούχου γιατρού Τέρι Σάντερσον. Θέλουν να τους ανακρίνουν για τους τραυματισμούς που υποστηρίζει πως υπέστη ο πατέρας τους.

Ένας δικαστής έκρινε πέρυσι ότι ο Σάντερσον δεν μπορούσε να δικαιολογήσει τον χαρακτηρισμό του ατυχήματος στο σκι ως «χτύπημα και εγκατάλειψη». Ωστόσο, του επετράπη να συνεχίσει να ισχυρίζεται ότι η Πάλτροου έπεσε πάνω του από αμέλεια, χτυπώντας τον, όπως ανέφερε, «πιο δυνατά από ό,τι με έχουν χτυπήσει ποτέ».

Με την αγωγή του τώρα ζητεί αποζημίωση για «μόνιμη τραυματική εγκεφαλική βλάβη, τέσσερα σπασμένα πλευρά, πόνο, ταλαιπωρία, απώλεια της απόλαυσης της ζωής, συναισθηματική δυσφορία και παραμόρφωση». Κατηγόρησε, επίσης, την 50χρονη Γκουίνεθ Πάλτροου ότι «δεν ανέλαβε καμία ευθύνη» για την εμπλοκή της στο ατύχημα.

Ο δικηγόρος του, Lawrence Buhler, δήλωσε στο δικαστήριο ότι η ηθοποιός συνέχισε την κατάβασή της μετά τη σύγκρουση.

Η σύγκρουση της με τον σκιέρ

Ισχυρίστηκε ακόμη ότι η Πάλτροου δεν πρόσεχε εκείνη τη στιγμή, καθώς παρακολουθούσε τα παιδιά της να κάνουν σκι. Ο Buhler είπε ότι ένα από τα παιδιά της της φώναξε: «Μαμά, μαμά, κοίτα μας να κάνουμε σκι!».

«Τα παιδιά και οι δύο εκπαιδευτές τους έκαναν σκι προς τα αριστερά. Η Πάλτροου έκανε σκι προς τα δεξιά, γυρίζει το κεφάλι της προς τα πάνω για να κοιτάξει τα παιδιά της… Καθώς γυρίζει το κεφάλι της πίσω, ούρλιαξε και έκανε σκι στην πλάτη του Τέρι Σάντερσον.

«Οι αφηρημένοι σκιέρ προκαλούν ατυχήματα. Η κατηγορούμενη Γκουίνεθ Πάλτροου ήξερε ότι αν συνέχιζε να κάνει σκι με αυτόν τον τρόπο, αν συνέχιζε να κοιτάζει προς τα πάνω, κάποιος θα τραυματιζόταν σοβαρά. Ήξερε ότι αυτό που έκανε ήταν επικίνδυνο και ήξερε ότι ήταν απερίσκεπτο».

Ισχυρίστηκε επίσης ότι η Γκουίνεθ Πάλτροου, η οποία είχε πάρει για την ίδια και τα παιδιά της τέσσερις εκπαιδευτές, ξόδευε «χιλιάδες δολάρια την ημέρα» σε μαθήματα για τα παιδιά της και πάσο για να παρακάμπτουν τις ουρές των αναβατήρων.

Τι υποστηρίζει η πλευρά της Γκουίνεθ Πάλτροου

Η Γκουίνεθ Πάλτροου έχει καταθέσει ανταγωγή, υποστηρίζοντας ότι ο Σάντερσον, ο οποίος έχει απώλεια όρασης και ακοής εξαιτίας προηγούμενου εγκεφαλικού επεισοδίου, ήταν αυτός που προκάλεσε τη σύγκρουση, χτυπώντας την από πίσω και προκαλώντας της «πλήγμα σε ολόκληρο το σώμα».

Ο δικηγόρος της, Stephen Owens, δήλωσε χθες ότι ο κ. Σάντερσον έκανε μεγάλες στροφές στην πλαγιά και είχε γυρισμένη την πλάτη του όταν τη χτύπησε, με τα σκι του να εμφανίζονται ανάμεσα στα πόδια της, πριν και οι δύο πέσουν στο έδαφος.

Μόλις ο κ. Σάντερσον συνειδητοποίησε ποια ήταν αυτή που είχε χτυπήσει, ειδοποίησε το τμήμα χιονοδρομίας, ισχυριζόμενος ότι είχε τραυματιστεί και χρειαζόταν βοήθεια για να κατέβει από το βουνό, υποστήριξε ο δικηγόρος της ηθοποιού το δικαστήριο.

Η εξαγριωμένη Πάλτροου φώναξε «τι στο διάολο!» στον Σάντερσον, καθώς βρισκόταν πεσμένη στο χιόνι, και ο γιος της, Moses, είπε αργότερα ότι δεν είχε δει ποτέ τη μητέρα του τόσο αναστατωμένη, είπε στο δικαστήριο ο δικηγόρος της.

Είπε ακόμη ότι η Πάλτροου είχε κατέβει με σκι από το βουνό για να συναντήσει τον σύζυγό της.

Ο κ. Owens έδειξε στους ενόρκους ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που φέρεται να έστειλε ο κ. Σάντερσον στις κόρες του μετά τη σύγκρουση, το οποίο περιείχε έναν σύνδεσμο από ανάρτηση στο Facebook, με το σχόλιο «Είμαι διάσημος!». Και συνέχισε ο δικηγόρος της ηθοποιού: «Η Gwyneth τραυματίστηκε από την αμέλειά του. Έχει πληγωθεί, πόνεσε, την ταρακούνησε».

Σύμφωνα με την Πάλτροου, μέλη της ομάδας της έλεγξαν τον κ. Sanderson, ο οποίος τους διαβεβαίωσε ότι ήταν καλά. Η ίδια δήλωσε ότι αναστατώθηκε τόσο πολύ από τη σύγκρουση που δεν ξαναέκανε σκι εκείνη την ημέρα.

Ο κ. Sanderson λέει ότι δεν υπέβαλε μήνυση στην κ. Paltrow για σχεδόν τρία χρόνια μετά το ατύχημα λόγω νομικών ζητημάτων και παρατεταμένης διάσεισης από τη σύγκρουση. Φέρεται να μη θυμάται σχεδόν τίποτα από τη σύγκρουση και η αφήγησή του βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό σε εκείνη ενός φίλου του από την ομάδα σκι, του Craig Ramon.

Η συμβολική αποζημίωση του ενός δολαρίου

Η ηθοποιός ζητεί μόνο ένα δολάριο ως «συμβολική αποζημίωση», αλλά και την καταβολή των δικηγορικών της εξόδων.

Η ηθοποιός, με περιουσία 200 εκατομμύρια δολάρια, απέρριψε την αγωγή του ως προσπάθεια «εκμετάλλευσης της διασημότητας και του πλούτου της».

Νομικοί εμπειρογνώμονες λένε ότι η υπόθεση θα καταλήξει ουσιαστικά στο ποια εκδοχή των γεγονότων θα επιλέξουν να πιστέψουν οι ένορκοι.

Οι ισχυρισμοί του Sanderson ότι η κ. Paltrow συμπεριφέρθηκε σαν μια τυπική σνομπ A-lister -βάζοντας τα τσιράκια της να καθαρίσουν την κατάσταση, ενώ εκείνη έφυγε από την πλαγιά- μπορεί να συγκινήσουν τους ενόρκους στο Park City.

Ο γενικός κανόνας στα χιονοδρομικά κέντρα είναι ότι ο χιονοδρόμος που βρίσκεται πιο κάτω έχει προτεραιότητα, αλλά τόσο η κ. Πάλτροου όσο και ο κ. Σάντερσον ισχυρίζονται ότι βρίσκονταν ο ένας κάτω από τον άλλον.

Οι σκιέρ πρέπει, επίσης, να έχουν τον έλεγχο και να είναι σε θέση να σταματήσουν καθώς και να αποφύγουν άλλους σκιέρ.
Ενώ ακόμη η πλευρά της ηθοποιού δεν έχει αναφέρει στο δικαστήριο τι εμπειρία είχε στο σκι, η πλευρά του Sanderson υποστηρίζει για τον ίδιο ότι είχε εμπειρία δεκαετιών, κατά τη διάρκεια των οποίων δεν είχε πέσει κάτω ούτε είχε ρίξει κανέναν άλλον.

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024