Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λένα Δροσάκη: «Μετά την κατάθεσή μου αισθάνομαι ελεύθερη»

Λένα Δροσάκη: «Μετά την κατάθεσή μου αισθάνομαι ελεύθερη»

Για τη Λένα Δροσάκη, το να μιλήσει δημόσια για όσα ένιωθε να τη στοιχειώνουν, ήταν πολύ δύσκολο.

Αφού ένωσε τις δυνάμεις της με την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και την Πηνελόπη Αναστασοπούλου σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη, η Λένα Δροσάκη βρέθηκε να αποτελεί ένα από τα κεντρικά πρόσωπα του #MeToo στην Ελλάδα.

Για τη Λένα Δροσάκη, το να μιλήσει δημόσια για όσα ένιωθε να τη στοιχειώνουν, ήταν πολύ δύσκολο.

«Δεν μπορώ να το περιγράψω. Είναι πολύ νωπό ακόμη μέσα μου, μολονότι πέρασε καιρός. Αλλά όταν κοιτώ τον γιο μου, τον Αναστάση, καταλαβαίνω ότι ήταν καθήκον μου να το κάνω. Για να τον μάθω τι σημαίνει αξιοπρέπεια και σεβασμός» σημειώνει η Λένα Δροσάκη.

Ήταν τον περασμένο Φεβρουάριο που ο Πέτρος Φιλιππίδης καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών για δύο απόπειρες βιασμών, ενώ κρίθηκε αθώος για την πράξη του βιασμού, με το δικαστήριο να αποφασίζει η έφεσή του να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα μέχρις ότου κριθεί η υπόθεσή του σε δεύτερο βαθμό.

«Αισθάνομαι ελεύθερη»

«Πώς σχολιάζετε την απόφαση του δικαστηρίου;»

«Δεν θα ήθελα να σχολιάσω κάτι», απάντησε ευγενικά η Λένα Δροσάκη. «Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι μετά τη δική μου κατάθεση στο δικαστήριο, εγώ αισθάνομαι ελεύθερη».

Οπως εξομολογείται, πολλές γυναίκες την πλησίασαν μετά την απόφασή της να μιλήσει για αυτό το θέμα και μοιράστηκαν αντίστοιχες ιστορίες μαζί της.

«Θέλω να πιστεύω ότι με έναν τρόπο ίσως σήμερα να είναι λιγάκι πιο εύκολο σε μια γυναίκα που δουλεύει σε έναν φούρνο, σε μια τράπεζα, σε μια πολυεθνική, οπουδήποτε, να μιλήσει για συμπεριφορές και πράξεις που θίγουν την αξιοπρέπειά της», σημείωσε χαρακτηριστικά.’

Η κατάθεση Δροσάκη για Φιλιππίδη

Υπενθυμίζεται πως η ηθοποιός είχε καταθέσει στο δικαστήριο, ξεσπώντας πολλές φορές σε λυγμούς. Είχε αναφερθεί σε όλα όσα είχαν συμβεί από όταν τον γνώρισε το 2007.

Ήταν εκείνη τη χρονιά που είχε πάει σε γυρίσματα σίριαλ με πρωταγωνιστή τον Πέτρο Φιλιππίδη. Είχε καταθέσει πως την έπαιρνε συχνά τηλέφωνο, με την επικοινωνία κάποιες φορές να έχει σεξουαλική διάσταση.

«Του έλεγα κ. Φιλιππίδη, σας παρακαλώ. Θα μου πείτε γιατί δεν το έκλεινα; Δεν είχα αυτό το σθένος να το κάνω, ένιωθα ότι πρέπει να το κάνω μέχρι το τέλος. Αυτό συνέβη κάποιες φορές. Ήρθανε οι μέρες που εγώ θα έδινα εξετάσεις.

Καθόμουν στα σκαλιά του θεάτρου και τον είδα μπροστά μου και μου είπε: «Αν δεν μου κάτσεις δεν θα περάσεις». Θυμάμαι μόνο να βρίσκομαι στη σκηνή και εκείνη τη στιγμή να μπαίνει μέσα και να πηγαίνει προς την κριτική επιτροπή. Φιλιά αγκαλιές.. Εγώ είχα παγώσει, τα είχα χάσει. Και μετά φεύγοντας θυμάμαι αυτή τη κίνηση σαν να μου λέει «στο είπα έχω αυτή τη δύναμη να μην περάσεις». Δεν πέρασα…».

Όταν η Λένα Δροσάκη αναφέρθηκε στην παράσταση «Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές» που ανέβαζε το 2018 η κα Κάτια Δανδουλάκη, κατέθεσε πως ρώτησε αν ο Φιλιππίδης θα παίζει.

Όταν έμαθε πως θα σκηνοθετεί μόνο «της είπα ωραία, διότι αν παίζει εγώ δεν θα είμαι. Εκείνη μου είπε μην ανησυχείς «θα είσαι υπό την προστασία μου».

Η μάρτυρας είχε καταθέσει πως στις πρόβες υπήρχε «ένα εκρηκτικό κλίμα που υπήρχε όταν ο κατηγορούμενος με έβλεπε να συνομιλώ με άλλους συναδέλφους… Μετά η πρόβα δεν θα ήταν εύκολη θα υπήρχαν εντάσεις…», αναφερόμενη σε προσβλητικές συμπεριφορές και «αδιανόητες καταστάσεις».

«Ενημέρωσα την κα Δανδουλάκη ότι θα φύγω, ότι δεν μπορώ να συνεχίσω έτσι και εκείνη μου είπε «δεν θα φύγετε. Εσείς δεν κάνατε τίποτα»», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024