
Ιταλία: Ο μορφασμός της Μελόνι στο άκουσμα του Bella Ciao
Υπό τους ήχους του Bella Ciao υποδέχθηκαν αριστεροί συνδικαλιστές την πρωθυπουργό της Ιταλίας, που μίλησε στο συνέδριό τους - Η αντίδραση της Μελόνι είναι χαρακτηριστική.
Με το αντιφασιστικό τραγούδι Bella Ciao υποδέχθηκαν αριστεροί συνδικαλιστές την πρωθυπουργό της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, σε συνέδριο συνδικάτων.
Συγκεκριμένα, η Μελόνι μιλούσε κατά τη διάρκεια συνεδρίου των τριών μεγαλύτερων ιταλικών συνδικάτων, CGIL, CISL και UIL, όταν ορισμένοι συνδικαλιστές τραγούδησαν το διάσημο αντιφασιστικό τραγούδι Bella Ciao και, στη συνέχεια, αποχώρησαν από την αίθουσα με υψωμένες τις γροθιές τους.
Το Bella Ciao προέκυψε μέσα από τις κακουχίες των γυναικών εργατριών στα ορυζώνες στα τέλη του 19ου αιώνα και έγινε ο ύμνος του ιταλικού κινήματος αντίστασης από τους αντάρτες που αντιτάχθηκαν στον φασισμό στον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Έκτοτε, έχει γίνει ύμνος της ελευθερίας και της αντίστασης.
«Δεν ιδρώνει το αυτί μου»
Με ειρωνικούς μορφασμούς αντέδρασε η Ιταλίφα πρωθυπουργός και αρχηγός των ακροδεξιών «Αδελφών της Ιταλίας», ενώ στη συνέχεια είπε ότι δεν… ιδρώνει το αυτί της γιατί έχει συνηθίσει στις αποδοκιμασίες από τότε που ήταν 16 ετών!
Αυτό που δεν είπε, πάντως, είναι ότι στα εφηβικά της χρόνια ήταν μέλος νεοφασιστικής οργάνωσης και δήλωνε οπαδός του Μουσολίνι.
Σήμερα, συγκυβερνά με τους Σαλβίνι και Μπερλουσκόνι.
- Συνταγή: Σαλάτα με παντζάρια και μπουράτα
- Αύξηση του πραγματικού εισοδήματος των νοικοκυριών σε όλη την Ευρώπη το 2025 – Νικητές και χαμένοι
- Μεταναστευτικό: Κράτηση, απελάσεις και «μαύρες τρύπες» εκτός ΕΕ
- Τραμπ: «Δεν είναι καλή στιγμή» – Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ίσως χάσει τον γάμο του γιου του λόγω του πολέμου στο Ιράν
- Έμπολα: 671 τα κρούσματα και 160 θάνατοι – Γιατί ανησυχούν οι υγειονομικές αρχές
- Σε αναμονή οι ευρωπαίοι ασθενείς για νέες θεραπείες ίσως και πάνω από 3 χρόνια

