Η Αρίνα Σαμπαλένκα έβαλε «στοπ» στη φετινή πορεία της Μαρίας Σάκκαρη στο Indian Wells, επικρατώντας της Ελληνίδας πρωταθλήτριας με 2-0 σετ (2-6, 3-6) στον ημιτελικό του τουρνουά.
Η Λευκορωσίδα έπαιξε τένις σε πολύ υψηλό επίπεδο για το μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού και μέσα σε 1 ώρα και 23 λεπτά κατάφερε να πάρει τη νίκη και την πρόκριση στον μεγάλο τελικό, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού, ανάμεσα στη Σβίοτεκ και τη Ριμπάκινα.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με μισή ώρα καθυστέρηση, εξαιτίας ενός προβλήματος που υπήρχε με το ηλεκτρονικό σύστημα του hawk eye αλλά και με τα μικρόφωνα του διαιτητή. Μετά από πολλές διαβουλεύσεις, οι άνθρωποι του τουρνουά βρήκαν λύση και ο αγώνας άρχισε με τους επόπτες… stand dy σε περίπτωση που υπάρξει ξανά πρόβλημα με τα ηλεκτρονικά συστήματα.
Η Σαμπαλένκα ήταν σε πολύ καλή μέρα κάτι που φάνηκε από το ξεκίνημα, κρατώντας εύκολα το σερβίς της και κάνοντας το break νωρίς για το 1-3. Η Σάκκαρη απάντησε άμεσα με δικό της break αλλά δεν μπόρεσε να το εξαργυρώσει καθώς στο αμέσως επόμενο game είδε τη Λευκορωσίδα να της «σπάει» ξανά το σερβίς για το 2-4. Η Λευκορωσίδα σέρβιρε εκπληκτικά στη συνέχεια, έκανε το 2-5 και αμέσως μετά έφτασε σε τριπλό set point και στην τρίτη ευκαιρία της, ανάγκασε σε λάθος την Μαρία για να κάνει το 1-0.
Στο δεύτερο σετ η εικόνα ήταν παρόμοια, η Σαμπαλένκα έκανε και πάλι γρήγορα το break και προηγήθηκε με 0-2, με την Σάκκαρη ωστόσο να μην παραδίδει τα όπλα και να απαντά με δικό της break με μία τρομερή επιστροφή σε σερβίς της Σαμπαλένκα. Αυτήν τη φορά κράτησε το σερβίς της για το 2-2 και μετά έχασε μεγάλη ευκαιρία για να πάρει και το προβάδισμα όταν βρέθηκε να έχει break point, η Σαμπαλένκα όμως το έσβησε και κράτησε ένα πολύ κρίσιμο game για να κρατήσει το προβάδισμα με 2-3.
Σαν να μην έφτανε αυτό, έκανε εκείνη τελικά το καθοριστικό break για το 2-4, κράτησε το σερβίς της για το 2-5, η Μαρία κατάφερε να μειώσει αλλά το Νο 2 της παγκόσμιας κατάταξης τελείωσε αμέσως μετά το ματς και την πρόκριση στον τελικό.
Η υπερβολική χρήση των smartphones συνδέεται με σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των συναισθημάτων
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
Ο Ντίνος Μαυροπάνος πρόκειται να αποχωρήσει από την Γουέστ Χαμ στο τέλος της σεζόν και σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα ήδη φιγουράρει στη λίστα ομάδων της Αγγλίας και της Γερμανίας.
LIVE: Παναθηναϊκός – Αναντολού Εφές. Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Αναντολού Εφές για την 38η αγωνιστική της Euroleague. Τηλεοπτικά από το Novasports Prime.