Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Υποστηρίζει ότι βρήκε με ρομπότ το αμερικανικό drone

Ρωσία: Υποστηρίζει ότι βρήκε με ρομπότ το αμερικανικό drone

Η Ρωσία υποστήριξε ότι βρήκε με ειδικό ρομπότ το αμερικανικό drone που είχε καταρριφθεί.

Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι βρήκε με ρομπότ το μη  επανδρωμένο όχημα αμερικανικών συμφερόντων που κατέπεσε εξαιτίας ενός ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους στην Μαύρη ΘάλασσαΟι ρωσικές δυνάμεις φέρονται να βρήκαν το drone σε βάθος έως και 900 μέτρων στη Μαύρη Θάλασσα, ανοικτά των ακτών του λιμανιού της Σεβαστούπολης, σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας φέρεται να δήλωσε στο ForPost, ένα ΜΜΕ στην Κριμαία, ότι «ένα υποβρύχιο ρομπότ κατέβηκε στο βυθό και εντόπισε το drone MQ-9 Reaper σε βάθος περίπου 850-900 μέτρων. Το τμήμα του υποθαλάσσιου αγωγού South Stream διέρχεται κοντά στην περιοχή αυτή».

Άγνωστη η διάρκεια της ρωσικής επιχείρησης ανάσυρσης του drone

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ναυτικές δυνάμεις της Ρωσίας βρίσκονται «στην περιοχή όπου κατέπεσε το αμερικανικό στρατιωτικό αναγνωριστικό αεροσκάφος». Ένα 24ωρο νωρίτερα διατυπώθηκαν ισχυρισμοί από ρωσικές πηγές, που διέρρευσαν μέσω ασυρμάτου, ότι κάποια συντρίμμια του αμερικανικού drone εντοπίστηκαν στην επιφάνεια της θάλασσας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως το ρεπορτάζ του First Post, ενώ παραμένει άγνωστο πόσο θα διαρκέσει μια ρωσική επιχείρηση ανάσυρσης του drone από το βυθό.

Τι ανέφερε το Πεντάγωνο

Το Πεντάγωνο ανέφερε χθες ότι έχει ενδείξεις πως δυνάμεις της Ρωσίας προσπαθούν να ανασύρουν τα συντρίμμια του αμερικανικού drone MQ-9 Reaper. «Πράγματι έχουμε ενδείξεις ότι η Ρωσία πιθανότατα κάνει προσπάθειες να ανασύρει τα συντρίμμια του MQ-9… Ωστόσο, θεωρούμε εξαιρετικά απίθανο να καταφέρουν να αποκομίσουν ο,τιδήποτε χρήσιμο», είπε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, ταξίαρχος της Πολεμικής Αεροπορίας Πατ Ράιντερ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, που επικαλέστηκε Αμερικανό αξιωματούχο, που δεν κατονόμασε, ρωσικά πλοία έσπευσαν στην περιοχή, όπου συνετρίβη το αμερικανικό drone, χωρίς να προκύπτει μέχρι στιγμής πως κατάφεραν να ανασύρουν συντρίμμια του μη επανδρωμένου αεροσκάφους.

Παρότι η Μόσχα αρνείται ότι κατέρριψε το αμερικανικό drone, οι ΗΠΑ δημοσίευσαν πλάνα από τη στιγμή που το ρωσικό μαχητικό Su-27, πέταξε καύσιμα και χτύπησε το μη επανδρωμένο αεροσκάφος ωθώντας τους χειριστές του μετά τη βλάβη στον έλικα να το ρίξουν στη Μαύρη Θάλασσα.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024