Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βλαντίμιρ Πούτιν: Το σχέδιο εξόντωσης του Πριγκόζιν

Βλαντίμιρ Πούτιν: Το σχέδιο εξόντωσης του Πριγκόζιν

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν φέρεται να σχεδίασε μαζί με το δεξί του χέρι την εξόντωση του Πριγκόζιν.

Μία συνωμοσία στο ανώτατο πολιτειακό επίπεδο αποκάλυψε, το αφεντικό της ομάδας Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν. Ο ιδρυτής της παραστρατιωτικής οργάνωσης μέσα από μία ερώτηση κατάλαβε πως ο Πούτιν μαζί με τον Γραμματέα του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Νικολάι Πατρούσεφ, ήταν έτοιμοι να του στήσουν μία μεγάλη παγίδα.

Συγκεκριμένα, ο Πριγκόζιν αναφέρει πως έλαβε μία ερώτηση του Τύπου, όπου το alter ego του Πούτιν με τον τρόπο που απάντησε, αποκάλυψε το σχέδιο τους για υπονόμευση και εξουδετέρωση της ομάδας Wagner.

Η ερώτηση και η περίεργη… απάντηση

Η υπηρεσία Τύπου του Πριγκόζιν δημοσίευσε ένα αίτημα για σχόλιο στις 16 Μαρτίου που φέρεται ότι έγινε από την ρωσική εφημερίδα  Nezavisimaya Gazeta. Ο δημοσιογράφος ρώτησε εάν ο Πριγκόζιν γνώριζε τις υποτιθέμενες συζητήσεις μεταξύ Πούτιν και Πατρούσεφ σχετικά με το μέλλον του ομίλου Wagner.

Η ρωσική εφημερίδα υποστηρίζει ότι πληροφορίες σχετικά με αυτές τις συζητήσεις κυκλοφόρησαν πρόσφατα στα ρωσικά και ουκρανικά κανάλια στο Telegram. Σύμφωνα με αυτές ο Πατρούσεφ ανέφερε στον Πούτιν ότι δεν θα μείνει «τίποτα» από τη Wagner σε «ενάμιση έως δύο μήνες».

Οι διαταγές του Πατρούσεφ

Όπως αναφέρεται στην ανάρτηση, ο Πατρούσεφ σχολίασε ότι μετά την καταστροφή της Wagner στην Ουκρανία, ο Πριγκόζιν θα προσπαθήσει «να ενώσει τους πρώην και εναπομείναντες ενεργούς μαχητές της Wagner «με ένα τραβηγμένο πρόσχημα», να τους εξοπλίσει και «να τους στείλει στο έδαφος της Ρωσίας προκειμένου να καταλάβει την εξουσία στις περιοχές που συνορεύουν με την Ουκρανία με μια πιθανή προέλαση στο εσωτερικό».

Η ανάρτηση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο Πατρούσεφ έχει ήδη διατάξει την παρακολούθηση και τον έλεγχο των κινήσεων πρώην μαχητών της Wagner και ότι ο Πούτιν σύμφωνα με πληροφορίες συμφώνησε με αυτό το βήμα, και ευχαρίστησε τον Πατρούσεφ για τις προσπάθειές του για να «εξουδετερώσει τη Wagner γενικότερα και τον Γιεβγκένι Πριγκόζιν ειδικότερα».

Πώς αντέδρασε το αφεντικό της Wagner

Αντιδρώντας, το «αφεντικό» της Wagner, αφότου δημοσίευσε την ερώτηση δίνοντάς της υπόσταση, ανήρτησε ηχητική απάντηση, δηλώνοντας ότι δεν έχει ακούσει για τις φερόμενες συζητήσεις Πατρούσεφ – Πούτιν στα κανάλια του Telegram, ενώ παρατήρησε ότι «οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις θα πρέπει να εργάζονται για την εξουδετέρωση απειλών για τη Ρωσία απ’ όπου κι αν προέρχονται».

«Εάν η Wagner αποδεκατιστεί σε μια ανεπιτυχή προσπάθεια να πάρει τον Μπαχμούτ, ο Πριγκόζιν μπορεί να βρεθεί εκτεθειμένος» σχολιάζει στο μεταξύ το αμερικανικό δίκτυο, παραθέτοντας σχόλιο του αναλυτή Μαρκ Γκαλεότι στο βρετανικό περιοδικό The Spectator, ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «ο Πούτιν μπορεί με χαρά να δώσει στους πολιτικούς και επιχειρηματίες που ‘στροβιλίζονται’ γύρω από την αυλή του έναν βαθμό αυτονομίας, εάν υποσχεθούν αποτελέσματα, αλλά θα τους ξεφορτωθεί το ίδιο εύκολα αν δεν τα καταφέρουν».

Sports in

Αρχές του 2025 το νέο φτηνό ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Η αλλαγή των σχεδίων της εταιρείας λειτούργησε θετικά για τις μετοχές της Tesla, που κινούνταν έντονα ανοδικά καταγράφοντας κέρδη έως και 10%

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024