Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Φορτούνης και οι… υπασπιστές του

Ο Φορτούνης και οι… υπασπιστές του

Τι αλλάζει στην Εθνική ομάδα με τον Κώστα Φορτούνη

Σεπτέμβριος του ’18. Η εθνική ομάδα κάνει νέα προσπάθεια και θέλει να προχωρήσει στο (άγνωστο, εν πολλοίς, τότε) Nations League. Πρώτο ματς εκτός έδρας, στην Εσθονία. Ο Αναστασιάδης επιλέγει ένα σχήμα με ποδοσφαιριστές που γνωρίζουν τα μυστικά της μπάλας. Μέσα ο Φορτούνης. Κοντά του ο Πέλκας από δεξιά και αριστερότερα ο Μάνταλος. Ολο αυτό ως ένα εγχείρημα να έχει η ομάδα με τα Μπλε το «πάνω χέρι» στην κυκλοφορία και άρα τον έλεγχο του ματς. Το τελικό 1-0 ήρθε με γκολ του Φορτούνη και φάνηκε πως η ιδέα άρεσε…

Χρόνια μετά και ύστερα από πολλά σκαμπανεβάσματα και πίκρες, η εθνική ετοιμάζεται να κάνει ξανά αυτό που γνωρίζει καλά: μια …επανεκκίνηση! Της μόδας είναι η λέξη, σχετίζεται με την επιχείρηση να αφήσει πίσω τα κακώς κείμενα και να γυρίσει σελίδα. Τι κρύβουν οι κλήσεις του Πογέτ; Μια δικαίωση για τον (ξεχασμένο στις τάξεις της εθνικής ομάδας) Κώστα Φορτούνη. Ο Ελληνας διεθνής μέσος λες και παίρνει μια ρεβάνς.

Κυρίως από τον εαυτό του, αλλά και από όσους κατέληγαν στο συμπέρασμα πως οι καλές ημέρες (του) ανήκαν στο παρελθόν. Ο ερυθρόλευκος μεσοκυνηγός, ο παίκτης που ξεπέρασε σοβαρά προβλήματα τραυματισμών και πασχίζει βαδίζοντας προς τα 31 του χρόνια να ξανατρέξει το γήπεδα σαν ελάφι, βλέπει κοντά του πάλι πρόσωπα οικεία: τον Μάνταλο. Και τον Πέλκα. Τους άλλοτε υπασπιστές του στην εθνική ομάδα, αυτούς με τους οποίους συμπορεύτηκε αρκετά χρόνια. Ωστόσο, μάλλον δεν θα είναι ξανά μαζί στην ενδεκάδα, μολονότι με τον Πογέτ δύσκολα μπορείς να στοιχηματίσεις τι θα δούμε στο χορτάρι.

Ένα σενάριο που ακούγεται έχει να κάνει με τη συνύπαρξη των Μπακασέτα – Φορτούνη στη μεσοεπιθετική γραμμή. Συνομήλικοι (σχεδόν) οι άσοι, τα βρίσκουν μεταξύ τους, δεν τους λείπει η χημεία. Στα 30 του ο κάπτεν της εθνικής, σε καλή ηλικία και με έφεση στο σκοράρισμα, μπορεί να απειλεί από μακριά. Οσο για το νέο πρόσωπο, το πολύ ελπιδοφόρο; Γιάννης Κωνσταντέλιας. Πριν από λίγες ημέρες  ο πιτσιρικάς έκλεισε τα 20 χρόνια του, αμφίβολο είναι αν ο κόουτς από την Ουρουγουάη τον ρίξει απ’ ευθείας στα βαθιά, σίγουρα όμως ο δεξιοτέχνης χαφ του ΠΑΟΚ θα το παλέψει και δεν πιστεύει πως κλήθηκε απλά … για να κληθεί. Θα τα δώσει όλα  ώστε να αρπάξει την ευκαιρία.

Να… χαμηλώσει τον μέσο όρο της ομάδας. Και μαζί με τον Φορτούνη, το άλλο «πρόσωπο» των κλήσεων του Γκουστάβο Πογέτ, αμφότεροι  να δώσουν ώθηση στην ομάδα και να ξαναβρεί αυτή τον δρόμο της. Έναν δρόμο που οδηγεί και καταλήγει στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024