Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στέφανος Ξενάκης: Πώς το «Δώρο» έγινε φυλάκιση

Στέφανος Ξενάκης: Πώς το «Δώρο» έγινε φυλάκιση

Ο συγγραφέας με τις 200.000 και πλέον πωλήσεις στο συγγραφικό ντεμπούτο του βιβλίου «Το Δώρο», τους 113.000 followers του στο Instagram και το ακροατήριο των 72.000 πιστών του στο Facebook, είδε τη ζωή του να αλλάζει από τη μια μέρα στην αλλη.

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση για τη σύλληψη του γνωστού συγγραφέα Στέφανου Ξενάκη πριν λίγες ημέρες. Ο 55χρονος στο πλαίσιο της επιχειρηματικής του δραστηριότητας, ως εκπρόσωπος εταιρείας, εξέδιδε κατ’ εξακολούθηση ακάλυπτες επιταγές προς εξόφληση οικονομικών υποχρεώσεων της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ σε βάρος του 55χρονου συλληφθέντα εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για συνολική ποινή φυλάκισης οχτώ ετών και 11 μηνών. Όπως αναφέρεται, επίσης, «στο πλαίσιο της επιχειρηματικής του δραστηριότητας, ως εκπρόσωπος εταιρείας, εξέδιδε κατ’ εξακολούθηση ακάλυπτες επιταγές προς εξόφληση οικονομικών υποχρεώσεων της». Στο βιογραφικό του ο Στέφανος Ξενάκης ανέφερε ότι από το 1993 έως το 2015 είχε εργαστεί ως στέλεχος και επιχειρηματίας στο χώρο της Διαφήμισης.

Ποιος είναι ο συγγραφέας

Ο Ξενάκης μεγάλωσε μεταξύ Καλλιθέας και Βούλας. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (νυν Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και MBA στο Manchester Business School. Κατόπιν εργάστηκε ως στέλεχος και επιχειρηματίας στον χώρο της διαφήμισης από το 1993 έως το 2015. Εν μέσω κρίσης άρχισαν να γίνονται ευρέως γνωστά αλλά και μόδα τα βιβλία αυτοβελτίωσης.

Σε εκείνη τη χρονική περίοδο ανακάλυψε ότι ίσως μπορεί να αλλάξει διαδρομή και να ήταν η εποχή να κινηθεί διαφορετικά επαγγελματικά. Το πρώτο του βιβλίο, «Το Δώρο», κυκλοφόρησε το 2018 και, αφού έγινε #1 bestseller στην Ελλάδα, μεταφράστηκε σε 28 γλώσσες και κυκλοφορεί σε 35 χώρες. Έκτοτε έχει κυκλοφορήσει και άλλα βιβλία, όλα σχετικά με το life coaching.

Ο ίδιος έλεγε σε συνέντευξή του το 2020 με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του sequel του best seller βιβλίου του «Το Δώρο ΙΙ»: «Τότε είχα κατηγορηθεί για κάτι πάρα πολύ κακό που φυσικά δεν είχα κάνει. Ηταν η πρώτη φορά στα 30 μου χρόνια που βρέθηκε κάποιος άνθρωπος να πει κάτι κακό για μένα. Ενας φίλος μου γιατρός μού είπε ότι, αν ήμουν μεγαλύτερος σε ηλικία και με περισσότερα κιλά, ενδεχομένως να πάθαινα έμφραγμα. Στενοχωρήθηκα πολύ. Ακόμη μεγαλύτερος ήταν ο εγκλωβισμός, αφού δεν μπορούσα να αποδείξω την αθωότητά μου. Ηταν το πρώτο μεγάλο μάθημα της ζωής μου που το έλυσα με ειδικούς ανθρώπους. Η διδαχή ήταν πως δεν μπορούμε να τους ευχαριστήσουμε όλους, δεν γίνεται να μας αγαπάνε όλοι».

Και άρχισαν οι αναρτήσεις στα social

«2008, μια πολύ βαθιά κατάθλιψη και ταυτόχρονα κρίση ταυτότητας με έφεραν ξανά κοντά στην ψυχοθεραπεία. Πρέπει να ήταν η δυσκολότερη φάση της ζωής μου (έως τώρα). Είχα τραγικές αϋπνίες και παράλληλα δεν έβρισκα κανένα νόημα στη ζωή μου. Ήθελα να περνάνε οι μέρες και οι εβδομάδες και οι μήνες να τελειώνουμε επιτέλους με όλο αυτό (αντιλαμβάνεσαι ποιο). Πριν πάθω την κατάθλιψη όλα φαινομενικά πήγαιναν ρολόι. Η πρώην σύζυγός μου ήταν έγκυος στο πρώτο μας παιδί, η επιχείρησή μου πήγαινε σφαίρα κι εγώ ήμουν μόνιμα “happy” (δεν ήξερα άλλο συναίσθημα τότε). Δούλεψα όλο το καλοκαίρι του 2008 εντατικά με τη θεραπεύτριά μου (2 συνεδρίες τη βδομάδα) και πήρα και βοήθεια φαρμάκων από έναν φίλο μου ψυχίατρο για 6 μήνες, τα οποία με βοήθησαν να σταθώ στα πόδια μου (στην αρχή είχα άρνηση, αλλά βοηθήθηκα πολύ και, όπως είχε τονίσει ο ψυχίατρος, η συγκεκριμένη στήριξη είναι προσωρινή μέχρι να σταθείς στα δικά σου πόδια). Η ψυχοθεραπεία με βοήθησε οριστικά να πατήσω στα πόδια μου και στα 40 μου να μάθω πράγματα για μένα παντελώς άγνωστα τα οποία πιθανότατα δεν θα μάθαινα ποτέ εάν δεν είχα καταφύγει σε αυτή τη λυτρωτική διαδικασία».

Οι φίλοι και οι θαυμαστές του έργου του και της φιλοσοφίας του πλήθαιναν καθημερινά. Και μόλις έγινε γνωστή η είδηση οι αντιδράσεις πολλές και έντονες

Το μόνο που απομένει είναι να δούμε πώς αυτή η δοκιμασία της ζωή του θα «γράψει» στην ψυχολογία του και θα αλλάξει ή όχι τη φιλοσοφία του.

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος 10-8: Φουλάρουν για το Final 4 οι Ερυθρόλευκοι

Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Φερεντσβάρος με 10-8, την υποχρέωσε στην πρώτη φετινή της ήττα σε όλες τις διοργανώσεις και έπιασε κορυφή μαζί με τους Ούγγρους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024