Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κωνσταντίνος Κουτσολιώτας: H διεθνής καριέρα, το Όσκαρ και η νέα ταινία

Κωνσταντίνος Κουτσολιώτας: H διεθνής καριέρα, το Όσκαρ και η νέα ταινία

Γεννημένος στη Λάρισα, εργάστηκε εντατικά στο Λονδίνο δημιουργώντας εταιρία ειδικών εφέ και πλέον ζει στο Τορόντο και συνεργάζεται με διεθνείς σκηνοθέτες και μεγάλα project.

Ο Κωνσταντίνος Κουτσολιώτας, με καταγωγή από τη Λάρισα διαπρέπει εκτός συνόρων και μάλιστα με καριέρα που έφτασε μέχρι και τα Όσκαρ. Εκτός από επιτυχημένος σκηνοθέτης υπήρξε επικεφαλής ενός τμήματος της ομάδας των Guillaume Rocheron, Greg Butler και Dominic Tuohy που υπέγραψαν τα οπτικά εφέ της ταινίας «1917», η οποία βραβεύθηκε με το Χρυσό Αγαλματίδιο.

Εκείνο το διάστημα συνεργάστηκε με τον Στίβεν Σπίλμπεργκ και το West Side Story, ενώ το βιογραφικό του κοσμούν σημαντικές συνεργασίες με ταινίες όπως: «Οι Φύλακες του Γαλαξία», «X-Men: Ο Μαύρος Φοίνικας», «300: Η Άνοδος της Αυτοκρατορίας», «Εννιά». Στις πρόσφατες συνεργασίες του ήταν και η υποψήφια για Όσκαρ ταινία «Το Μονοπάτι των Χαμένων Ψυχών» αλλά και η σειρά του Netflix «Guillermo del Toro’s Cabinet of Curiosities».

Όπως είχε δηλώσει ο ίδιος σε συνέντευξη του στο flix.gr πριν κάποια χρόνια «Mεγαλώνοντας στην Ελλάδα δεν μου πέρασε καν από το μυαλό να κάνω ταινία. Εκείνη την εποχή αν δεν είχες κάποιο σχετικό background και οικονομική ευχέρεια ήταν κάτι στα όρια της επιστημονικής φαντασίας …Οι γονείς μου είχαν μια επιχείρηση γουναρικών και ήλπιζαν να ακολουθήσω τα χνάρια τους»

Η διεθνής καριέρα και τα όνειρα που έγιναν πράξη

Στο ελληνικό κοινό συστάθηκε κοινό με την ταινία του «Χειμώνας». Μια ταινία που ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο και κυκλοφόρησε και σε DVD στην αμερικανική αγορά. Ακολούθησε το μεταφυσικό θρίλερ «The Fear of Looking Up» το 2019, γυρισμένη στο Wisconsin των ΗΠΑ με σημαντική πορεία στα φεστιβάλ τρόμου.

Με την ιδιότητα του διευθυντή φωτογραφίας αλλά και του παραγωγού βρίσκεται στην ταινία της συζύγου του Elizabeth E. Schuch. Την επόμενη χρονιά συσκηνοθετούν το μεγάλου προϋπολογισμού ντοκιμαντέρ «God’s Soldiers – Siege of Malta», για να φτάσουν μαζί στην Ελλάδα την επόμενη χρονιά και να κάνουν το κοινό τους όνειρο πραγματικότητα: να παράξουν μια ταινία επιστημονικής φαντασίας γυρισμένη σε ελληνικό έδαφος με τρισδιάστατα οπτικά εφέ, τέρατα, ειδικές κατασκευές και άλλα στοιχεία που θα ζήλευαν ταινίες του εξωτερικού.

Το «Μινόρε» και η πρέμιέρα στη Βραζιλία

Η νέα του ταινία φέρει τον τίτλο «Μινόρε» μιας δημιουργίας φόρου τιμής στις μελό ταινίες του ’60, τις κωμωδίες του ’80 αλλά και τη ρεμπέτικη μουσική και κουλτούρα. Η ταινία εμπνέεται από ιστορίες του πατέρα του που έφυγε από τη ζωή και είναι αφιερωμένη σε ένα συνεργάτη της ταινίας που έφυγε από τη ζωή πριν τη δει ολοκληρωμένη.

«Το Φαντασπόα ήταν το πρώτο μέρος που μου έμαθε πως ήταν «εντάξει» να είμαι ο εαυτός μου και πως υπάρχει μια ολόκληρη οικογένεια «άλλων περίεργων» εκεί έξω, με παρόμοια με το δικό μου γούστο, και πως είναι «εντάξει» να σκηνοθετείς κινηματογράφο είδους! Δεν είμαι σίγουρος προσωπικά αν θα συνέχιζα να κάνω ταινίες χωρίς αυτούς τους ανθρώπους! Έπρεπε να πάω μέχρι τη Βραζιλία για να το ανακαλύψω. Αισθάνομαι τιμή και είμαι τόσο χαρούμενος που «το μωρό μας» [Μινόρε] κάνει πρεμιέρα εκεί, περιτριγυρισμένο από οικογενειακά μέλη. Σας αγαπάμε όλους στο Fantaspoa! Δεν μπορούσα να σκεφτώ ένα καλύτερο μέρος για την [παγκόσμια] πρεμιέρα της ταινίας μας. Ανυπομονούμε να είμαστε εκεί!». Με αυτό το σύντομο κείμενο, ο Κωνσταντίνος Κουτσολιώτας ανακοινώνει την πρεμιέρα της ταινίας του, που είναι και συμπαραγωγή της ΕΡΤ, «Μινόρε», στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Fantaspoa στη Βραζιλία.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024