Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα οκτώ μεγάλα κέρδη του Ολυμπιακού από τον θρίαμβο στη Νέα Φιλαδέλφεια

Τα οκτώ μεγάλα κέρδη του Ολυμπιακού από τον θρίαμβο στη Νέα Φιλαδέλφεια

Ο Ολυμπιακός κέρδισε πολλά πράγματα από την σπουδαία νίκη του στην έδρα της ΑΕΚ

Πολλοί ίσως να θεωρούσαν ότι η ΑΕΚ δεν θα συναντούσε προβλήματα από τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι του πρωταθλήματος, έχοντας κατά νου τη νίκη που είχε πάρει η Ένωση στο παιχνίδι του Κυπέλλου.

Μόνο που λογάριαζαν χωρίς την μεγάλη δύναμη που έχει ο Ολυμπιακός, την μεγάλη δυναμική που έχει η ομάδα του Πειραιά.

Κι όπως αποδείχθηκε περίτρανα στον αγωνιστικό χώρο το βράδυ της Κυριακής, οι πειραιώτες έκαναν επίδειξη δύναμης με την εντυπωσιακή νίκη επί της Ένωσης.

Ήταν μια σημαντική επιτυχία για τον Ολυμπιακό για πολλούς λόγους και δεν χωρά αμφιβολία πως οι πρωταθλητές είχαν ανάγκη από μια μεγάλη νίκη σε ντέρμπι. Την πρώτη νίκη σε ντέρμπι στη φετινή Σούπερ Λίγκα.

Την πέτυχαν στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και ίσως σ’ ένα χρονικό σημείο που αποδειχθεί καθοριστικό στην εξέλιξη των πλέι οφ.

Πάμε όμως να δούμε για ποιους λόγους αυτή η νίκη του Ολυμπιακού στη Νέα Φιλαδέλφεια ήταν τεραστίων διαστάσεων και γιατί αλλάζει πολλά δεδομένα που ξέραμε μέχρι σήμερα στην «κούρσα» του τίτλου.

1.Ο Ολυμπιακός ήθελε αυτό το τρίποντο για να παραμείνει στην διεκδίκηση του τίτλου και κατάφερε να πετύχει τον στόχο του με εμφατικό τρόπο.

Οι πειραιώτες θα μπουν στο μίνι – πρωτάθλημα των δέκα αγωνιστικών έχοντας πλέον άλλον «αέρα» και με τη συγκεκριμένη νίκη διαμόρφωσαν νέες συνθήκες διεξαγωγής των πλέι οφ.

Όχι μόνο σε ότι αφορά στη δική τους παρουσία αλλά την «μάχη» που θα γίνει μεταξύ τεσσάρων ομάδων για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

2.Ήταν πολύ μεγάλη υπόθεση για την ψυχολογία της ομάδας του Πειραιά να δώσει μια ηχηρή «απάντηση» στην ΑΕΚ μετά την ήττα με 3-0 στο ίδιο γήπεδο για το Κύπελλο.

Ο Ολυμπιακός ήθελε να δώσει απαντήσεις και το κατάφερε με τρία γκολ.

Είχαν ειπωθεί πολλά μετά από εκείνο το παιχνίδι Κυπέλλου αλλά οι ερυθρόλευκοι έδειξαν με αυτή τη νίκη ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα.

3.Η νίκη των πρωταθλητών στην έδρα της Ένωσης αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία, αν αναλογιστεί κάποιος την αχαρακτήριστη διαιτησία του Ιταλού, Μαριάνι. Είναι ν’ απορεί κάποιος με την απόφαση του ρέφερι να μην δώσει το πέναλτι σε δύο περιπτώσεις στην ίδια φάση, στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

4.Η ΑΕΚ είχε να λέει πως στο νέο της γήπεδο μετρούσε μόνο νίκες. Ο Ολυμπιακός έγινε η πρώτη ομάδα που νίκησε στη νέα έδρα των κιτρινόμαυρων κι αυτό είναι κάτι που δεν περνά απαρατήρητο.

Παίζουν κι αυτά τον ρόλο τους στην ιστορία των ομάδων.

5.Ήταν μια νίκη που δίνει αυτοπεποίθηση στους παίκτες του Ολυμπιακού για την συνέχεια, για τις δέκα «μάχες» στα πλέι οφ.

Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει στο φινάλε, αλλά είναι σημαντικό για την ψυχολογία των παικτών του Ολυμπιακού, ότι πήραν αυτή την μεγάλη νίκη.

Μετράει πολύ για τον Κανός ότι σκόραρε μετά τις μεγάλες ευκαιρίες που είχε χάσει στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Μετράει πολύ για τον Φορτούνη ότι ηγήθηκε της μεγάλης νίκης των πρωταθλητών. Γιατί ο διεθνής μέσος ήταν αρχηγός με τα όλα του στο ντέρμπι.

Μετράει πολύ για τον Μπα, τον Πασχαλάκη, τον Μπακαμπού και τους υπόλοιπους παίκτες ότι «απάντησαν» άμεσα στη βαριά ήττα του Κυπέλλου.

6.Η μεγάλη νίκη στη Νέα Φιλαδέλφεια ήταν μεγάλη υπόθεση και για τους οπαδούς της ομάδας του λιμανιού, οι οποίοι δεν σταματούν να στηρίζουν τον Ολυμπιακό. Πήγαν εκατοντάδες στο Ρέντη πριν φύγει η αποστολή των πειραιωτών για την έδρα της ΑΕΚ και εμψύχωσαν την ομάδα τους.

7.Ο Ολυμπιακός δεν εγκαταλείπει κι αυτό το κατάλαβαν πολύ καλά όλοι μετά το μεγάλο διπλό στην έδρα της ΑΕΚ. Ήταν με την «πλάτη στον τοίχο» πριν από το συγκεκριμένο ματς; Ναι, ήταν. Στα δύσκολα όμως ο Ολυμπιακός γιγαντώνεται κι αυτό φάνηκε κόντρα στην Ένωση.

Αυτή η ομάδα είναι γεννημένη για τα δύσκολα.

8.Ο τρόπος που ο Ολυμπιακός νίκησε την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια δεν διαμορφώνει νέες συνθήκες μόνο στα πλέι οφ του πρωταθλήματος.

Ίσως να διαμορφώνει νέα δεδομένα και σε ότι έχει να κάνει με τη ρεβάνς των δύο ομάδων στο Καραϊσκάκη για τα ημιτελικά του Κυπέλλου. Ίσως…

Σίγουρα τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για τους ερυθρόλευκους μετά την ήττα που είχαν υποστεί στο πρώτο ματς με 3-0, αλλά με την δική τους αποψινή «απάντηση» γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι κανείς δεν μπορεί να ξεγράψει τον Ολυμπιακό.

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024