Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εξιχνιάστηκε η άγρια δολοφονία της Kristin Smart μετά από 27 χρόνια

Εξιχνιάστηκε η άγρια δολοφονία της Kristin Smart μετά από 27 χρόνια

Δικαίωση στη μνήμη της Kristin Smart. Είχε εξαφανιστεί το 1996. Ο βιασμός, η δολοφονία και η καταδίκη του Paul Ruben Flores.

Ήταν μόλις 19 ετών. Πρωτοετής φοιτήτρια στο Πολυτεχνείο στην Καλιφόρνια. Το μοιραίο βράδυ που εξαφανίστηκε η Kristin Smart είχε βγει για να διασκεδάσει σε πάρτι εκτός πανεπιστημιούπολης. Τα ίχνη της χάθηκαν για πάντα.

Αφού δεν υπήρχαν σημεία ζωής δηλώθηκε αγνοούμενη και κηρύχθηκε επίσημα νεκρή το 2002. Ήταν ένα από τα πιο πολύκροτα ανεξιχνίαστα εγκλήματα στην Καλιφόρνια.

Μετά από 27 χρόνια, δικαιώνεται η μνήμη της Kristin Smart, με τον εισαγγελέα της να ανακοινώνει την καταδίκη του 46χρονου Paul Ruben Flores για τον θάνατο της άτυχης φοιτήτριας. Καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλακή για τη δολοφονία της.

Η σορός της Kristin Smart δεν βρέθηκε ποτέ μετά την εξαφάνισή της στις 25 Μαΐου του 1996. Ο 46χρονος, όπως έγινε γνωστό στους ενόρκους, ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που είδε την Kristin Smart ζωντανή. Η άτυχη φοιτήτρια είχε θεαθεί γύρω στις 2 τα ξημερώματα να επιστρέφει στην εστία.

Ήταν εκείνος που την πήγε στο δωμάτιό της στη φοιτητρική εστία και τη βίασε πριν τη δολοφονήσει. Ο Paul Ruben Flores φέρεται να επιστράτευσε τον πατέρα του Ruben Flores για να τον βοηθήσει να θάψει το πτώμα στο σπίτι τους στο Arroyo Grande.

Πραγματοποιήθηκαν έρευνες στο σημείο και εντοπίστηκαν δείγματα που βρέθηκαν θετικά σε ανθρώπινο αίμα. Οι εισαγγελείς πιστεύουν ότι έθαψαν σε εκείνο το σημείο το πτώμα και το μετέφεραν στη συνέχεια.

Μετά από 27 χρόνια ανείπωτης οδύνης, η οικογένεια της Kristin Smart είδε επιτέλους να καταδικάζεται ο δολοφόνος της κόρης τους.

Ήταν τον Απρίλιο του 2021 που οι γονείς της χαρακτήρισαν τη σύλληψη του Paul Ruben Flores και του πατέρα του «γλυκόπικρη». Πάλευαν χρόνια για την απόδοση δικαιοσύνης στη μνήμη της κόρης τους.

Δεν έχουν λόγια για να περιγράψουν τι σημαίνει για την οικογένεια η καταδικαστική απόφαση. Η υπόθεση εξαφάνισης της Kristin Smart απασχολούσε για χρόνια τις αρχές και είχε προσελκύσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Τα στοιχεία που έφεραν την καταδίκη

Ο Paul Ruben Flores, που επίσης ήταν πρωτοετής στη σχολή, θεωρούνταν για χρόνια ο βασικός ύποπτος της Kristin Smart. Οι εισαγγελείς υποστήριξαν ότι τη σκότωσε κατά τη διάρκεια βιασμού ή απόπειρας βιασμού στις 25 Μαΐου του 1996.

Είχε μαυρισμένο μάτι όταν τον ανέκριναν οι ερευνητές. Εκείνος αρχικά είχε αποδώσει το εμφανές σημάδι σε ατύχημα ενώ έπαιζε μπάσκετ με τους φίλους του. Αργότερα άλλαξε την ιστορία του και υποστήριξε ότι χτύπησε ενώ έφτιαχνε κάτι στο αυτοκίνητό του.

Βρισκόταν και εκείνος στο ίδιο πάρτυ με τη 19χρονη. Είχαν φύγει μαζί από εκεί. Υποστήριζε όμως ότι χώρισαν οι δρόμοι τους λίγο πριν φτάσουν στη φοιτητική εστία.

Ο σύνηγορος υπεράσπισής του είχε επιχειρήσει να φορτώσει τη δολοφονία σε κάποιον άλλο. Είχε αμφισβητήσει τα ιατροδικαστικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν από την εισαγγελία.

Επί δύο δεκαετίες οι αρχές διεξήγαγαν δεκάδες άκαρπες έρευνες για το πτώμα της Kristin Smart. Ήταν τα τελευταία δύο χρόνια που έστρεψαν την προσοχή τους στο σπίτι του Paul Ruben Flores και τον Μάρτιο του 2021 που βρήκαν στοιχεία ανθρώπινου αίματος.

Η υπόθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι να βρεθεί η σορός της Kristin Smart και να επιστραφεί στην οικογένειά της.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024