Η επιτροπή δεοντολογίας της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων επέκτεινε την έρευνά της για τη βουλευτή Οκάσιο Κορτές λόγω ισχυρισμών ότι ενδέχεται να έχει παραβιάσει τους κανόνες του Κογκρέσου.

Μια μη κομματική επιθεώρηση διαπίστωσε «ουσιαστικό λόγο να πιστεύεται ότι δέχτηκε ανεπίτρεπτα δώρα» που σχετίζονται με μια εκδήλωση μόδας.

Η έρευνα επικεντρώνεται στις πληρωμές για το φόρεμα που νοίκιασε η Οκάσιο Κορτές για να παραστεί στο διάσημο Met Gala το 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ανησυχία για την υγεία του Τζάστιν Μπίμπερ - Ακύρωσε ξανά την παγκόσμια περιοδεία του

Η νομοθέτης έχει αρνηθεί οποιαδήποτε παράβαση.

Photo: Instagram

Το 2021, η Οκάσιο Κορτές έγινε πρωτοσέλιδο σε εκδήλωση του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης της Νέας Υόρκης φορώντας ένα λευκό φόρεμα με την επιγραφή «Tax The Rich» (Φορολογήστε τους Πλούσιους) γραμμένη στην πλάτη.

Το Γραφείο Δεοντολογίας του Κογκρέσου (OCE), ένα μη κομματικό παρατηρητήριο, εξέδωσε έκθεση την Πέμπτη, σύμφωνα με την οποία η Δημοκρατική βουλευτίνα έλαβε το φόρεμα, μια τσάντα, παπούτσια και κοσμήματα για την εκδήλωση. Επίσης, έλαβε υπηρεσίες κομμωτηρίου, μακιγιάζ και μεταφοράς, καθώς και τη χρήση δωματίου ξενοδοχείου για την εκδήλωση.

«Ενώ η βουλευτής Οκάσιο Κορτές φαίνεται να έχει πλέον πληρώσει για την αξία ενοικίασης της ενδυμασίας που φόρεσε στο Met Gala και για τα αγαθά και τις υπηρεσίες που έλαβε η ίδια και η συνεργάτιδά της σε σχέση με τη συγκεκριμένη εκδήλωση του Σεπτεμβρίου 2021, η πληρωμή για τα εν λόγω αγαθά και τις υπηρεσίες δεν έγινε παρά μόνο αφού η OCE επικοινώνησε μαζί της σε σχέση με την παρούσα επανεξέταση» ανέφερε η OCE σε έκθεση που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη.

Δείτε την εμφάνισή της στο Met Gala

«Εάν η Οκάσιο Κορτές δέχθηκε μη επιτρεπτά δώρα, τότε ενδέχεται να έχει παραβιάσει τους κανόνες του Σώματος, τα πρότυπα συμπεριφοράς και την ομοσπονδιακή νομοθεσία» αναφέρει η έκθεση του OCE.

Το διοικητικό συμβούλιο της OCE συνέστησε τον Ιούνιο του 2022 στη Βουλή να επανεξετάσει τους ισχυρισμούς κατά της Οκάσιο Κορτές. Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο ότι διεξάγει έρευνα εναντίον της, αν και δεν αποκάλυψε τότε το αντικείμενο της έρευνάς της.

Ο σύμβουλος της Οκάσιο-Κορτέζ, ο Ντέιβιντ Μιτράνι, δήλωσε ότι η βουλευτής «θεωρεί αυτές τις καθυστερήσεις στην πληρωμή απαράδεκτες και έχει λάβει διάφορα μέτρα για να διασφαλίσει ότι δεν θα ξανασυμβεί ποτέ κάτι τέτοιο».

«Ωστόσο, αν και λυπηρό, το θέμα αυτό δεν φτάνει οριστικά στο επίπεδο της παραβίασης του Κανονισμού της Βουλής ή του ομοσπονδιακού νόμου» πρόσθεσε.

*Με στοιχεία από bbc.com

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr