Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Σάλος με την Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτέζ που φαίνεται να προσποιείται πως φορά χειροπέδες - Δείτε το βίντεο

ΗΠΑ: Σάλος με την Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτέζ που φαίνεται να προσποιείται πως φορά χειροπέδες – Δείτε το βίντεο

Η Αμερικανίδα Δημοκρατική βουλευτής συμμετείχε στη διαδήλωση για το δικαίωμα στην άμβλωση και συνελήφθη από τις Αρχές για παρεμπόδιση της κυκλοφορίας.

Σάλο προκάλεσε η Αμερικανίδα πολιτικός ύστερα από τη σύλληψή της κατά τη διάρκεια διαδήλωσης για το δικαίωμα στην άμβλωση, στην οποία συμμετείχε. Η Οκάσιο Κορτέζ έχει εκφράσει έντονα τη δυσαρέσκειά της για την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ στις 24 Ιουνίου να ανατρέψει την απόφαση Roe v. Wade, η οποία προστάτευε το δικαίωμα στην άμβλωση στις ΗΠΑ.

Την Τρίτη 19 Ιουλίου, η βουλευτής συνελήφθη από την Αστυνομία για παρεμπόδιση της κυκλοφορίας και έβαλε τα χέρια της πίσω από την πλάτη, καθώς τη συνόδευε ένας αστυνομικός, κάνοντας όλους να πιστέψουν πως της είχαν περάσει χειροπέδες.

Το βίντεο της σύλληψης

Στο διαδίκτυο αναρτήθηκαν πολλά βίντεο με τη σύλληψη της  Κορτέζ. Στο συγκεκριμένο βλέπουμε την ίδια να απομακρύνεται  με τα χέρια πίσω από την πλάτη της, με έναν αστυνομικό να της κρατά το αριστερό χέρι, αλλά, προς το τέλος του βίντεο, η βουλευτής σηκώνει το δεξί της χέρι σε γροθιά προς τους υποστηρικτές του δικαιώματος στην άμβλωση.

Η κόντρα με Ρεπουμπλικανή βουλευτή

Πολλοί συντηρητικοί έσπευσαν να χλευάσουν τη βουλευτή των Δημοκρατικών, λέγοντας ότι η θέση των χεριών της έδειχνε ότι προσποιείται πως της έχουν περάσει χειροπέδες.

Μάλιστα, η βουλευτής των Ρεπουμπλικανών Νάνσι Μέις έγραψε στο Twitter: «Η πολιτική έχει μετατραπεί σε τέχνη της υποκριτικής. Οπότε, φυσικά, η Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτές προσποιείται ότι φοράει χειροπέδες. Υποκριτική και όχι πολιτική ονομάζεται αυτό το παιχνίδι».

Η απάντηση της Κορτέζ

Άμεση ήταν η απάντηση της Κορτέζ, η οποία επέμεινε πως δεν προσποιούνταν ότι φορούσε χειροπέδες κατά τη διάρκεια της σύλληψης. «Δεν προσποιούμαι εδώ» έγραψε σε ένα tweet, απαντώντας στη Μέις, και εξήγησε: «Το να βάζετε τα χέρια σας πίσω από την πλάτη σας είναι η καλύτερη πρακτική όταν συλλαμβάνεστε, με ή χωρίς χειροπέδες, για να αποφύγετε κλιμακούμενες κατηγορίες, όπως η αντίσταση κατά της σύλληψης».

Και δεν σταμάτησε εκεί. Η βουλευτής άφησε αιχμή κατά της βουλευτού των Ρεπουμπλικανών, προσθέτοντας στην απάντησή της: «Δεδομένου ότι είπες ψέματα για μια συνάδελφο επιζώντα βιασμού για να μαζέψεις »πόντους», όπως κατηγορείς εμένα ότι κάνω, δεν περιμένω και πολλά από εσένα». Η ανταλλαγή μηνυμάτων συνεχίστηκε, με τη Μέις να δημοσιεύει ένα βίντεο με την Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτέζ να υψώνει τη γροθιά της, γράφοντας στο Twitter: «Δεν ξέρω. Εδώ είσαι Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτέζ, να σπας την ψεύτικη πόζα με τις χειροπέδες για μια »καλή» γροθιά στον αέρα και μια κραυγή προς το πλήθος -φαίνεσαι »σκληρή». Καλό θέατρο όμως…».

Αστυνομία: Σε κανέναν δεν φορέσαμε χειροπέδες

Πάντως, η αστυνομία του Καπιτωλίου διευκρίνισε στη «New York Post» πως «σε κανέναν δεν φόρεσαν χειροπέδες, όπως είναι το σύνηθες για μια σύλληψη χωρίς κράτηση. Όπως είναι το πρότυπο για ειρηνικές, προγραμματισμένες διαμαρτυρίες. Όσοι συνελήφθησαν πήραν κλήση και αφέθηκαν ελεύθεροι επί τόπου», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024