Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Οι ΗΠΑ δεν θα παράσχουν F-16 στο Κίεβο, σύμφωνα με τον Τζο Μπάιντεν

Ουκρανία: Οι ΗΠΑ δεν θα παράσχουν F-16 στο Κίεβο, σύμφωνα με τον Τζο Μπάιντεν

Οι ΗΠΑ έχουν στείλει οπλισμό και θα δώσουν τανκς στην Ουκρανία, ωστόσο ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί με τα F-16.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής δεν θα παράσχουν τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 που ζήτησε η Ουκρανία για να αντιμετωπίσει την εισβολή της Ρωσίας, δήλωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Η Ουκρανία σχεδίαζε να πιέσει για δυτικά μαχητικά αεροσκάφη τέταρτης γενιάς, όπως τα F-16, αφού εξασφάλισε προμήθειες αρμάτων μάχης την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε την Παρασκευή σύμβουλος του υπουργού Άμυνας της Ουκρανίας.

Εκπρόσωπος της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας δήλωσε ότι οι πιλότοι της θα χρειαστούν περίπου μισό χρόνο για να εκπαιδευτούν σε τέτοια μαχητικά αεροσκάφη.

Ερωτηθείς εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παράσχουν τα αεροσκάφη, ο Μπάιντεν δήλωσε στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο: «Όχι».

Λίγο μετά τις δηλώσεις Ζελένσκι

Η σύντομη ανταλλαγή απόψεων έγινε λίγο αφότου ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η Ρωσία έχει αρχίσει να παίρνει εκδίκηση για την αντίσταση της Ουκρανίας στην εισβολή της με ανελέητες επιθέσεις στα ανατολικά.

Ο Ζελένσκι έχει προειδοποιήσει εδώ και εβδομάδες ότι η Μόσχα σκοπεύει να εντείνει την επίθεσή της στην Ουκρανία μετά από περίπου δύο μήνες εικονικού αδιεξόδου κατά μήκος της γραμμής του μετώπου που εκτείνεται σε όλο το νότο και τα ανατολικά, τονίζει ο Guardian.

Η Ουκρανία δήλωσε την ικανοποίησή της την περασμένη εβδομάδα όταν η Γερμανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν τα σχέδια για την παροχή βαρέων αρμάτων μάχης, τερματίζοντας εβδομάδες διπλωματικού αδιεξόδου για το θέμα.

«Το επόμενο μεγάλο εμπόδιο θα είναι τώρα τα μαχητικά αεροσκάφη», δήλωσε την Παρασκευή στο Reuters ο Γιούρι Σακ, ο οποίος συμβουλεύει τον Ουκρανό υπουργό Άμυνας Ολέξι Ρεζνίκοφ.

Ο Ρεζνίκοφ αναμένεται στο Παρίσι την Τρίτη για να συναντηθεί με τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για να ζητήσει F-16 από τη Γαλλία.

Σε δηλώσεις που μετέδωσε η γαλλική τηλεόραση πριν από την ομιλία του Μπάιντεν στην Ουάσινγκτον, ο Μακρόν τόνισε ότι οποιαδήποτε τέτοια κίνηση θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της ανάγκης να αποφευχθεί η κλιμάκωση και των διαβεβαιώσεων ότι τα αεροσκάφη δεν θα «αγγίξουν ρωσικό έδαφος». Είπε, επίσης, ότι ο Ρεζνίκοφ θα συναντηθεί και με τον Γάλλο ομόλογό του, Σεμπαστιάν Λεκορνού.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024