Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Banksy του Λονδίνου; Συγκλονιστικές αναμνήσεις σε πινακίδες

Ο Banksy του Λονδίνου; Συγκλονιστικές αναμνήσεις σε πινακίδες

Αναμνήσεις που μετατράπηκαν σε έργο τέχνης και θυμίζουν κάτι από Banksy.

Χρόνια μετά τον Banksy, που κανείς δεν γνωρίζει την ταυτότητά του, ένας ακόμα μυστηριώδης καλλιτέχνης έρχεται να μας απασχολήσει.

Ο νέος επίδοξος Banksy επιλέγει έναν διαφορετικό τρόπο έκφρασης. Μοιράζεται προσωπικές του αναμνήσεις, τοποθετώντας μπλε πινακίδες σε σημεία κλειδιά σε όλη τη συνοικία του Κένσινγκτον στο Λονδίνο.

Κάθε πινακίδα και μια προσωπική στιγμή του. Ένα περιστατικό που έχει χαραχτεί στη μνήμη του. Ιστορίες για χαμένα κατοικίδια, παλιούς φίλους και έρωτες της ζωής του.

Οι πινακίδες που εμφανίστηκαν μυστηριωδώς σε Κένσινγκτον και Τσέλσι τις τελευταίες εβδομάδες έχουν προβληματίσει τους ντόπιους. Έχουν ανακαλύψει τον δικό τους Banksy;

«Σε αυτό το σημείο γνώρισα τον Peter. Η αγάπη του πήρε μακριά τους προσωπικούς μου δαίμονες (πέθανε στα 52)» γράφει σε μία από τις πινακίδες που έχει τοποθετήσει.

«Ένα μέρος όπου κατά τη διάρκεια των lockdown μπορούσες να περπατήσεις σαν να βρισκόσουν πίσω στο 1860».

«Ένα μέρος όπου είπε συγγνώμη που δεν ήταν εκεί για εμένα, αλλά ήταν πάντα εκεί».

Οι χαρακτηριστικές πινακίδες με τα συγκινητικά μηνύματα έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία στο North Kensington και τo Ladbroke Grove, στο δυτικό Λονδίνο.

Οι ιστορικές μπλε πινακίδες, που είναι μόνιμες στο Λονδίνο, βρίσκονται τοποθετημένες σε δημόσιους χώρους για να μνημονεύσουν τη σύνδεση μεταξύ της τοποθεσίας και ενός διάσημου προσώπου που έζησε εκεί ή ενός γεγονότος.

«Κοντά σε αυτό το μέρος κακοποιήθηκα»

Ο Fergus Downey ίδρυσε το 2016 στο Notting Hill την παγκοσμίου φήμης γκαλερή Alveston Fine Arts. Ανακαλύπτει και προωθεί νέα ταλέντα και βρίσκεται κοντά στο σημείο όπου τοποθετήθηκαν οι μυστηριώδεις νέες πινακίδες.

«Θέλουν να δουν τη δουλειά τους. Είναι μια έκφραση του εαυτού τους. Κάτι που είναι υπέροχο», σχολίασε ο Fergus Downey. «Η τέχνη υπάρχει παντού και πρέπει να μοιράζεται με όλους. Όποιος φτιάχνει αυτές τις πινακίδες, παρηγορείται από το γεγονός πως κάποιος ακούει τη φωνή του. Οποιοσδήποτε παρουσιάζει το έργο του και τον εαυτό του στον κόσμο είναι καλλιτέχνης».

Ορισμένες από τις πινακίδες ήταν πράσινες, χρώμα που χρησιμοποιείται από ορισμένα συμβούλια για να υποδηλώσει ένα πρόσωπο ή ένα διάσημο συμβάν για την περιοχή.

«Ένα μέρος όπου ένα πραγματικά καλό παιδί βρέθηκε στο λάθος μέρος, τη λάθος στιγμή».

Κάποιες από τις πινακίδες φανερώνουν και τη σκοτεινή πλευρά μιας από τις πιο διχασμένες συνοικίες του Λονδίνου.

«Κοντά σε αυτό το μέρος κακοποιήθηκα από έναν φίλο του πατέρα μου».

«Κοντά σε αυτό το σημείο πλήγωσα τον εγωισμό ενός άντρα και εκείνος πλήγωσε το πρόσωπό μου».

Οι περισσότεροι κάτοικοι της περιοχής συνδέουν την προσπάθεια με τον Banksy, αναρωτιούνται για την ταυτότητα του καλλιτέχνη, με μια γυναίκα να σημειώνει πως μοιάζει να αφηγείται τη ζωή του.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024