Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Νάπολι και το «ηφαίστειο» Κβαραχτσέλια 

Η Νάπολι και το «ηφαίστειο» Κβαραχτσέλια 

Mε τη Νάπολι αυτός ο προικισμένος άσος μπορεί να κάνει θαύματα

Πρώτη γνωριμία με αυτόν τον απίθανο τύπο από τη Γεωργία στα προκριματικά του Μουντιάλ. Τότε ήταν 20, τώρα δεν έχει κλείσει τα 22 και τα συμπληρώνει σε περίπου έναν μήνα (12 Φεβρουαρίου). Απέναντι στην εθνική Ελλάδας ήταν κυριολεκτικά ασταμάτητος. Διεισδύσεις. Ταχύτητα. Ντρίμπλες. Σουτ. Ένα ζιζάνιο που δεν άφησε σε ησυχία τους αμυντικούς, το δε γκολ του για το 1-1 ήταν μια «μαχαιριά» στους Ελληνες διεθνείς και το υπόλοιπο τιμ που μάλλον δεν τον είχε κανένας «μετρήσει» σωστά. Ο Κβαραχτσέλια με την ορμή και τη δίψα της νιότης του, παρέσυρε τα πάντα. Αγνωστος μεταξύ αγνώστων τότε- μα, υπάρχουν τέτοια ταλέντα στη Γεωργία;

Η Ρούμπιαν Καζάν δεν μπορούσε να τον κρατήσει, στο Μπατούμι αλίμονο αν θα έμενε, οπότε η Νάπολι επωφελήθηκε και βγήκε νικήτρια στη μάχη της απόκτησής του. Σταδιακά τους Μέρτενς και Ινσίνιε τους θυμούνται όλο και λιγότεροι και από το βράδυ της Παρασκευής οι πάντες μιλούν γι’ αυτόν τον αέρινο άσο, έναν εξτρέμ παλαιάς κοπής που δεν μπορείς να τον βγάλεις από το μάτι σου. Το 5-1 της Νάπολι επί της Γιουβέντους, απλά είναι εκκωφαντικό.

Ο Σπαλέτι έδωσε ένα μήνυμα στον Αλέγκρι πως από την ώρα που έφτασε στο +10 ασφαλώς και αποτελεί το πρώτο φαβορί για τον τίτλο.

Και ο Κβαραχτσέλια; Αμέσως μετά το γκολ που σημείωσε έτρεξε πως τη μεριά που  «βρίσκεται» ο Μαραντόνα. Ένα φιλί γεμάτο νόημα…Και μετά το χέρι, το δάκτυλο στο στόμα, αλά-Κριστιάνο Ρονάλντο, λες και έκανε σε αρκετούς «ησυχία». Σημειολογικές εικόνες σε μια πόλη που παραμένει απόλυτα ηφαιστειογενής στον αθλητισμό και δη στο ποδόσφαιρο. Ζει πλέον στιγμές από την εποχή του Ντιέγκο, ο δε Γεωργιανός κυνηγός με το 77 στην πλάτη παίζει λες και θέλει να δείξει πως σε λίγο διάστημα θα φορά μόνο ένα 7. Ο νέος …Ρονάλντο θα είναι στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Ο Κβαραχτσέλια ανήκει σε αυτή την κατηγορία ποδοσφαιριστών που λες και γεννήθηκαν σε … λάθος χώρα. Υπερβολή; Ισως. Αλλά όσο πιθανό ήταν η Ουαλία του Μπέιλ να φτάσει ψηλά σε ευρωπαϊκό η Μουντιάλ, τόσο ενδεχόμενο είναι να συμβεί αυτό με την αδύναμη Γεωργία. Μια σταγόνα λάμψης σε έναν ωκεανό ασημαντότητας του ποδοσφαίρου της. Αλλά με τη Νάπολι αυτός ο προικισμένος άσος μπορεί να κάνει θαύματα. Το βλέπουμε στο εφετινό ιταλικό πρωτάθλημα και είναι ο οδηγός σε μια ξέφρενη πορεία προς τον τίτλο του πρωταθλητή.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024