Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βραζιλία: «Είναι ντροπή» - Το κόμμα του Μπολσονάρο καταδικάζει τη βία των οπαδών του

Βραζιλία: «Είναι ντροπή» – Το κόμμα του Μπολσονάρο καταδικάζει τη βία των οπαδών του

«Ντροπή» χαρακτηρίζει το Φιλελεύθερο Κόμμα (Partido Liberal, PL) του Μπολσονάρο τα βίαια επεισόδια που προκάλεσαν οι οπαδοί του, επισημαίνοντας ότι «δεν αντιπροσωπεύουν» τον τέως πρόεδρο της Βραζιλίας.

Το Φιλελεύθερο Κόμμα (Partido Liberal, PL) του Ζαΐχ Μπολσονάρο (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Adriano Machado) καταδίκασε χθες την έφοδο οπαδών του ακροδεξιού τέως προέδρου της Βραζιλίας στο Κογκρέσο, το προεδρικό μέγαρο και το Ανώτατο Δικαστήριο στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα Μπραζίλια.

«Μια λυπηρή μέρα»

Ο Βαλντεμάρ ντα Κόστα Νέτου έκρινε πως χθες ήταν «μια λυπηρή ημέρα για το βραζιλιάνικο έθνος», καθώς «τα γεγονότα στην Μπραζίλια (…) είναι ντροπή για όλους μας, δεν αντιπροσωπεύουν το κόμμα μας, δεν αντιπροσωπεύουν τον (τέως πρόεδρο) Μπολσονάρο».

«Υποστηρίζουμε τις ειρηνικές διαδηλώσεις. Οι σημερινές (χθεσινές) ενέργειες είναι ντροπή» πρόσθεσε ο Κόστα Νέτου, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Αδειασε το Κογκρέσο

Η αστυνομία άδειασε το Κογκρέσο της Βραζιλίας, ώρες αφού καταλήφθηκε εξ εφόδου χθες Κυριακή από εκατοντάδες οπαδούς του ακροδεξιού τέως προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρο, διαπίστωσε δημοσιογράφος της τηλεοπτικής υπηρεσίας του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η κατάσταση έμοιαζε λιγότερο σαφής, αλλά πάντως πλέον ελεγχόμενη, στο προεδρικό μέγαρο Πλανάλτου όσο και στην έδρα του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Τουλάχιστον 150 συλλήψεις

Οπως επίσης μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης, τουλάχιστον 150 οπαδοί του ακροδεξιού τέως προέδρου συνελήφθησαν μετά την εισβολή και τις εκτεταμένες καταστροφές που προκάλεσαν στις έδρες των τριών εξουσιών.

Πλάνα στο CNN Brasil έδειξαν μπολσοναριστές, πολλοί από τους οποίους φορούσαν τα κίτρινα και πράσινα μπλουζάκια της εθνικής ποδοσφαίρου, να βαδίζουν ο ένας πίσω από τον άλλο με τα χέρια δεμένα πισθάγκωνα στη ράμπα που οδηγεί προς και από το προεδρικό μέγαρο Πλανάλτου, φρουρούμενοι από αστυνομικούς.

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024