Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βραζιλία: «Η αστυνομία άδειασε το Κογκρέσο» - Εχουν συλληφθεί τουλάχιστον 150 μπολσοναριστές

Βραζιλία: «Η αστυνομία άδειασε το Κογκρέσο» – Εχουν συλληφθεί τουλάχιστον 150 μπολσοναριστές

Τουλάχιστον 150 οπαδοί του Μπολσονάρο έχουν συλληφθεί μετά την εισβολή τους στις έδρες των τριών εξουσιών στη Βραζιλία, ενώ το Γαλλικό Πρακτορείο μεταδίδει ότι η αστυνομία άδειασε το Κογκρέσο από τους ταραξίες.

Η αστυνομία άδειασε το Κογκρέσο της Βραζιλίας, ώρες αφού καταλήφθηκε εξ εφόδου χθες Κυριακή από εκατοντάδες οπαδούς του ακροδεξιού πρώην προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρο, διαπίστωσε δημοσιογράφος της τηλεοπτικής υπηρεσίας του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ελεγχόμενη η κατάσταση

Η κατάσταση έμοιαζε λιγότερο σαφής, αλλά πάντως πλέον ελεγχόμενη, στο προεδρικό μέγαρο Πλανάλτου όσο και στην έδρα του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Ωστόσο, μεγάλος αριθμός μπολσοναριστών διαδηλωτών παρέμενε στα περίχωρα της περιοχής όπου εδρεύουν οι τρεις εξουσίες στην πρωτεύουσα Μπραζίλια.

Με τα χέρια δεμένα

Τουλάχιστον 150 οπαδοί του ακροδεξιού τέως προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρο συνελήφθησαν μετά την εισβολή και τις εκτεταμένες καταστροφές που προκάλεσαν στις έδρες των τριών εξουσιών στην πρωτεύουσα Μπραζίλια της Βραζιλίας μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης.

Πλάνα στο CNN Brasil εικονίζουν μπολσοναριστές, πολλοί από τους οποίους φορούν τα κίτρινα και πράσινα μπλουζάκια της εθνικής ποδοσφαίρου, να βαδίζουν ο ένας πίσω από τον άλλο με τα χέρια δεμένα πισθάγκωνα στη ράμπα που οδηγεί προς και από το προεδρικό μέγαρο Πλανάλτου, φρουρούμενοι από αστυνομικούς (κεντρική φωτογραφία, επάνω).

Σ’ άλλες εικόνες διακρίνεται λεωφορείο γεμάτο συλληφθέντες διαδηλωτές ν’ αναχωρεί, προφανώς προς την κατεύθυνση αστυνομικού τμήματος.

Ανακτούν τον έλεγχο

Η μονάδα της αστυνομίας που είναι αρμόδια για την ασφάλεια της Γερουσίας ανακοίνωσε πως συνέλαβε περίπου τριάντα ανθρώπους μέσα στην αίθουσα, που είχαν καταλάβει εξ εφόδου νωρίτερα μπολσοναριστές, όπως και τη Βουλή, το προεδρικό μέγαρο και το Ανώτατο Δικαστήριο.

Καθώς έπεφτε η νύχτα στην πρωτεύουσα της Βραζιλίας, οι δυνάμεις επιβολής της τάξης έμοιαζαν ν’ ανακτούν προοδευτικά τον έλεγχο της κατάστασης, χρησιμοποιώντας εκτοξευτήρες νερού υπό πίεση για να διατηρούν τους διαδηλωτές σε απόσταση, ωστόσο δεκάδες μπολσοναριστές παρέμεναν επιτόπου και συνέχιζε να επικρατεί σύγχυση.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024