Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βραζιλία: Καταδικάζει ο ΥΠΕΞ της Ιταλίας τις πράξεις βίας κατά των δημοκρατικών θεσμών

Βραζιλία: Καταδικάζει ο ΥΠΕΞ της Ιταλίας τις πράξεις βίας κατά των δημοκρατικών θεσμών

«Με ανησυχία» παρακολουθεί τα γεγονότα στη Βραζιλία ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Αντόνιο Ταγιάνι, ο οποίος καταδικάζει «κάθε πράξη βίας κατά των δημοκρατικών θεσμών».

«Κάθε πράξη βίας κατά των δημοκρατικών θεσμών πρέπει να καταδικάζεται με μεγάλη αποφασιστικότητα», τονίζει για τα γεγονότα στη Βραζιλία ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Αντόνιο Ταγιάνι (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Christian Hartmann).

Σεβασμός στα «εκλογικά αποτελέσματα»

«Παρακολουθώ με ανησυχία όσα συμβαίνουν στην Βραζιλία. Κάθε πράξη βίας κατά των δημοκρατικών θεσμών πρέπει να καταδικάζεται με μεγάλη αποφασιστικότητα», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Ταγιάνι.

«Τα εκλογικά αποτελέσματα πρέπει να τυγχάνουν πάντοτε σεβασμού», προσθέτει ο ιταλός ΥΠΕΞ.

Εισβολή α λα Τραμπ

Εκατοντάδες μπολσοναριστές, χθες Κυριακή, τυλιγμένοι με βραζιλιάνικες σημαίες ή φορώντας κίτρινα μπλουζάκια, έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και εισέβαλαν στο Κογκρέσο και σε κτίρια υπουργείων στην Μπραζίλια.

Τα πλάνα που μετέδωσαν τα τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα αλλά και τα βίντεο που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης από ομάδες προσκείμενες στον τέως πρόεδρο Ζαΐρ Μπολσονάρο, θυμίζουν αρκετά τις εικόνες από τα γεγονότα που προκάλεσαν οι οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο των Ηνωμένων Πολιτειών τον Ιανουάριο του 2021.

Αμεση ήταν η παρέμβαση του προέδρου της Βραζιλίας Λούλα ντα Σίλβα που υποστήριξε ότι θ’ αντιμετωπίσει την απόπειρα πραξικοπήματος με αποφασιστικότητα.

«Θα τιμωρηθούν»

«Φανατικοί φασίστες έκαναν κάτι που δεν έγινε ποτέ στη χώρα μας. Θα τιμωρηθούν. Θα μάθουμε ποιος χρηματοδότησε τους βάνδαλους. Αποφασίζω την παρέμβαση της Ομοσπονδιακής Περιφέρειας της Μπραζίλια» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στο διάγγελμά του.

Εκανε λόγο για «βάνδαλους φασίστες» και κήρυξε «ομοσπονδιακή παρέμβαση» στην πρωτεύουσα, μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, προκειμένου οι δυνάμεις ασφαλείας να θέσουν ξανά υπό τον έλεγχό τους την πόλη και ν’ αποκαταστήσουν την τάξη.

Sports in

Διάλογος Αλαφούζου – Καρυπίδη: «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει»

Έναν σύντομο διάλογο είχαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Θεόδωρος Καρυπίδης λίγο πριν μπουν στα γραφεία της ΕΠΟ για τη σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024