Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ηθοποιός του Χάρι Πότερ πάει κόντρα στις τρανσφοβικές θέσεις της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ

Ηθοποιός του Χάρι Πότερ πάει κόντρα στις τρανσφοβικές θέσεις της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ

Ο Μέλινγκ δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι αντιπαθεί όσους μισούν τα τρανς άτομα επειδή είναι ο αυθεντικός εαυτός τους.

Ο σταρ του Χάρι Πότερ, Χάρι Μέλινγκ, τάχθηκε υπέρ των δικαιωμάτων των τρανς, δηλώνοντας ότι «οι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες και οι τρανς άνδρες είναι άνδρες».

Ο Μέλινγκ πρωταγωνίστησε στις ταινίες του Χάρι Πότερ ως ο ξάδερφος Ντάντλεϊ Ντάρσλι, που τον κακομαθαίνουν οι μη μαγικοί γονείς του και οι νταήδες Πότερ, μεταξύ άλλων.

Όμως ο Μέλινγκ δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι αντιπαθεί όσους μισούν τα τρανς άτομα επειδή είναι ο αυθεντικός εαυτός τους.

Ερωτήθηκε για τη στάση του στη συζήτηση για τις αντι-τρανς απόψεις της συγγραφέα Τζ. Κ. Ρόουλινγκ. Ανέφερε ότι στέκεται δίπλα στους συναδέλφους του του Χάρι Πότερ – συμπεριλαμβανομένων των Ντάνιελ Ράντκλιφ, Έμα Γουάτσον και Ρούπερτ Γκριντ – δηλώνοντας ότι οι τρανς άνθρωποι αξίζουν σεβασμό, αξιοπρέπεια και την ικανότητα να ζουν ως αυθεντικοί εαυτοί χωρίς διακρίσεις.

«Μπορώ να μιλήσω μόνο για τον εαυτό μου και αυτό που νιώθω, για μένα, είναι πολύ απλό, δηλαδή ότι οι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες και οι τρανς άνδρες είναι άνδρες», είπε ο Μέλινγκ στον Independent . «Κάθε άτομο έχει το δικαίωμα να επιλέξει ποιος είναι και να αυτοπροσδιοριστεί ως αυτό που είναι αληθινό για τον εαυτό του».

Πρόσθεσε: «Δεν θέλω να συμμετάσχω στη συζήτηση για να πω, «Αυτό είναι σωστό, αυτό είναι λάθος», γιατί δεν νομίζω ότι είμαι ο σωστός εκπρόσωπος για αυτό. Αλλά πιστεύω ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα της επιλογής».

Ο Χάρι Μέλινγκ είπε ότι η στάση του για τα τρανς δικαιώματα είναι πολύ «απλή», καθώς πιστεύει ότι ο καθένας έχει «το δικαίωμα να επιλέγει ποιος είναι και να αυτοπροσδιορίζεται ως αυτό που είναι αληθινό για τον εαυτό του».

Η τρανσφοβία της Ρόουλινγκ

Η Rowling δέχεται σκληρή κριτική τα τελευταία χρόνια για τα σχόλιά της για την τρανς κοινότητα.

Σε ένα tweet του Ιουνίου 2020, η Rowling απάντησε σε ένα άρθρο που συζητούσε για τα «άτομα που έχουν έμμηνο ρύση».

Η ίδια επέκρινε έντονα τη διατύπωση του άρθρου και έγραψε: «Είμαι σίγουρη ότι υπήρχε μια λέξη για αυτούς τους ανθρώπους. Κάποιος να με βοηθήσει. Wumben; Ο Βίμπουντ; Woomud;»

Αφού δέχτηκε κύματα αντιδράσεων, η Ρόουλινγκ δημοσίευσε το διαβόητο πλέον δοκίμιό της στον ιστότοπό της, όπου περιελάμβανε λεπτομερώς τις απόψεις της για τα τρανς άτομα.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024