Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λάσπα: Οργή από το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών για τις δηλώσεις της - Αντιδράσεις και εντός ΠΑΣΟΚ

Λάσπα: Οργή από το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών για τις δηλώσεις της – Αντιδράσεις και εντός ΠΑΣΟΚ

Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι τρανσφοβικές δηλώσεις της Κατερίνας Λάσπα για τις drag queens που διάβασαν παραμύθια σε παιδιά στη Θεσσαλονίκη.

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι τρανσφοβικές δηλώσεις της Κατερίνας Λάσπα για τις drag queens που διάβαζαν παραμύθια σε παιδιά στη Θεσσαλονίκη. Οργισμένη ανακοίνωση κυκλοφόρησε το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ.), ενώ την τοποθέτηση από τη Γενική Γραμματέα Εθελοντισμού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ καταδίκασαν άλλα «πράσινα» στελέχη.

«Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ.), μη κυβερνητική οργάνωση εθελοντικού χαρακτήρα για την προαγωγή των δικαιωμάτων και ελευθεριών των τρανς, φυλοδιαφορετικών και γενικότερα των ΛΟΑΤΚΙ+ προσώπων, διαμαρτύρεται με έντονο τρόπο και καταγγέλλει τον απαράδεκτο, κακοποιητικό και ακραίο ρατσιστικό τρανσφοβικό λόγο της Γεν. Γραμματέως Εθελοντισμού του ΠΑΣΟΚ Κατερίνας Λάσπα», σημειώνει το Σ.Υ.Δ. στην ανακοίνωσή του.

Το Σωματείο στην ανακοίνωσή του γράφει στη συνέχεια: «Πριν λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 25 Δεκεμβρίου, ανήμερα των Χριστουγέννων, οι οργανώσεις: Thessaloniki Pride – Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Θεσσαλονίκης & Οικογένειες Ουράνιο Τόξο, ανακοίνωσαν δημόσια μία εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν κατά την οποία Drag Queens διάβασαν χριστουγεννιάτικα παραμύθια σε παιδιά, σε παιδικό σταθμό σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Το event -όπως ήταν αναμενόμενο- πήρε μεγάλη δημοσιότητα, προκαλώντας ένα παραλήρημα μίσους κυρίως από ακροδεξιές ομάδες, με αποτέλεσμα οι οργανώσεις να αλλάξουν την τοποθεσία της εκδήλωσης, προκειμένου να προστατέψουν τόσο τα παιδιά και τους γονείς που είχαν δηλώσει συμμετοχή, όσο και γενικότερα τα πρόσωπα που θα βρίσκονταν στο χώρο.

Με λύπη μας διαβάσαμε ότι ρατσιστικά παραληρήματα δεν υπήρξαν όμως μόνο από την ακροδεξιά, αλλά και από στελέχη πολιτικών κομμάτων του δημοκρατικού τόξου.

Συγκεκριμένα, η Γενική Γραμματέας Εθελοντισμού του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Κατερίνα Λάσπα, σχολίασε δημόσια με σκαιό, μισαλλόδοξο λόγο μίσους στη βάση της έκφρασης και ταυτότητας φύλου, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram, χαρακτηρίζοντας ως «αθλιότητα» τόσο την εορταστική εκπαιδευτικού περιεχομένου δράση, όσο και τις Drag Queens.

«Ο καθένας ας κάνει ό,τι θέλει στον εαυτό του. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα με πλάγιο τρόπο να επιβάλει τέτοια πρότυπα σε παιδάκια», συμπλήρωνε στην ανάρτηση της».

Η ανάρτηση της Κατερίνας Λάσπα

Αντιδράσεις εντός ΠΑΣΟΚ

Στη συγκεκριμένη εκδήλωση υπήρξε θεσμική εκπροσώπηση από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Ο αναπληρωτής γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του κόμματος, Γιάννης Βήκας τόνισε ότι: «η ομοφοβία και η τρανσφοβία καταγγέλλονται απερίφραστα από το ΠΑΣΟΚ διαχρονικά, όχι στο όνομά μου οι δηλώσεις της κ. Λάσπα».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι: «όταν, δε, ο κακοποιητικός λόγος προέρχεται από στελέχη του κόμματος, δεν εκφράζονται σε καμία περίπτωση οι αξίες της Σοσιαλδημοκρατίας, για τις οποίες τόσο αγώνα κάνουμε, ώστε να διαλυθούν τα στερεότυπα και οι διακρίσεις στις κοινωνίες μας. Σε αυτήν την περίπτωση η διαδικασία που ακολουθείται είναι μια χωρίς αστερίσκους».

Στην εκδήλωση παρούσα ήταν η αναπληρώτρια γραμματέας Ισότητας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Βάσια Μάδεση.

Στην παρουσία της κ. Μάδεση εστίασε η Γραμματέας Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Άννα Παπαδοπούλου, σε ανάρτησή της στο Facebook. Σε αυτή ανάμεσα σε άλλα, η Άννα Παπαδοπούλου τόνισε ότι «οποιοδήποτε μέλος διαφωνεί με τη θέση της παράταξης, τα όργανα του κόμματος είναι τα αρμόδια να κρίνουν τις πράξεις του».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε το «παρών» ο βουλευτής Χρήστος Γιαννούλης.

Sports in

Με αυτήν την τιμωρία κινδυνεύει ο Αλμέιδα μετά την απίστευτη επίθεση στην Τούμπα (vid, pics)

Δείτε με τι τιμωρία κινδυνεύει ο Ματίας Αλμέιδα, σύμφωνα με το άρθρο 10 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, μετά την απίστευτη επίθεση σε άνθρωπο της ΔΕΑΒ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024