Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρώτη εκτέλεση τρανς γυναίκας στην ιστορία των ΗΠΑ

Πρώτη εκτέλεση τρανς γυναίκας στην ιστορία των ΗΠΑ

Η εκτέλεση της Άμπερ ΜακΛάφλιν έχει προγραμματιστεί με τη διαδικασία της θανατηφόρας ένεσης για σήμερα Τρίτη -

Η 49χρονη Άμπερ Μακλάφλιν θα γίνει η πρώτη ανοιχτά τρανς γυναίκα που θα εκτελεστεί στις ΗΠΑ, εκτός κι αν ο κυβερνήτης του Μιζούρι Μάικ Πάρσον της απονείμει χάρη.

Η εκτέλεσή της έχει προγραμματιστεί με τη διαδικασία της θανατηφόρας ένεσης για σήμερα Τρίτη. Η 49χρονη σκότωσε μια πρώην φίλη της το 2003.

Το έγκλημα που έκανε ως άνδρας

Πριν από τη μετάβαση, η 49χρονη- τότε άνδρας- ήταν σε σχέση με τη φίλη της, Beverly Guenther.

Αλλά όταν η σχέση αυτή έγινε τοξική, σύμφωνα με τα δικαστικά αρχεία, η Μακλάφλιν άρχισε να καταδιώκει την Guenther πηγαίνοντας ακόμα και στο γραφείο όπου εργαζόταν και μερικές φορές κρυβόταν μέσα, σκοτώνοντάς την τελικά τον Νοέμβριο του 2003.

Οι γείτονες της Guenther κάλεσαν την αστυνομία το βράδυ της 20ής Νοεμβρίου 2003, όταν εκείνη δεν επέστρεψε στο σπίτι της. Οι αστυνομικοί πήγαν στο κτίριο του γραφείου, όπου βρήκαν μια σπασμένη λαβή μαχαιριού κοντά στο αυτοκίνητό της και ίχνη αίματος. Μια μέρα αργότερα, η Μακλάφλιν- που δεν είχε πραγματοποιήσει ακόμα τη μετάβαση, οδήγησε την αστυνομία σε μια τοποθεσία κοντά στον ποταμό Μισισιπή στο Σεντ Λούις, όπου είχε πετάξει το πτώμα.

Κατηγορήθηκε για φόνο πρώτου βαθμού το 2006 και καταδικάστηκε σε θάνατο. Ένα δικαστήριο το 2016 διέταξε νέα ακρόαση για την καταδίκη της, αλλά ένα ομοσπονδιακό εφετείο επανέφερε τη θανατική ποινή το 2021.

Η συγκλονιστική ιστορία της Άμπερ Μακλάφλιν

Το αίτημα χάριτος επικεντρώνεται σε διάφορα ζητήματα, όπως η τραυματική παιδική ηλικία και τα προβλήματα ψυχικής υγείας, τα οποία οι ένορκοι δεν άκουσαν ποτέ στη δίκη, σύμφωνα με το SkyNews.

Η ιστορία της Άμπερ Μακλάφλιν είναι συγκλονιστική. Όντας ανήλικο αγόρι, η Μακλάφλιν γύρισε διάφορες ανάδοχες οικογένειες. Σύμφωνα με την αίτηση επιείκειας, ένας ανάδοχος γονέας της έτριψε περιττώματα στο πρόσωπό της όταν ήταν νήπιο και ο θετός πατέρας της χρησιμοποίησε ένα πιστόλι teaser πάνω της. Ισχυρίζεται ότι πάσχει από κατάθλιψη και έχει αποπειραθεί να αυτοκτονήσει πολλές φορές.

«Πιστεύουμε ότι η Άμπερ Μακλάφλιν επέδειξε απίστευτο θάρρος γιατί μπορώ να σας πω ότι υπάρχει πολύ μίσος όταν πρόκειται για αυτό το θέμα», είπε η υπεράσπιση. Αλλά, πρόσθεσε, η σεξουαλική ταυτότητα της Μακλάφλιν «δεν ήταν το κύριο θέμα» του αιτήματος χάριτος.

Μια φίλη συγκρατούμενή της, η Jessica Hicklin, λέει ότι είδε την προσωπικότητα της ΜακΛάφλιν να ανθίζει κατά τη διάρκεια της μετάβασης του φύλου της.

Η Hicklin, 43 ετών, ξεκίνησε την μετάβαση φύλου ενώ βρισκόταν στη φυλακή και το 2016 μήνυσε το Τμήμα Σωφρονιστικών Ιδρυμάτων του Μιζούρι, αψηφώντας μια πολιτική που απαγόρευε την ορμονοθεραπεία για τους κρατούμενους που δεν την έπαιρναν πριν φυλακιστούν. Κέρδισε την αγωγή το 2018 και έγινε μέντορας άλλων τρανσέξουαλ κρατουμένων, συμπεριλαμβανομένης της Μακλάφλιν.

Αν και φυλακίστηκαν μαζί για περίπου μια δεκαετία, είπε ότι η Μακλάφλιν ήταν τόσο ντροπαλή που σπάνια αλληλεπιδρούσαν. Αλλά καθώς η Μακλάφλιν άρχισε τη μετάβαση πριν από περίπου τρία χρόνια, στράφηκε στη συγκρατούμενή της για καθοδήγηση σε θέματα όπως η συμβουλευτική ψυχικής υγείας και η λήψη βοήθειας για να εξασφαλίσει την ασφάλειά της μέσα στη φυλακή υψίστης ασφαλείας που κυριαρχείται από άνδρες.

«Σίγουρα είναι ένα ευάλωτο άτομο», δήλωσε η Hicklin. «Σίγουρα φοβάται μήπως δεχθεί επίθεση ή πέσει θύμα, κάτι που είναι πιο συνηθισμένο για τα τρανς άτομα στα Σωφρονιστικά Ιδρύματα».

To πρώτο τρανς άτομο που θα θανατωθεί στις ΗΠΑ

Δεν υπάρχει γνωστή περίπτωση εκτέλεσης τρανσέξουαλ κρατουμένου στις ΗΠΑ στο παρελθόν, σύμφωνα με το Κέντρο Πληροφόρησης κατά της θανατικής ποινής.

Η μόνη γυναίκα που εκτελέστηκε ποτέ στο Μιζούρι ήταν η Μπόνι Χέντι, η οποία θανατώθηκε το 1953 για την απαγωγή και τη δολοφονία ενός εξάχρονου αγοριού.

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024