Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αβοήθητοι οι τρανς και non binary νέοι στις ΗΠΑ - Αυτοκτονικές τάσεις, κατάθλιψη και «θεραπείες» μεταστροφής

Αβοήθητοι οι τρανς και non binary νέοι στις ΗΠΑ – Αυτοκτονικές τάσεις, κατάθλιψη και «θεραπείες» μεταστροφής

Ήταν μόλις πριν από έναν μήνα περίπου, που ένας 22χρονος ένοπλος άνοιξε πυρ στο Club Q, ένα δημοφιλές ΛΟΑΤΚΙ+ club, σκοτώνοντας πέντε άτομα. 

Θλίψη και οργή προκαλούν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Trevor Project, οργάνωση αφιερωμένη στην πρόληψη των αυτοκτονιών ΛΟΑΤΚΙ+ νέων.

Η έρευνα, που διενεργήθηκε ανάμεσα σε 34.000 άτομα ηλικίας 13 έως 24 ετών, ανέδειξε ανησυχητικά υψηλά ποσοστά αποπειρών αυτοκτονίας, κατάθλιψης και άγχος, τόσο σε φιλελεύθερες όσο σε συντηρητικές πολιτείες.

«Είναι μια Μέκκα»: Οι θαμώνες του Club Q θρηνούν για το «σπίτι» τους

Συγκεκριμένα, πάνω από το 50% των τρανς και non-binary νέων σε πολιτείες στις ΗΠΑ σκέφτηκαν σοβαρά να αυτοκτονήσουν τον περασμένο χρόνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας.

Οι πολιτείες όπου οι νομοθέτες έχουν επιδιώξει επιθετικά τη νομοθεσία κατά των τρανς, συμπεριλαμβανομένου του Τέξας και του Αρκάνσας , έχουν εξαιρετικά υψηλά επίπεδα κινδύνου αυτοκτονίας, αν και τα ποσοστά είναι σχεδόν εξίσου υψηλά σε ορισμένες «προοδευτικές» πολιτείες, όπως η Νέα Υόρκη, η Καλιφόρνια και το Όρεγκον.

Η έρευνα πραγματοποιείται εν μέσω αυξανόμενων κυβερνητικών περιορισμών στα δικαιώματα των queer και τρανς ατόμων σε συντηρητικές πολιτείες, καθώς και σε έναν κύκλο συνεχής βίας που στοχεύει εκδηλώσεις και χώρους ΛΟΑΤΚΙ+ σε όλες τις ΗΠΑ.

Ήταν μόλις πριν από έναν μήνα περίπου, που ένας 22χρονος ένοπλος άνοιξε πυρ στο Club Q, ένα δημοφιλές ΛΟΑΤΚΙ+ club, σκοτώνοντας πέντε άτομα.

Περισσότερα από 150 νομοσχέδια για τον περιορισμό της ζωής των τρανς ατόμων κατατέθηκαν στα νομοθετικά σώματα των πολιτειών το 2022, ο υψηλότερος αριθμός στην ιστορία του έθνους, ανέφερε η Washington Post.

Πολλά από αυτά τα νομοσχέδια στόχευαν τους τρανς νέους, συμπεριλαμβανομένου του περιορισμού της πρόσβασής τους σε ιατρική περίθαλψη που επιβεβαιώνει το φύλο, τη συμμετοχή σε αθλήματα και τη δυνατότητα χρήσης τουαλέτας που ταιριάζει με την ταυτότητα φύλου τους.

Ποσοστά-σοκ στην Καλιφόρνια

Στην Καλιφόρνια, την πολυπληθέστερη πολιτεία, η οποία ψήφισε πρόσφατα νόμο για την προστασία των τρανς νέων, το 44% των νέων LGBTQ+ σκέφτηκαν να αυτοκτονήσουν και το 14% απόπειρα αυτοκτονίας, σύμφωνα με την έρευνα.

Για τους τρανς και τους non-binary, τα ευρήματα ήταν χειρότερα, με το 54% να σκέφτεται και το 19% να αποπειράται να αυτοκτονήσει, ενώ το 70% των LGBTQ+ νέων  στην πολιτεία δήλωσαν ότι υπέστησαν διακρίσεις, με το 62% να λέει ότι δεν ήταν σε θέση να έχει πρόσβαση σε φροντίδα ψυχικής υγείας.

Τα ποσοστά των τρανς και non-binary νέων που σκέφτηκαν σοβαρά να αυτοκτονήσουν ήταν παρόμοια στις επόμενες μεγαλύτερες πολιτείες,

  • 56% στο Τέξας
  • 54% στη Φλόριντα
  • 50% στη Νέα Υόρκη
  • 54% στην Πενσυλβάνια
  • 51% στο Ιλινόις
  • 54% στο Οχάιο
  • 55% στη Γεωργία
  • 53% στη Βόρεια Καρολίνα
  • 52% στο Μίσιγκαν.

Και το 16-20% των τρανς και non-binary νέων ανέφεραν απόπειρα αυτοκτονίας σε αυτές τις πολιτείες. Η πλειοψηφία είπε επίσης ότι ήθελε, αλλά δεν έλαβε φροντίδα.

Υποβάλλονται ακόμα σε «θεραπείες» μεταστροφής

Η έκθεση διαπίστωσε επίσης ότι σε πολλές πολιτείες, το 5-10% των νέων δήλωσαν ότι εξακολουθούν να υποβάλλονται σε «θεραπεία» μεταστροφής, μια ευρέως απαξιωμένη πρακτική που συνδέεται με σοβαρές ψυχολογικές βλάβες και με το 10-15% να λέει ότι απειλείται με αυτήν.

«Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα ευρήματα από αυτά τα δεδομένα ήταν ότι τόσοι πολλοί LGBTQ νέοι σε κάθε πολιτεία δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στην ψυχική περίθαλψη που θέλουν», δήλωσε ο Dr Myeshia Price, διευθυντής της ερευνητικής επιστήμης στο The Trevor Project.

Ο γιος της, ο οποίος είναι 16 ετών και τρανς, αφαιρεί όλες τις εφαρμογές κοινωνικών μέσων από το τηλέφωνό του και προσπαθεί να αποφύγει τις ειδήσεις εντελώς κατά τη διάρκεια των νομοθετικών κύκλων της πολιτείας, σημείωσε: «Είναι τόσο απίστευτα δύσκολο γι ‘αυτόν να δει την queer ταυτότητα να συζητείται από την πολιτεία. Λέει, «δεν μπορώ να χειριστώ αυτήν την επίθεση για το ποιος είμαι ως άτομο».

Η Williams είπε ότι ελπίζει ότι οι νομοθέτες θα δουν αυτά τα δεδομένα και θα αναγνωρίσουν ότι το αντι-τρανς «πολιτικό κίνημα» βλάπτει άμεσα τους ανθρώπους: «Οι άνθρωποι απλώς προσπαθούν να ζήσουν τη ζωή τους, να πάνε σχολείο, να κάνουν οικογένεια και να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. να διασκεδάσουν με τους φίλους τους ή απλώς να λάβουν υγειονομική περίθαλψη που χρειάζονται για να επιβιώσουν».

Με πληροφορίες από Guardian.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024