Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ενόχληση στο ΠΑΣΟΚ με τις τρανσοφοβικές δηλώσεις Λάσπα

Ενόχληση στο ΠΑΣΟΚ με τις τρανσοφοβικές δηλώσεις Λάσπα

Αν και δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση από την Χαριλάου Τρικούπη για το περιεχόμενο της ανάρτησης της Λάσπα, στελέχη του τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εξέφρασαν την οργή τους

«Αθλιότητα. Ο καθένας ας κάνει ό,τι θέλει για τον εαυτό του. Κανένας όμως δεν έχει το δικαίωμα με πλάγιο τρόπο να επιβάλει τέτοια πρότυπα σε παιδάκια»: αυτές οι φράσεις της Κατερίνας Λάσπα στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, ενάντια στις drag queen που διάβασαν παραμύθια σε παιδιά στην Θεσσαλονίκη, σήκωσε εύλογα θύελλα αντιδράσεων όχι μόνο στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, αλλά και εντός του ΠΑΣΟΚ, στο οποίο έχει τον ρόλο της γραμματέα Εθελοντισμού.

Παρότι επισήμως δεν υπάρχει καμία αντίδραση από την Χαριλάου Τρικούπη για το περιεχόμενο της ανάρτησης της Λάσπα, τα στελέχη του τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εξέφρασαν κατηγορηματικά την αντίθεσή τους.

Στην εκδήλωση, που οργανώθηκε από το Pride Thessaloniki και τις Οικογένειες «Ουράνιο Τόξο», το κόμμα εκπροσωπήθηκε από την αναπληρώτρια γραμματέα Βάσια Μάδεση, ενώ ο τομέας ετοιμάζεται να ενισχύσει και τις θέσεις του για θέματα συμπεριληπτικότητας και ΛΟΑΤΚΙ+.

«Οποιοδήποτε μέλος διαφωνεί με τη θέση της παράταξης, τα όργανα του κόμματος είναι τα αρμόδια να κρίνουν τις πράξεις του», ανέφερε σε ανάρτησή της η γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Αννα Παπαδοπούλου -μια έμμεση αναφορά στις θέσεις που εξέφρασε η Λάσπα.

Η ομοφοβία και η τρανσφοβία καταγγέλλονται

«Η ομοφοβία και η τρανσφοβία καταγγέλλονται απερίφραστα από το ΠΑΣΟΚ διαχρονικά. Οχι στο όνομά μου οι δηλώσεις της κ. Λάσπα», ανέφερε χαρακτηριστικά και ο έτερος αναπληρωτής του τομέα, Γιάννης Βήκας, σε ανάρτησή του στο Instagram.

«Οταν, δε, ο κακοποιητικός λόγος προέρχεται από στελέχη του κόμματος, δεν εκφράζονται σε καμία περίπτωση οι αξίες της Σοσιαλδημοκρατίας, για τις οποίες τόσο αγώνα κάνουμε, ώστε να διαλυθούν τα στερεότυπα και οι διακρίσεις στις κοινωνίες μας. Σε αυτήν την περίπτωση η διαδικασία που ακολουθείται είναι μια χωρίς αστερίσκους», επεσήμανε, «δείχνοντας» κι αυτός τον τρόπο που θεωρεί πως πρέπει να αντιδράσει το ΠΑΣΟΚ.

Η κομματική ιδιότητα της Λάσπα, που ανακοινώθηκε πριν από μερικές εβδομάδες, αναφέρθηκε και στην ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών, που έκανε λόγο για «μισαλλόδοξο λόγο» από μέρους της γραμματέα Εθελοντισμού του ΠΑΣΟΚ.

«Επιφυλασσόμαστε κάθε έννομου δικαιώματος μας, καθώς οι εκφράσεις που χρησιμοποίησε η Γεν. Γραμματέας Εθελοντισμού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Κατερίνα Λάσπα, προσβάλλουν κατάφωρα τόσο τη προσωπικότητα των τρανς, φυλοδιαφορετικών προσώπων συμπεριλαμβανόμενων και των Drag Queens όσο και γενικότερα τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα στο σύνολό της», κατέληγε η ανακοίνωση.

Κρίσιμοι καιροί

Οι αντιδράσεις στα όσα υποστήριξε η Λάσπα ήρθαν σε μια στιγμή που το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να προβάλει ως η «προοδευτική εναλλακτική» απέναντι στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ και διεκδικεί κατεξοχήν πιο προοδευτικές κατηγορίες του εκλογικού κοινού.

Οι σχέσεις του κόμματος με την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα είναι διαχρονικές, καθώς το ΠΑΣΟΚ έχει σταθεί υποστηρικτικά σε πολλά από τα αιτήματά της εντός και εκτός Βουλής -γι’ αυτό ενδεχομένως οι καταγγελίες για τα λεγόμενα και το ύφος της ήρθαν τόσο άμεσα.

Sports in

Σκάνδαλο: Δεν κλήθηκε σε απολογία ο Αλμέιδα για την επίθεση στην Τούμπα

Ο Ματίας Αλμέιδα επιτέθηκε και έπιασε από τον λαιμό άνθρωπο της ΥΑΒΑΧ μετά το τέλος του παιχνιδιού στην Τούμπα, παρόλα αυτά δεν κλήθηκε σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή της Super League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024