Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Οργανικό πυρίτιο: Ένα φυσικό συστατικό με αμέτρητα οφέλη υγείας και ομορφιάς

Οργανικό πυρίτιο: Ένα φυσικό συστατικό με αμέτρητα οφέλη υγείας και ομορφιάς

«Κλειδί» για την παραγωγή κολλαγόνου, ενισχύει τον οργανισμό μας – κυριολεκτικά – από την κορυφή μέχρι τα νύχια

Οι περισσότεροι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι το κολλαγόνο για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού μας, αλλά και για την καταπολέμηση των σημαδιών του χρόνου. Πρόκειται, ουσιαστικά, για την «κόλλα» που συγκρατεί το σώμα μας και αποτρέπει την κατάρρευσή του, επηρεάζοντας λίγο-πολύ τα πάντα: από την υγεία του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών μας, μέχρι τα οστά, τα δόντια, τους τένοντες, τις αρθρώσεις και τους συνδέσμους. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζουμε, είναι πως για την ενίσχυση κολλαγόνου στον οργανισμό μας απαιτείται, μεταξύ άλλων, η επάρκεια σε πυρίτιο.

Ανακτώντας το χαμένο κολλαγόνο

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Στα πρώτα χρόνια της ζωής μας, ο οργανισμός μας καταφέρνει να παράγει το κολλαγόνο που χρειάζεται. Πολύ γρήγορα, όμως, και συγκεκριμένα από την ηλικία των 20 ετών, η παραγωγή αρχίζει να μειώνεται – και λίγα χρόνια αργότερα, τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά. Ρυτίδες, αδύναμα μαλλιά, μαλακά νύχια που σπάνε και οδοντιατρικά προβλήματα, αλλά και προβλήματα των οστών κάνουν την εμφάνισή τους, προκαλώντας σωματικές ενοχλήσεις ή απλώς ενοχλώντας μας αισθητικά. Και εδώ έρχεται το πυρίτιο.

Πρόκειται για μια ουσία που επίσης υπάρχει στον οργανισμό μας από τη φύση του, και μάλιστα σε αρκετά μεγάλες ποσότητες, και την οποία το σώμα μας χρησιμοποιεί για να παράγει το δικό του κολλαγόνο. Υπολογίζεται ότι ο οργανισμός μας χρειάζεται καθημερινά περίπου 40gr πυριτίου, το οποίο περιέχεται μεν σε ορισμένα τρόφιμα, όπως τα πράσινα φασόλια, οι μπανάνες, τα φυλλώδη λαχανικά, το καστανό ρύζι, τα δημητριακά και οι φακές, όμως όχι σε ποσότητα και μορφή που να μας επιτρέπει να λάβουμε όσο χρειαζόμαστε. Οι πλέον βιοδιαθέσιμες μορφές του, από την άλλη, εντοπίζονται στο έδαφος και σε μέρη των φυτών τα οποία δεν είναι βρώσιμα, όπως το κοτσάνι της τσουκνίδας και του φυτού εκουιζέτο.

Για αυτό και στις περισσότερες περιπτώσεις ο καλύτερος τρόπος να είμαστε σίγουροι ότι προσλαμβάνουμε τις ποσότητες οργανικού πυριτίου που έχουμε ανάγκη, είναι ένα ποιοτικό συμπλήρωμα διατροφής, όπως το Florasil που παρασκευάζεται στον Καναδά από τη Flora για τη MedMelon και το οποίο είναι ένα 100% καθαρό, υδατικό βοτανικό εκχύλισμα πυριτίου του φυτού Equisetum Arvense (εκουιζέτο). Το Florasil ξεχωρίζει όχι μόνο για το γεγονός ότι περιέχει την πλέον αφομοιώσιμη μορφή πυριτίου (99%), αλλά και γιατί από την πατενταρισμένη μέθοδο εκχύλισής του περνούν αποκλειστικά φυτά ανοιξιάτικης συγκομιδής, τα οποία και είναι ακόμη πιο πλούσια σε φυσικώς ευρισκόμενα μέταλλα – 30 τον αριθμό – και βιοφλαβονοειδή, αυξάνοντας περαιτέρω την απορροφησιμότητα και τη θρεπτική του αξία.

Το εκουιζέτο, γνωστό και ως πολύκομπο ή Ιππουρίς είναι ένα φυτό γνωστό από την αρχαιότητα για τις επουλωτικές του ιδιότητες και όχι μόνο, με διαπιστωμένα οφέλη για παθήσεις όπως η καλοήθης διόγκωση του προστάτη, η οστεοπόρωση, οι διαταραχές των πνευμόνων και των νεφρών, οι φλεγμονές του ουροποιητικού συστήματος, οι πόνοι των αυτιών, αλλά και οι δερματικές διαταραχές, όπως τα εκζέματα και η ακμή.

Τα απίστευτα οφέλη του πυριτίου

Με ποιους τρόπους, όμως, μας βοηθά στην πράξη η κατανάλωση πυριτίου;

Μας κάνει νεότερους – και ομορφότερους

Ποιος είναι εκείνος που δεν θέλει να αποκτήσει και πάλι νεανική επιδερμίδα, απαλλαγμένη από λεπτές γραμμές και ρυτίδες, τα μαλλιά του να δείχνουν δυνατά και υγιή και τα νύχια του να αντέχουν ξανά στα δύσκολα; Το οργανικό πυρίτιο θα επιτρέψει στον οργανισμό μας να παράγει το απαραίτητο κολλαγόνο για την προστασία του δέρματός μας από τη χαλάρωση, για την ανάκτηση της ελαστικότητας και της απαλότητας των μαλλιών μας και την ενίσχυση των νυχιών μας, αναδεικνύοντας τη φυσική ομορφιά μας.

Κρατά μακριά τους κιρσούς και τις ευρυαγγείες

Κιρσοί και ευρειαγγείες μπορεί να μας ενοχλούν κυρίως αισθητικά, μπορούν όμως να αποτελέσουν και ουσιαστικό κίνδυνο για την υγεία μας σε ορισμένες περιπτώσεις – γεγονός που καθιστά τον έλεγχό τους από εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας απαραίτητους. Ταυτόχρονα, με τη λήψη βιοδιαθέσιμου οργανικού πυριτίου, μπορούμε να βελτιώσουμε τη λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων, προστατεύοντας τα πόδια μας από την εμφάνισή τους και κρατώντας τα όμορφα και λεία.

Βελτιώνει την πρόσληψη του ασβεστίου

Γνωρίζατε ότι η παρουσία του πυριτίου είναι απαραίτητη για την αφομοίωση του ασβεστίου που λαμβάνουμε από τροφές και συμπληρώματα; Πράγματι, οι υψηλότερες συγκεντρώσεις πυριτίου στο οργανισμό μας εντοπίζονται πάντα σε περιοχές υψηλής ασβεστοποίησης, όπως τα άκρα των οστών που αναπτύσσονται, ενώ η καλύτερα τεκμηριωμένη λειτουργία του είναι ότι διευκολύνει τον εμπλουτισμό των οστών με ασβέστιο και μέταλλα. Για αυτό και πρόκειται για ένα απαραίτητο θρεπτικό στοιχείο για τους πάσχοντες από οστεοπόρωση, ενώ έχει φανεί ότι βοηθά τα κόκαλα, τα δόντια, αλλά και τους τένοντες να δυναμώσουν.

Δεδομένου ότι συναντάμε το πυρίτιο σχεδόν σε ολόκληρο το σώμα μας (πέρα από την επιδερμίδα, τα οστά, τα μαλλιά, τα δόντια, τις αρθρώσεις, τους τένοντες και τους συνδέσμους μας, είναι επίσης παρόν σε αγγεία, ούλα, μάτια, ενδοκρινολογικό σύστημα, σπλήνα, πάγκρεας, αορτή, ήπαρ, νεφρούς και λεμφαδένες), γίνεται εύκολα αντιληπτή η ανάγκη για την επαρκή παρουσία του στη διατροφή μας. Το Florasil μας προσφέρει τη σιγουριά ότι λαμβάνουμε την ποσότητα που χρειαζόμαστε εύκολα και σε καθημερινή βάση ενώ, από τη στιγμή που είναι απολύτως ασφαλές για μακροχρόνια χρήση, αποτελεί μια ουσιαστική λύση σε μια σειρά από προβλήματα που παρουσιάζονται με την πάροδο των ετών – από τη μείωση της πυκνότητας των οστών και τα σημάδια του γήρατος, μέχρι την προστασία μας από την τερηδόνα και την γρήγορη επούλωση καταγμάτων, θλάσεων και άλλων τραυματισμών.

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024