Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Χριστούγεννα με το παιδί: Το σκανδιναβικό design ομορφαίνει τις οικογενειακές μας στιγμές

Χριστούγεννα με το παιδί: Το σκανδιναβικό design ομορφαίνει τις οικογενειακές μας στιγμές

Εδώ και 50 χρόνια, η minimal νορβηγική φιλοσοφία στο σχεδιασμό επίπλων μάς βοηθά να απολαμβάνουμε τις πιο ξεχωριστές στιγμές με στυλ και εργονομία

Τι κοινό έχουν το ρεβεγιόν στο σπίτι, τα οικογενειακά ταξίδια σε χειμερινούς προορισμούς και η ζεστή φιλοξενία των παππούδων στο πατρικό μας; Όλα τους μπορούν να γίνουν ακόμη πιο απολαυστικά χάρη στο… νορβηγικό design. Ή μάλλον χάρη στη σχεδιαστική φιλοσοφία των επίπλων της Stokke, που εδώ και 50 χρόνια θέτουν στο επίκεντρο την άνεση των παιδιών, αλλά και την εργονομία που κάνει τη ζωή των γονιών ευκολότερη.

Η καρέκλα που τα ξεκίνησε όλα, στην καρδιά του ρεβεγιόν

Η ιστορία μας ξεκινά μισό αιώνα πριν, όταν ο Πέτερ Όπσβικ, ένας νορβηγός σχεδιαστής επίπλων, διαπίστωσε ότι ήταν αδύνατον να βρει μια καρέκλα που να επιτρέπει στον δίχρονο γιο του να σταθεί στο ίδιο ύψος με την υπόλοιπη οικογένεια γύρω από το τραπέζι. Έπειτα από πολλές άκαρπες προσπάθειες, αποφάσισε να δημιουργήσει μόνος του τη λύση. Και κάπως έτσι, έφερε την επανάσταση στα παιδικά έπιπλα.

Πενήντα χρόνια αργότερα, η καρέκλα Tripp Trapp ®, που μεγαλώνει μαζί με το παιδί, παραμένει θρυλική, όχι μόνο για το κομψό minimal design της, αλλά κυρίως για την εργονομία, την αντοχή και την άνεση που προσφέρει στους μικρούς της ιδιοκτήτες. Ο λιτός σκελετός είναι εξοπλισμένος με μια θέση και ένα υποπόδιο που μπορούν να αφαιρεθούν και να τοποθετηθούν σε διαφορετικά ύψη, προσφέροντας σταθερότητα, στήριξη και ελευθερία κινήσεων σε παιδιά κάθε ηλικίας.

.

Η σημασία της ευφυούς λύσης του Όπσβικ είναι δύσκολο να υπολογιστεί: η ευκαιρία που έδωσε στα παιδιά να σταθούν ισότιμα στο πλευρό των γονιών τους στη διάρκεια του φαγητού και των υπόλοιπων κοινών δραστηριοτήτων, τους επέτρεψε όχι μόνο να απολαύσουν ακόμη περισσότερο τις οικογενειακές στιγμές, αλλά και να αναπτύξουν ταχύτερα κοινωνικές και γλωσσικές δεξιότητες, να ανταλλάσσουν πολύτιμα βλέμματα με τους γονείς τους και να αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια και σιγουριά.

Τα Χριστούγεννα είναι μια ιδανική αφορμή για να προσφέρουμε στην οικογένειά μας – αλλά και σε οικογένειες που αγαπάμε – το δώρο της Tripp Trapp ®. Τόσο εξαιτίας των πολλών τραπεζιών της περιόδου, όσο και λόγω της διαχρονικότητάς της. Πόσα αντικείμενα μπορούν να περηφανευτούν ότι θα ακολουθούν τα παιδιά μας από την βρεφική τους ηλικία μέχρι και το φοιτητικό τους σπίτι, χωρίς ποτέ να χάσουν την αίγλη και τη χρηστικότητά τους;

Η διαχρονικότητα της Tripp Trapp ®, εξάλλου αποδεικνύεται και βάσει των αριθμών. Μέσα στα 50 χρόνια της κυκλοφορίας της, η εμβληματική καρέκλα εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων των γονιών σε όλο τον κόσμο, με περισσότερα από 14 εκατ. τεμάχια να έχουν αγοραστεί σε πάνω από 80 χώρες του πλανήτη, και τα βραβεία και τις διακρίσεις να συνεχίζουν να έρχονται μέχρι και σήμερα.

Μόλις το 2020, η Tripp Trapp ® κατέκτησε το Χρυσό Μετάλλιο στην κατηγορία της «καλύτερης παιδικής καρέκλας» στα National Parenting Product Awards της Καλιφόρνια, κατέλαβε μια θέση στη λίστα των 100 σημαντικότερων designs της σύγχρονης εποχής που συνέταξε το περιοδικό Fortune, ενώ είχε ήδη στο ιστορικό της το Γερμανικό Βραβείο Design.

Το σημαντικότερο, όμως, είναι, ότι στο μεταξύ είχε αλλάξει ριζικά την αντίληψή μας για τα παιδικά έπιπλα, δημιουργώντας μια νέα σχολή εργονομίας, υψηλού σχεδιασμού και πρακτικότητας – τα κορυφαία παραδείγματα της οποίας εξακολουθούν να προέρχονται από τη Stokke.

.

Εφόδια για παραμυθένια οικογενειακά Χριστούγεννα

Η Tripp Trapp ® ήταν μόνο η (πολύ καλή) αρχή για την ανάπτυξη πρωτοποριακών αντικειμένων, ικανών να απογειώσουν τις οικογενειακές μας στιγμές, ειδικά κατά την περίοδο των γιορτών και των μικρών και μεγάλων αποδράσεων με τα παιδιά. Όπως γνωρίζουν όλοι οι γονείς, τα οικογενειακά ταξίδια οδηγούν σε ορισμένες από τις ομορφότερες κοινές αναμνήσεις, όμως έχουν και τις δικές τους, ιδιαίτερες προκλήσεις, που βάζουν τον εργονομικό σχεδιασμό στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας.

.

Πάρτε για παράδειγμα τον συνδυασμό BedBox + Crew BackPack της Stokke. Το BedBox, είναι ένα πρακτικό compact βαλιτσάκι χωρητικότητας 23 λίτρων, που μπορεί να φιλοξενήσει όλα τα απαραίτητα για το παιδί, χωρά με άνεση ακόμη και κάτω από τη θέση του αεροπλάνου και είναι σχεδιασμένο ώστε να μεταφέρεται με ευκολία από μικρούς και μεγάλους. Ταυτόχρονα, έχει πεπλατυσμένο επάνω μέρος, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κάθισμα στην αναμονή του αεροδρομίου, διαθέτει ειδική λαβή από την οποία μπορούν να κρατιούνται με ασφάλεια τα κουρασμένα πιτσιρίκια, για να μπορέσουν να τα μεταφέρουν επάνω της οι γονείς τους, ενώ περιλαμβάνει και… στρωματάκι, ειδικά σχεδιασμένο ώστε να μετατρέπει την αεροπορική θέση (και όχι μόνο) σε αναπαυτικό παιδικό κρεβάτι. Σε συνδυασμό με το Crew BackPack της Stokke, που επίσης προσαρμόζεται στις εκάστοτε ανάγκες μας, ενώ είναι σχεδιασμένο ώστε να χωρά στο BedBox, είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε για τα πιο ήρεμα ταξίδια.

Φτάνοντας στον προορισμό μας, η Stokke αναλαμβάνει και πάλι να διευκολύνει την καθημερινότητα των διακοπών, είτε επισκεπτόμαστε το σπίτι των παππούδων στο χωριό, είτε μένουμε σε κάποιο δωμάτιο ξενοδοχείου.

.

Τα πιο γλυκά όνειρα των παιδιών θα έρθουν επάνω στο CloudSleeper, το πρωτοποριακό φορητό στρώμα της Stokke για παιδιά έως τριών ετών, που διακρίνεται τόσο για το κάλυμμα του από υλικό που αναπνέει, διατηρώντας ευχάριστη θερμοκρασία σε όλη τη διάρκεια της νύχτας, όσο και για την πανεύκολη αποθήκευση και μεταφορά του, εξαιτίας του σχεδιασμού του με το έξυπνο διπλό φερμουάρ. Η ενσωματωμένη τρόμπα σας επιτρέπει να έχετε έτοιμο ένα άνετο παιδικό κρεβατάκι όπου και αν βρίσκεστε μέσα σε 60 δευτερόλεπτα, ενώ τα πλαϊνά προστατευτικά κρατούν ασφαλή τα παιδιά την ώρα που κοιμούνται, όσο ανήσυχος και αν είναι ο ύπνος τους. Στα bonus, φυσικά, και η αντοχή του, αλλά και ο εύκολος καθαρισμός του με ένα υγρό πανί.

.

Εξίσου εύκολη υπόθεση θα αποδειχθεί και το μπανάκι χάρη στον βραβευμένο σχεδιασμό του αναδιπλούμενου Stokke® Flexi Bath®. Η εύκολη αποθήκευσή του και ο ελάχιστος χώρος που καταλαμβάνει όταν διπλώσει, το καθιστούν κορυφαία επιλογή τόσο για τα ταξίδια όσο και για το σπίτι μας, ενώ τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάνουν τη διαδικασία του μπάνιου ευκολότερη και σαφώς πιο απολαυστική υπόθεση, τόσο για τα παιδιά όσο και για τους γονείς.

Κατάλληλο για χρήση από την πρώτη μέρα της ζωής των παιδιών μέχρι και την ηλικία των τεσσάρων ετών (μπορεί να συνδυαστεί και με ειδικό αξεσουάρ που προσφέρει στήριξη στα βρέφη στη διάρκεια του μπάνιου), διαθέτει εκτός των άλλων και τάπα που αλλάζει χρώμα ανάλογα με τη θερμοκρασία του νερού, ώστε να ξέρετε πως όλα είναι ιδανικά για μια από τις πιο τρυφερές στιγμές σας με το παιδί.

Κάπως έτσι, τα νορβηγικά έπιπλα που αγαπάμε κάθε εποχή του χρόνου γίνονται ακόμη πιο πολύτιμα την περίοδο των γιορτών, βοηθώντας μας να απολαύσουμε ξένοιαστα όλοι μαζί τη μαγεία των Χριστουγέννων. Και φυσικά, αποτελούν ιδανικό δώρο για τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Ανακαλύψτε ολόκληρη τη συλλογή παιδικών επίπλων της Stokke.

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024