Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οριστικό: Εγκρίθηκε από την Κυβέρνηση το έργο της ανέγερσης Φοιτητικής Εστίας στα Άνω Λιόσια

Οριστικό: Εγκρίθηκε από την Κυβέρνηση το έργο της ανέγερσης Φοιτητικής Εστίας στα Άνω Λιόσια

Ανοίγει, διάπλατα, ο δρόμος για την ανέγερση της Φοιτητικής Εστίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ) στα Άνω Λιόσια, που βάζει τον Δήμο Φυλής στο χάρτη των Δήμων που διαθέτουν πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις.

Εγκρίθηκε από την Κυβέρνηση το έργο της ανέγερσης Φοιτητικής Εστίας στα Άνω Λιόσια, ένα έργο το οποίο αλλάζει την φυσιογνωμία του Δήμου Φυλής και δημιουργεί προοπτικές ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας.

Μετά την επίσημη εξαγγελία, από τον Πρωθυπουργό, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, τον περασμένο Σεπτέμβριο, το έργο μπήκε και διαδικαστικά, σε τροχιά υλοποίησης. Την Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2022 (16:00), εγκρίθηκε από την Κυβερνητική Επιτροπή, αρμόδια για τα έργα που εκτελούνται με Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Ειδικότερα, το συλλογικό κυβερνητικό όργανο προχώρησε, μέσω τηλεδιάσκεψης, στην έγκριση της αίτησης υπαγωγής στις διατάξεις του ν.3389/2005 (Α΄ 232) του έργου «Μελέτη, Χρηματοδότηση, Κατασκευή, Συντήρηση και Λειτουργία Φοιτητικών Εστιών, Φοιτητικού Εστιατορίου και Εκπαιδευτικών Αμφιθεάτρων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και Χώρων Πολιτισμού με ΣΔΙΤ» της Αναπτυξιακής Μονοπρόσωπης Ανώνυμης Εταιρείας του Δήμου Φυλής.

Βαρβιτσιώτης: Τα ελληνικά πανεπιστήμια έχουν πάρει το δρόμο της διεθνοποίησης

Πρόκειται για ένα διπλό έργο:

Πρώτον, το έργο ανέγερσης φοιτητικής εστίας και αμφιθεάτρων, με δυναμικότητα 1.100 χώρων φιλοξενίας φοιτητών, που θα αναπτυχθεί στο τμήμα του Πάρκου Πόλης που περιλαμβάνεται μεταξύ της οδού Αχαρνών (προς Μενίδι), του Κολυμβητηρίου και του κτιρίου της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, έκτασης περίπου 29, 7 στρεμμάτων. Οι χώροι φιλοξενίας θα δημιουργηθούν σε κτίρια με ύψος, το πολύ 10,5 μέτρων (περιλαμβανομένης στέγης 1,5 μέτρου). Τα κτίρια θα διαταχθούν κατά μήκος μιας διαδρομής που θα σχηματισθεί μεταξύ της εισόδου και της εξόδου του χώρου. Στο κέντρο θα δημιουργηθεί χώρος συγκέντρωσης, δηλαδή πλατεία και στην περίμετρο χώροι πρασίνου οι οποίο θα βελτιώσουν το μικροκλίμα και θα προσφέρουν ηχομόνωση.

Δεύτερον, το έργο ανέγερσης Πολιτιστικού Κέντρου, το οποίο θα περιλαμβάνει διαφορετικά τμήματα με κύριους και βοηθητικούς χώρους, υπόγειο χώρο στάθμευσης, καθώς επίσης και υπαίθριες διαμορφώσεις που θα εναρμονίζουν τις κτιριακές εγκαταστάσεις στον περιβάλλοντα χώρο.

Την ικανοποίησή του για την έγκριση του έργου εξέφρασε ο αναπλ. Υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, ο οποίος έκανε λόγο για έργο πνοής για το Δήμο Φυλής. Την υποστήριξή της εξέφρασε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως τονίζοντας ότι θα λύσει υπαρκτά προβλήματα του ΠΑΔΑ.

Τις ευχαριστίες του στα μέλη της Κυβερνητικής Επιτροπής εξέφρασε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς. «Η ανέγερση Φοιτητικής Εστίας αποτελεί οραματικό έργο που θα αλλάξει τη φυσιογνωμία του Δήμου Φυλής, θέτοντάς τον στο χάρτη των Δήμων που διαθέτουν πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις.

Στον ίδιο χώρο, στην περιοχή του Πάρκου Πόλης, θα δημιουργηθεί Πολιτιστικό Κέντρο. Ευχαριστώ τον Πρύτανη του ΠΑΔΑ Παναγιώτη Καλδή και όλους όσοι συνέβαλαν στην ωρίμανση του έργου», τόνισε χαρακτηριστικά.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024