Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ορέστης Τζιόβας: «Έχω κάνει σεξ με άνδρες που ήταν φίλοι μου και αισθανόμουν μια ασφάλεια»

Ορέστης Τζιόβας: «Έχω κάνει σεξ με άνδρες που ήταν φίλοι μου και αισθανόμουν μια ασφάλεια»

«Είμαι straight με κάποιες bisexual ανησυχίες», ξεκαθαρίζει ο ηθοποιός

Μια εκ βαθέων συνέντευξη παραχώρησε ο Ορέστης Τζιόβας, στην οποία μίλησε για τη σεξουαλικότητά του αλλά και την ομοφοβική ελληνική κοινωνία.

Παράλληλα, δήλωσε ότι βρίσκεται στο πλευρό της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Όπως είπε, άρχισε να αντιλαμβάνεται τη σεξουαλικότητά του από πολύ μικρός «κάπου μεταξύ 8 – 10 ετών».

Ορέστης Τζιόβας: Οι σεξουαλικές του εμπειρίες με τα δυο φύλα και η εξάρτηση από τις ουσίες

Επίσης, τόνισε πως δεν τον προβλημάτισε κάτι, λέγοντας στο περιοδικό Antivirus: «Είχα, βέβαια, αυτές τις επαφές με τα άλλα αγόρια, που οι περισσότεροι έχουμε μεγαλώνοντας – κοινούς αυνανισμούς και τέτοια –, αλλά τότε δεν είχα νιώσει κάποια έλξη προς το ανδρικό φύλο. Νομίζω πως αυτό προέκυψε λίγο πιο μετά σαν έρευνα, εκεί στα 22».

«Ήθελα να το ερευνήσω για να μην υπάρχει καμία σκιά»

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης και μιλώντας για τις ερωτικές του επαφές ο Ορέστης Τζιόβας αποκάλυψε: «Είχα πολλά άτομα στην παρέα μου που είναι γκέι. Στο λέω γιατί σεξ με άνδρες έχω κάνει μόνο με άτομα που ήταν φίλοι μου και όχι με αγνώστους. Καλοί φίλοι, με τους οποίους αισθανόμουν μια ασφάλεια. Ακόμα και τώρα δεν μπορώ να φλερτάρω με ένα αγόρι. Δεν βλέπω, δηλαδή, ένα αγόρι σε ένα μπαρ και θέλω να το φλερτάρω. Ήταν κάτι κυρίως σεξουαλικό, το οποίο ήθελα και να το ερευνήσω για να μην υπάρχει καμία σκιά. Γενικώς, δεν θέλω να υπάρχουν σκιερά πράγματα στο μυαλό μου και στη ζωή μου. Προτιμώ να τα έχω εξερευνήσει».

Σε ερώτηση για το  πώς αυτοπροσδιορίζεται σε σχέση με τη σεξουαλική του ταυτότητα, απάντησε: «Είμαι straight με κάποιες bisexual ανησυχίες».

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι ο Αλέξανδρος Ρήγας ήταν εκείνος που τον συμβούλευσε να βγει και να μιλήσει ανοιχτά για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις.

«Θυμάμαι να συζητώ με τον Αλέξανδρο Ρήγα, με τον οποίο είχαμε έρθει πολύ κοντά ως άνθρωποι, και να του λέω ότι είχα σεξουαλικές εμπειρίες με άλλους άνδρες. Με συμβούλευσε να βγω και να το πω. «Έστω και έναν άνθρωπο να βοηθήσεις να νιώσει πιο άνετα με τον εαυτό του, θα είναι μεγάλο κέρδος», μου είχε πει. Μετά από αυτό άρχισα να το σκέφτομαι σοβαρά να μιλήσω. Για να βοηθήσω κάπως. Αυτός ήταν ο σκοπός μου», εξομολογήθηκε.

Όσο για τα αρνητικά σχόλια που δέχτηκε, όταν αποκάλυψε τη σεξουαλικότητά του;

«Τα μηνύματα που έλαβα στο κινητό μου ήταν όλα πολύ θετικά. «Μπράβο σου, που μίλησες», «μακάρι κι άλλοι να βγουν από το καβούκι τους» και τέτοια. Τα αρνητικά σχόλια ήταν κυρίως στα social media, όπως ένα που έγραφε: «κρίμα, γιατί ο γιος μου σε είχε πρότυπο…». Δηλαδή το πρότυπο γι’ αυτούς είναι ο άνδρας που πρέπει να είναι ο γ…μιάς, ο σκληρός κλπ. Πολύ περιοριστικό όλο αυτό. Μια κοινωνία που αισθάνεται απελευθερωμένη σεξουαλικά, αλλά και στο οτιδήποτε, είναι μια προοδευτική κοινωνία. Και αν εγώ μπορώ μέσα από μια δήλωση να βάλω ένα λιθαράκι σε αυτό, θα το κάνω», είπε.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024