Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φον ντερ Λάιεν για Qatargate: «Η διαφθορά διαβρώνει την εμπιστοσύνη των πολιτών»

Φον ντερ Λάιεν για Qatargate: «Η διαφθορά διαβρώνει την εμπιστοσύνη των πολιτών»

Την πλήρη εμπιστοσύνη στις βελγικές αρχές επισήμανε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, απαντώντας σε ερώτηση για το Qatargate, τονίζοντας ότι «η διαφθορά διαβρώνει την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς».

«Η διαφθορά διαβρώνει την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς και αυτό είναι οδυνηρό, γι’ αυτό πρέπει να εργαστούμε σκληρά για να κερδίσουμε ξανά την εμπιστοσύνη», δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (φωτογραφία, επάνω, από το Reuters/Yves Herman), ερωτηθείσα στη συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής για το σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Είναι έγκλημα»

«Η διαφθορά είναι έγκλημα και πρέπει να διωχθεί και έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στις βελγικές αρχές που έχουν την ευθύνη και την εξουσία ν’ ασχοληθούν μ’ αυτόν τον φάκελο», τόνισε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Δείτε ακόμα – Qatargate: Το έγγραφο ντοκουμέντο που «καίει» την Εύα Καϊλή

Θύμισε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα ψήφισμα που δείχνει την πορεία που θα ακολουθηθεί από εδώ και μπρος.

«Προσβλέπω σε πολύ στενή συνεργασία με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τα σημεία που αφορούν τα δύο θεσμικά μας όργανα, για παράδειγμα την έκκληση για ένα όργανο δεοντολογίας που θα αφορά επίσης το Συμβούλιο και άλλους θεσμούς της ΕΕ.

Εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ από την πλευρά του τόνισε ότι όλοι οι ευρωπαίοι ηγέτες σήμερα εξέφρασαν την πλήρη εμπιστοσύνη τους στο ρόλο της δικαιοσύνης και την πλήρη στήριξή τους στην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024