Η αποχή τρομάζει τα κόμματα
Η υπόθεση διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απλά ενισχύει το κλίμα δυσπιστίας και απαξίωσης της πολιτικής
Σύμφωνα με τη γκραμσιαμή αντίληψη, «το παλιό πεθαίνει, αλλά το καινούργιο δεν έχει ακόμα προλάβει να γεννηθεί».
Το παλιό λογίζεται για μεγάλη πλειοψηφία πολιτών το πολιτικό σύστημα που συνεχίζει εν πολλοίς πολιτικές που δεν αλλάζουν στο καλύτερο την ζωή του. Και δεν αναφερόμαστε στην πολιτική των επιδομάτων, αλλά σε αποφάσεις που πραγματικά θα οδηγήσουν σε παραγωγή πλούτου και δίκαιη αναδιανομή.
Μέχρι όμως να γίνει αυτό, αν γίνει με την διαχείριση των 70 περίπου δισεκ. ευρώ του ταμείου ανάκαμψης που είναι το Ιερό Δισκοπότηρο των επόμενων ετών για την οικονομική και πολιτική ελίτ, θα περάσουμε από πολλές φάσεις.
Και το μείζον είναι να αλλάξει στάση τμήμα των πολιτών που επιρρίπτει στο πολιτικό προσωπικό της μεταπολίτευσης ευθύνες για την κρίση που μαστίζει τον τόπο και άλλαξε άρδην προς το χειρότερο την καθημερινότητά του από την εποχή του μνημονίου έως σήμερα.
Η υπόθεση διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απλά ενισχύει το κλίμα δυσπιστίας και απαξίωσης της πολιτικής. Είναι εξάλλου ενδεικτικές οι δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων για την επίθεση που δέχονται οι ευρωπαϊκή θεσμοί, η Ε.Ε. κλπ.
Προς μεγάλη απογοήτευση των πολιτικών, ιδιαίτερα μεγάλο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας, πιστεύει ότι όλα βαίνουν από το κακό στο χειρότερο και η απαισιοδοξία κυριαρχεί. Αυτό αποτυπώνεται σε όλες τις μετρήσεις, στις οποίες καταγράφεται και μεγάλη απαξίωση του υπάρχοντος πολιτικού προσωπικού.
Και μένει να φανεί αν και η τωρινή υπόθεση διαφθοράς θα συνθλίψει κόμματα, πολιτικές προσωπικότητες και θα αλλάξει τα δεδομένα στον πολιτικό χάρτη.
Παρ’ όλα τα αρνητικά μηνύματα των πολιτών και τα κατά καιρούς σημάδια, το πολιτικό σύστημα, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, αδυνατεί να αντιληφθεί την κρισιμότητα των στιγμών. Δεν μπορεί να αποκωδικοποιήσει τα νέα δεδομένα και το πώς αντιλαμβάνονται σήμερα οι πολίτες την πολιτική.
Σε μια κρίσιμη στιγμή για την χώρα, το πολιτικό σύστημα και όσοι το υπηρετούν συνεχίζουν τα πολιτικά τους παίγνια. Αδυνατούν να πιάσουν το σφυγμό της κοινωνίας και αντί για την κατάθεση ουσιαστικών προτάσεων και λύσεων για τα μύρια όσα προβλήματα υπάρχουν, κοκορομαχούν. Αγνοούν ποιο είναι το διακύβευμα για τον τόπο και τους πολίτες του και επιβεβαιώνουν ότι ζουν σε εικονική πραγματικότητα.
Το καμπανάκι κτυπά: η ιδιαίτερα υψηλή αποχή _ίσως και πάνω του 50%_ ίσως είναι το βασικό στοιχείο των προσεχών εκλογών.
- Βόλος: Άγρια επίθεση αδέσποτου σκύλου σε μαθητή – Στο χειρουργείο με σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο
- Η Ρωσία μπλοκάρει WhatsApp και Telegram για να προωθήσει το κρατικό app επικοινωνίας
- Μέσι: Η Ιντερ Μαϊάμι γίνεται η πιο πολύτιμη ομάδα του MLS
- Σχεδόν μισό εκατομμύριο θανατώσεις προβάτων λόγω ευλογιάς – Σε απόγνωση οι κτηνοτρόφοι
- Τζέιμς Μίλνερ: Ενα ιστορικό ρεκόρ στην Premier League
- Λάρισα: Συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία μετά την καταγγελία της αδελφής του ότι την απείλησε








