Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπόθεση παρακολουθήσεων: Αιφνιδιαστικές έφοδοι σε εταιρείες για το Predator

Υπόθεση παρακολουθήσεων: Αιφνιδιαστικές έφοδοι σε εταιρείες για το Predator

Έρευνες σε σπίτια προσώπων και εγκαταστάσεις εταιρειών που φέρονται να σχετίζονται με την υπόθεση του λογισμικού Predator πραγματοποιούνται από την ΕΛ.ΑΣ

Αιφνιδιαστικές εφόδους σε τουλάχιστον έξι εταιρείες που προέκυψαν το τελευταίο διάστημα στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη από τος εισαγγελικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιοι εισαγγελείς Αγγελική Τριανταφύλλου και Κώστας Σπυρόπουλος, αξιοποιώντας στοιχεία που έφτασαν στα χέρια τους τις τελευταίες ημέρες μέσω εγγράφων και μαρτυρικών καταθέσεων που συνεχίζουν να λαμβάνουν, εντόπισαν πρόσωπα που φέρονται να έχουν σχέση με εταιρείες που σχετίζονται με το λογισμικό Predator.

Διαβάστε επίσης: Παρακολούθηση Χατζηδάκη «εκτός πλαισίου» της ΕΥΠ

Για το λόγο αυτό προχώρησαν σε εφόδους προκειμένου να συγκεντρώσουν στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν στην έρευνά τους για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις.

Τα επίμαχα στοιχεία θα αξιολογηθούν από τις εισαγγελικές αρχές προκειμένου να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα τους.

Διαβάστε επίσης: Η ακτινογραφία του Predator μέσα από απόρρητη προσφορά αγοράς του

Επίσημο αίτημα στην ΕΥΠ

Παράλληλα, οι εισαγγελείς, οι οποίοι διενεργούν την ποινική έρευνα για την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, απέστειλαν επίσημο αίτημα στην ΕΥΠ ζητώντας να ενημερωθούν για το μείζον ζήτημα παρακολούθησης συγκεκριμένων προσώπων του δημοσίου βίου (Κωνσταντίνος Φλώρος και λοιποί).

Οι εισαγγελικές αρχές συνεχίζουν την έρευνα, περιλαμβάνοντας σε αυτή και τα νεότερα στοιχεία που προκύπτουν από τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις, καθώς και άλλες πληροφορίες που αντλούνται από διάφορες πηγές.

Sports in

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν., vids)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League - Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024