Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βλαντίμιρ Πούτιν: Τα πλήγματα σε ενεργειακές υποδομές θα συνεχιστούν

Βλαντίμιρ Πούτιν: Τα πλήγματα σε ενεργειακές υποδομές θα συνεχιστούν

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανέφερε ότι τα πλήγμα του ρωσικού στρατού σε ενεργειακές υποδομές θα συνεχιστούν.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανέφερε πως οι επιθέσεις κατά των υποδομών στην Ουκρανία θα συνεχιστούν. Συνέχισε λέγοντας ότι όπου έχουν γίνει τα χτυπήματα έχουν προκαλέσει μαζικές διακοπές στην ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση εν μέσω χαμηλών χειμερινών θερμοκρασιών.

«Ναι, το κάνουμε, αλλά ποιος το ξεκίνησε;», δήλωσε ο Πούτιν στο περιθώριο εκδήλωσης απονομής μεταλλίων στο Κρεμλίνο, παρουσιάζοντας τους βομβαρδισμούς αυτούς ως απάντηση στην έκρηξη που κατέστρεψε τη γέφυρα της Κριμαίας, που είχε κατασκευάσει η Ρωσία, και άλλες επιθέσεις που αποδίδονται στο Κίεβο.

Διαβάστε επίσης: Πούτιν: Η Ρωσία θα υπερασπιστεί τα συμφέροντά της με όλα τα διαθέσιμα μέσα

«Μακρά διαδικασία ο πόλεμος»

Ο Πούτιν, μιλώντας σε μια συνεδρίαση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που μεταδόθηκε τηλεοπτικά, κατήγγειλε ότι η Δύση αντιμετωπίζει τη Ρωσία ως πολίτη δεύτερης κατηγορίας χωρίς δικαίωμα ύπαρξης.

Σε ένα σπάνιο σχόλιο σχετικά με την πορεία του πολέμου, ο Ρώσος πρόεδρος παραδέχθηκε ότι πιθανότατα θα είναι μια «μακρά διαδικασία», υποδηλώνοντας ότι η Ρωσία δεν σχεδιάζει να τερματίσει τη σύγκρουση σύντομα. Θυμίζουμε ότι αρχικά οι εκτιμήσεις των Ρώσων ήταν ότι η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», όπως αποκαλεί η Μόσχα τον πόλεμο, θα τελείωνε σε κάποιες ημέρες.

«Δεν θα γίνει νέα επιστράτευση»

Ο Πούτιν προσπάθησε επίσης να διαψεύσει τις φήμες περί δεύτερης επιστράτευσης το επόμενο έτος. Είπε χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχει ανάγκη για τη διενέργεια πρόσθετης επιστράτευσης. Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι από τους 300.000 εφέδρους που επιστρατεύτηκαν, περίπου 150.000 αναπτύχθηκαν στη ζώνη της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης».

Περίπου 77.000 βρίσκονται σε μάχιμες μονάδες και οι υπόλοιποι εκτελούν αμυντικά καθήκοντα, είπε. Το Sky News σημειώνει ότι αυξάνονται οι φήμες από τους πολιτικούς της ρωσικής αντιπολίτευσης και γνωστά φιλοπόλεμα κανάλια Telegram για ένα δεύτερο κύμα επιστράτευσης στις αρχές του επόμενου έτους.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024