Θεσσαλονίκη: Μέλος της Χρυσής Αυγής ο 34χρονος αστυνομικός; – Οι καταγγελίες των Ρομά
Ο επικεφαλής της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΕ είπε ότι «ακούγονται διάφορα
Απολογείται τις επόμενες ώρες ο 34χρονος αστυνομικός που πυροβόλησε στο κεφάλι τον 16χρονο Ρομά, Κώστα Φραγκούλη, ο οποίος σύμφωνα με ιατροδικαστική εξέταση φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.
Η κοινότητα των Ρομά βρίσκεται σε αναβρασμό για τέταρτη μέρα, ενώ ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά, Βασίλης Πάντζος, προχώρησε σε καταγγελίες, τονίζοντας το ενδεχόμενο να πρόκειται για επίθεση με ρατσιστικά κίνητρα από τον άνδρα της ομάδας ΔΙΑΣ.
Διαβάστε επίσης: Ανατροπή δεδομένων για τον πυροβολισμό κατά του 16χρονου Ρομά – «Δεν είδατε τίποτα ακόμα»
Μιλώντας στον ANT1, ο επικεφαλής της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΕ είπε ότι «ακούγονται διάφορα, ότι ο συγκεκριμένος αστυνομικός είναι μέλος της Χρυσής Αυγής. Μπορεί κάποιος επίσημα να μας πει αν ο συγκεκριμένος αστυνομικός ανήκει σε κάποιο κόμμα και σε ποιο;» ρώτησε.
Ο κ. Πάντζος σημείωσε πως «κανένας άνθρωπος δεν ξυπνάει το πρωί να πάει να σκοτώσει έναν άνθρωπο. Εδώ, όμως, μιλάμε για ένα γεγονός, κλοπή βενζίνης, πλημμέλημα, παραβατική πράξη… πήγε να βάλει βενζίνη και δεν πλήρωσε. Την ίδια στιγμή, οι αστυνομικοί πίνουν καφέ στο ίδιο βενζινάδικο. Ενημερώνονται εκείνη την στιγμή. Γνωρίζουν ότι η παράβαση είναι για 20 ευρώ».
«Θα μπορούσαν να λειτουργήσουν πολύ πιο ψύχραιμα, να βρουν άλλο τρόπο να σταματήσουν το ανήλικο παιδί και το όχημα, να μην κάνουν χρήση όπλου, να μην υπάρχει καταδίωξη, να κινδυνεύσουν κι άλλες ζωές. Θα έπρεπε να επικρατήσει αυτή η λογική… για να κάνουν χρήση (όπλου) οι αστυνομικοί, πρέπει να πάρουν από ανώτερους εντολή, πάνω σε καταδίωξη» πρόσθεσε.
Ενημέρωση από το νοσοκομείο
Σε ό,τι αφορά για το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα επίσημη ενημέρωση από το «Ιπποκράτειο» ο κ. Πάντζος έκανε λόγο για «αδικαιολόγητη στάση», για «πρωτοφανή σιωπή της διοίκησης και των γιατρών του νοσοκομείου έχει τοποθετηθεί και η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών».
Για τις κινητοποιήσεις των Ρομά εξήγησε πως καταδικάζεται κάθε φορά «κάθε άνομη κατάσταση» και υπερασπίστηκε το δικαίωμα των ανθρώπων να εκφραστούν με ειρηνικό τρόπο τις διαμαρτυρίες τους.
- Μεξικό: Οι ΗΠΑ προτρέπουν τους Αμερικανούς «να παραμείνουν σε ασφαλή καταφύγια»
- Μεξικό: Κύμα βίας πυροδοτεί ο θάνατος του Ελ Μέντσο – Εκκληση για ψυχραιμία από τη Σέινμπαουμ
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επανεξελέγη στην ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος
- WhatsApp: Ανακοίνωσε πρόσβαση στο ιστορικό ομαδικών μηνυμάτων
- Δασμοί Τραμπ: Νέος γύρος αντιδράσεων από εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ
- Νέα Καληδονία: 55χρονος σέρφερ έχασε τη ζωή του μετά από επίθεση καρχαρία
- Βιγιαρεάλ – Βαλένθια 2-1: To «κίτρινο υποβρύχιο» πήρε το τοπικό ντέρμπι
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.02.2026]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/karnavali_patra_2026_lixi-1200x700-146x85.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/franz-nawrath-0vk_5JmDDZw-unsplash-315x220.jpg)













![Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/karnavali_patra_2026_lixi-1200x700-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442