Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Rolling Stones: Συλλεκτικό νόμισμα για τα 60 χρόνια του θρυλικού συγκροτήματος

Rolling Stones: Συλλεκτικό νόμισμα για τα 60 χρόνια του θρυλικού συγκροτήματος

Οι Rolling Stones έκλεισαν 60 χρόνια ζωής

Το Βασιλικό Νομισματοκοπείο της Βρετανίας, θέλοντας να τιμήσει την ξεχωριστή επέτειο των 60 χρόνων του θρυλικού συγκροτήματος Rolling Stones, κυκλοφόρησε ένα συλλεκτικό νόμισμα των 5 λιρών.

Η Hannah Phizacklea σχεδίασε την εικόνα ενός από τα σημαντικότερα βρετανικά ροκ συγκροτήματα, χρησιμοποιώντας γραμματοσειρά του 1973, για να χαράξει το όνομά του. Είναι ένα από τα τελευταία νομίσματα της χρονιάς που θα κυκλοφορήσουν με το πορτρέτο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, στην άλλη πλευρά.

Διαβάστε περισσότερα: Ο θάνατος του κιθαρίστα των Rolling Stones, Μπράιαν Τζόουνς, παραμένει μυστήριο πάνω από 50 χρόνια

«Είμαστε ευτυχείς που μας τιμάτε με ένα επίσημο νόμισμα του Ηνωμένου Βασιλείου. Ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι η κυκλοφορία συμπίπτει με την 60ή επέτειό μας», ανέφερε το συγκρότημα σε δήλωση που περιλαμβάνεται στην ανακοίνωση του Βασιλικού Νομισματοκοπείου.

Πρόκειται για τη πέμπτη έκδοση της σειράς «Μουσικοί Θρύλοι» (Music Legends) του Βασιλικού Νομισματοκοπείου, μέσα από την οποία τιμά τους πιο εμβληματικούς μουσικούς της Βρετανίας όπως Ντέιβιντ Μπόουι, Έλτον Τζον και τα συγκροτήματα «Who» και «Queen».

Οι γερόλυκοι της ροκ γιόρτασαν τα 60 χρόνια παρουσίας τους στην παγκόσμια μουσική σκηνή με την ευρωπαϊκή τους περιοδεία που ολοκλήρωσαν στο Βερολίνο τον Αύγουστο.

H περιοδεία, που στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία, είχε σημαντικούς ευρωπαϊκούς σταθμούς, όπως Μόναχο, το Άμστερνταμ, τη Βέρνη, το Μιλάνο, τις Βρυξέλλες και τη Βιέννη.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024