Κατατέθηκε από την Οικονομική Αστυνομία όλο το προανακριτικό υλικό από τον έλεγχο που έγινε σε δομές φιλοξενίας και στα σπίτια στελεχών της οργάνωσης

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου με την Οικονομική Αστυνομία να διαβιβάζει έναν ογκωδέστατο φάκελο με όλα τα στοιχεία της κατεπείγουσας έρευνας που διεξήγαγε για τα οικονομικά της ΜΚΟ.

Συγκεκριμένα όπως έγινε γνωστό από την Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας υποβλήθηκε σήμερα, Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022,  προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε από έρευνες, οι οποίες διενεργήθηκαν σε κεντρικά γραφεία και δομές φιλοξενίας που διατηρεί η εν λόγω ΜΚΟ σε Αθήνα, Βόλο, Ιωάννινα, Χίο και Καλαμάτα, καθώς και σε οικία, όπως επίσης και από την διενεργηθείσα αλληλογραφία, προς ενημέρωση και αξιολόγηση των στοιχείων.

Διαβάστε επίσης – Κιβωτός του Κόσμου: Ο… υπόγειος ρόλος της πρεσβυτέρας

Ραγδαίες εξελίξεις

Πλέον είναι στα χέρια της εισαγγελικής αρχής να αξιολογήσει τα στοιχεία και αν τα κρίνει επαρκεί να προχωρήσει ακόμα και σε διώξεις μέσα στις επόμενες ημέρες.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι κατά την χθεσινή έφοδο της Οικονομικής Αστυνομίας στο σπίτι του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας εντοπίστηκε μεγάλο χρηματικό ποσό μέσα σε χρηματοκιβώτιο ενώ αντίστοιχη έρευνα0 έγιναν και σε ακίνητο στη Ραφήνα το οποίο ανήκει στην Κιβωτό του Κόσμου αλλά στο κουδούνι έχει το όνομα της πρεσβυτέρας.

Τέσσερις τραπεζικοί λογαριασμοί

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί περισσότεροι από 4 τραπεζικοί λογαριασμοί: του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας – κοινοί ή προσωπικοί, σε μόνο δύο τράπεζες ενώ αναμένονται οι απαντήσεις και από άλλα τραπεζικά ιδρύματα.

Οι δύο θυρίδες που βρέθηκαν ανήκουν η μία στην Κιβωτό και η άλλη στη μητέρα του Πατέρα Αντώνιου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχουν βρεθεί και 300.000 ευρώ στους προσωπικούς τραπεζικούς τους λογαριασμούς, όπου ερευνάται η προέλευση τους, καθώς υπάρχουν υπόνοιες πως τα χρήματα ενδεχομένως δεν προέρχονται από τα δηλωθέντα εισοδήματά τους και δεν δικαιολογούνται από αυτά.

Δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί

Σημειώνεται πως ήδη, έπειτα από εντολή του επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος δεσμεύτηκαν οι προσωπικοί λογαριασμοί του πατέρα Αντωνίου, των γονιών του, αλλά και της πρεσβυτέρας καθώς και οι θυρίδες, που εντοπίστηκαν.

Η δέσμευση έγινε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προκειμένου να ελεγχθούν οι εν λόγω λογαριασμοί αλλά και για να αποφευχθούν ενδεχόμενες κινήσεις ενώ η Αρχή δεν προχώρησε στη δέσμευση εταιρικών λογαριασμών της Κιβωτού που έχουν εντοπιστεί, καθώς μια τέτοια ενέργεια θα προκαλούσε προβλήματα στη λειτουργία της με επιπτώσεις στα παιδιά που φιλοξενούνται στη δομή.

Παρ΄όλα αυτά τα οικονομικά της Κιβωτού ελέγχονται προς κάθε κατεύθυνση είτε αφορούν σε χορηγίες είτε σε οτιδήποτε άλλο.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr