Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Τα Όρια Μας»: Διεθνής διάκριση για την ταινία του Δημήτρη Γιατζουζάκη

«Τα Όρια Μας»: Διεθνής διάκριση για την ταινία του Δημήτρη Γιατζουζάκη

H ταινία με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Χατζήμπεη, τριαθλητή με αναπηρία, μαραθωνίων αποστάσεων πήρε σημαντική διάκριση ανάμεσα στις καλύτερες αθλητικές ταινίες διεθνώς για το 2022, λαμβάνοντας μέρος στο 40ο Φεστιβάλ Αθλητικού Κινηματογράφου MILANO - FICTS.

Η ταινία που συμμετείχε στο φεστιβάλ το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 9 έως 13 Νοεμβρίου στην ιταλική πόλη, με 130 μέλη εξερευνά πώς και εάν τα παιδιά μπορούν να καταλάβουν αυτή την ιδέα του ακραίου τριάθλου που περιλαμβάνει 3,86χλμ. κολύμβηση, 180 χλμ. ποδήλατο και τα 42 χλμ. ενός Μαραθωνίου.

Αφού διακρίθηκε τον Ιούνιο στην Τεχεράνη, σε ένα από τα είκοσι φεστιβάλ του παγκόσμιου διαγωνισμού της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αθλητικού Κινηματογράφου-Τηλεόρασης (Federation Internationale Cinema-Television Sportifs) προωθήθηκε στον τελικό διαγωνισμό: το 40ο MILANO FICTS. Τα φεστιβάλ από τα οποία προέκυψαν οι διαγωνιζόμενες ταινίες είναι από τις χώρες: Αργεντινή, Βοσνία, Βραζιλία, Γαλλία, Ιαπωνία, Ιράν, Ισπανία, Ιταλία, Κένυα, Κίνα, Κόσσοβο, Ολλανδία, Ουγκάντα, Ουζμπεκιστάν, Πορτογαλία, Σερβία, Σλοβενία, Τζαμάικα, Τσεχία.

Διαβάστε επίσης: 35ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου: Μια εβδομάδα με ταινίες στα σινεμά Έλλη και Ανδόρα

Μετά την τελετή απονομής και την τιμητική διάκριση, «MENTION D’ HONNEUR» από τον Πρόεδρο του Φεστιβάλ, Καθηγητή κύριο Franco Ascani, ο πρωταγωνιστής της ταινίας Γ. Χατζήμπεης και ο σκηνοθέτης Δ. Γιατζουζάκης δήλωσαν:

«Θα θυμόμαστε αυτή την διάκριση, αλλά η μεγαλύτερη χαρά για εμάς σήμερα, είναι η συγκινητική παρουσία της Κας Χατζηβασιλείου που θυσίασε τον πολύτιμο προσωπικό της χρόνο για να κάνει το ταξίδι από το Στρασβούργο ως το Μιλάνο, και να δηλώσει έτσι την εκτίμησή της για το έργο μας. Την ευχαριστούμε με όλη μας την καρδιά».

Λίγα λόγια για το την ταινία

«Τα Όριά μας» είναι μια ταινία για το άθλημα του Παιδιού, του Γονιού και του Τριάθλου. Ένας αθλητής με αναπηρία πηγαίνει την επτάχρονη κόρη του και τον πεντάχρονο γιο του να τρέξουν έναν από τους πρώτους τους αγώνες παιδικού τριάθλου και θυμάται τον πιο δύσκολο αγώνα που έχει κάνει ποτέ, έναν IRONMAN: μια από τις πιο εξαντλητικές ψυχο-σωματικές δοκιμασίες που μπορεί ν’ αντέξει κανείς σε μια μέρα.

Έναν αγώνα που περιλαμβάνει 3,86χλμ. κολύμβηση, 180 χλμ. ποδήλατο και τα 42 χλμ. ενός Μαραθωνίου. Πριν και μετά τους αγώνες, η ταινία εξερευνά πως, και εάν τα παιδιά μπορούν, να καταλάβουν αυτή την ιδέα του ακραίου τριάθλου που τόσο πολύ γοητεύει τους μεγάλους. Μια ταινία με χιούμορ και δράση, ιδανική για να παρακινήσει και να εμφυσήσει στα παιδιά και τους μεγάλους, εκτός από την έννοια της διαφορετικότητας, τις αξίες της οικογένειας, της φιλίας, της καταλυτικής επίδρασης του αθλητισμού και της προσπάθειας.

Η ταινία «Τα Όριά μας» θα προβληθεί από την επόμενη εβδομάδα σε επιλεγμένους κινηματογράφους,

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024