Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παπαστράτος: Επενδύσεις 520 εκατ. ευρώ – Στο 20% το μερίδιο του IQOS στην ελληνική αγορά

Παπαστράτος: Επενδύσεις 520 εκατ. ευρώ – Στο 20% το μερίδιο του IQOS στην ελληνική αγορά

Τι αναφέρει ο Χρήστος Χαρπαντίδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος, για εξαγωγές και αύξηση παραγωγικής δυναμικότητας

Με επενδύσεις που έχουν υπερβεί τα 520 εκατ. ευρώ την τελευταία πενταετία, η Παπαστράτος, θυγατρική εταιρεία της πολυεθνικής Philip Morris International, συνεχίζει να ανεβάζει «στροφές», απαντώντας δυναμικά στις νέες προκλήσεις.

Η νέα επένδυση ύψους 125 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιο του Ασπροπύργου, που είχε ανακοινώσει μόλις πέρσι η εταιρεία, με στόχο να αυξηθεί η δυναμικότητα στην παραγωγή θερμαινόμενων ράβδων καπνού, έχει ξεπεράσει κατά πολύ αυτό το ποσό ανάφερε ο κ. Χρήστος Χαρπαντίδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος.

Η επένδυση αυτή έρχεται μετά την ολοκλήρωση προηγούμενης, ύψους 300 εκατομμυρίων, χάρη στην οποία μετέτρεψε το εργοστάσιό της σε ένα από τα πρώτα παραγωγικά και εξαγωγικά κέντρα στον κόσμο για μια νέα κατηγορία προϊόντων εναλλακτικών του τσιγάρου.

«Αυξάνουμε τις γραμμές παραγωγής κάτι που θα επηρεάσει θετικά και τις εξαγωγές, εκσυγχρονίζεται το λιθογραφείο με την πλήρη ψηφιοποίηση όλων των γραμμών εκτύπωσης, ενώ αυξάνεται και το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας» σημείωσε ο κ. Χαρπαντίδης ερωτηθείς σχετικά στο περιθώριο της παρουσίασης της πανελλαδικής έρευνας της Marc για το κάπνισμα στην Ελλάδα το 2022 που διεξήχθη σε 1.200 νοικοκυριά τον Ιούνιο για λογαριασμό της Παπαστράτος.

Αυτή τη στιγμή οι γραμμές παραγωγής της Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο φθάνουν τις 12.

Μόλις το 35% των εσόδων από τα συμβατικά τσιγάρα

Η πορεία των οικονομικών μεγεθών της Παπαστράτος για την τρέχουσα οικονομική χρήση είναι θετική σύμφωνα με τον επικεφαλής της εταιρείας, με τα έσοδα να παρουσιάζουν άνοδο σε υψηλό μονοψήφιο ποσοστό.

Να σημειωθεί ότι ήδη, το 65% των καθαρών εσόδων της Παπαστράτος προέρχεται από καινοτόμα, μη καιόμενα προϊόντα, με στόχο το ποσοστό αυτό να φτάσει το 75%, μέχρι το 2023.

Οι καλές επιδόσεις της Παπαστράτος προέρχονται τόσο από την αύξηση της εσωτερικής ζήτησης – όπου δεν έχουν γίνει ανατιμήσεις στα προϊόντα της εταιρείας όπως σημείωσε ο κ. Χαρπαντίδης, όσο και από την ενίσχυση των εξαγωγών. Εκτιμάται ότι περισσότερο από το 85% της συνολικής παραγωγής εφέτος θα κατευθυνθεί σε αγορές του εξωτερικού, ο αριθμός των οποίων σταδιακά αυξάνεται.

Μερίδιο 20% για το IQOS

Σύμφωνα με τον κ. Χαρπαντίδη, οι χρήστες του IQOS στην Ελλάδα φθάνουν τους 430.000, με το μερίδιο να αυξάνεται συνεχώς τα τελευταία έξι χρόνια.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Ιάκωβος Καργαρώτος, αντιπρόεδρος της εταιρείας Παπαστράτος, το μερίδιο του IQOS αγγίζει περίπου το 20%, «μετρώντας» το σύνολο της αγοράς (συμβατικά τσιγάρα και εναλλακτικά προϊόντα νικοτίνης).

Μάλιστα, χώρα μας θεωρείται μία από τις πιο πετυχημένες αγορές για το IQOS, από τις συνολικά 71 όπου κυκλοφορεί, καθώς συγκαταλέγεται μεταξύ των 3 – 4 κορυφαίων στην Ευρώπη.

Νέες προοπτικές για την Παπαστράτος

Την ίδια ώρα, η Παπαστράτος, βάζει την Ελλάδα σε προνομιούχα θέση στη διεθνώς αναπτυσσόμενη αγορά των μη καιόμενων καπνικών.

Ειδικότερα, πριν λίγες ημέρες η μητρική Philip Morris International προέβη σε δύο σημαντικές ανακοινώσεις αναφορικά με την αγορά των ΗΠΑ:

–    Προχώρησε στη λύση της εμπορική συνεργασίας της με τον όμιλο Altria και από τις 30 Απριλίου 2024, θα έχει τα πλήρη δικαιώματα για την εμπορική διάθεση του IQOS στις ΗΠΑ.

–    Παράλληλα, ενίσχυσε την προσφορά της για την εξαγορά της Swedish Match. Η ενδεχόμενη συνεργασία της με την Swedish Match θα βοηθήσει την PMI να εισέλθει άμεσα στις ΗΠΑ και να ανταγωνιστεί στην αναπτυσσόμενη αγορά των μη καιόμενων προϊόντων της, αναπτύσσοντας περαιτέρω το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων νικοτίνης από το στόμα της Swedish Match.

Με δεδομένο ότι η Παπαστράτος κατέχει κυρίαρχη θέση στη διεθνή αγορά μη καιόμενων καπνικών προϊόντων, οι δύο αυτές στρατηγικές κινήσεις από τη Philip Morris International δημιουργούν νέες προοπτικές ανάπτυξης για την εταιρεία αλλά και τη χώρα συνολικά.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024