Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι Συντηρητικοί οφείλουν δημόσια συγγνώμη για την εκλογή της Τρας, λέει υπουργός του Σούνακ

Οι Συντηρητικοί οφείλουν δημόσια συγγνώμη για την εκλογή της Τρας, λέει υπουργός του Σούνακ

«Τα σχέδια για τη μείωση των φόρων υπέρ των πιο πλουσίων ήταν εκτός πραγματικότητας».

Το κόμμα των Τόρις οφείλει στη χώρα μια συγγνώμη που εξέλεξε τη Λιζ Τρας στην ηγεσία του, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Ίσως Ευκαιριών και Κοινοτήτων Μάικλ Γκόουβ.

Ο Γκόουβ, που ήταν σφοδρός επικριτής του σχεδίου φορολογικών περικοπών της Τρας, σχολίασε ότι κατανοεί την οργή του κόσμου για το χάος των τελευταίων μηνών.

Διαβάστε επίσης: Βρετανίας αγώνας άγονος

Σε άρθρο γνώμης στην εφημερίδα The Sun γράφει: «Κάναμε τη λάθος επιλογή αυτό το καλοκαίρι για τον δρόμο που έπρεπε να ακολουθήσουμε. Τα σχέδια για τη μείωση των φόρων υπέρ των πιο πλουσίων ήταν εκτός πραγματικότητας. Ένας μινι-προϋπολογισμός που δεν εξηγούσε πώς θα χρηματοδοτηθούν τα σχέδια δαπανών ήταν λάθος. Για να το θέσουμε ήπια».

Ο Γκόουβ αποπέμφθηκε επεισοδιακά από τον παλιό αντίπαλό του Μπόρις Τζόνσον το καλοκαίρι όταν η πρωθυπουργία κατέρρεε και στη συνέχεια υποστήριξε τον αντίπαλο της Τρας στην εσωκομματική αναμέτρηση για τη διαδοχή του.

Στο συνέδριο των Τόρις νωρίτερα αυτό τον μήνα, ήταν ένας από τους επικεφαλής της εξέγερσης ενάντια Τρας και στον μινι-προϋπολογισμού του τότε υπουργού Οικονομικών Κουάζι Κουάρτενγκ, οδηγώντας στην εγκατάλειψη του σχεδίου για την κατάργηση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή.

Αφότου διαδέχθηκε τη Λιζ Τρας στην Ντάουνινγκ Στριτ, ο Σούνακ τού πρότεινε να επιστρέψει στην κυβέρνηση.

Ο Γκόουβ είπε ότι ο νέος πρωθυπουργός «έχει την εμπειρία, την ικανότητα και τη συμπόνια για να μας οδηγήσει μέσα από τα ταραγμένα οικονομικά νερά».

«Ξέρω ότι, όχι μόνο θα πάρει τις σωστές σημαντικές αποφάσεις, αλλά και ότι θα τις πάρει έχοντας στο μυαλό του εκείνους που αγωνίζονται πιο σκληρά στην πρώτη γραμμή» έγραψε στο κείμενό του.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024