Πέμπτη απόγευμα στάση Μετρό Ευαγγελισμός. Στο πάρκο. Είχα καθίσει στο παγκάκι και περίμενα μια φίλη μου. Ξαφνικά τρεις νεαροί ηλικίας 15 με 16 ετών σταματάνε ένα άλλον νεαρό που περπατούσε και του ζήτησαν να βγάλει τα ρούχα του!

Σκέφτηκα προς στιγμή: «Μπα πλάκα κάνουν, φίλοι θα είναι». Όμως διαψεύστηκα αμέσως!

Ο νεαρός κάτω από πίεση, άρχισε να βγάζει τα παπούτσια και μετά την μπλούζα. Του πήραν και το κινητό. Ο κόσμος πέρναγε από μπροστά τους, αλλά κανείς δεν έκανε κίνηση. Σηκώθηκα να πάρω προς το μέρος τους. Και ξαφνικά ένα παλικάρι έτρεξε προς το μέρος των παιδιών.

Μόλις τον αντιλήφθηκαν οι τρεις νεαροί, έφυγαν γρήγορα και πέταξαν τα ρούχα και το κινητό στο πάρκο.

Μπροστά στα μάτια μας, μια άγρια συμπλοκή και βίαια επίθεση σε ανήλικο από συνομήλικό του. Σε κεντρική πλατεία της Αθήνας και όχι μόνο. Σε σχολεία, σε δρόμους.

Οι συμπλοκές μεταξύ ανηλίκων, καταλήγουν σε ληστείες, καθώς αρπάζουν χρήματα, ρούχα, κινητά τηλέφωνα, προτάσσοντας το νταϊλίκι, σιδερογροθιές ή ακόμη και αιχμηρά αντικείμενα για να επιτύχουν τους σκοπούς τους.

Οι τίτλοι των ειδήσεων σοκάρουν:

«Χειροπέδες σε τέσσερις ανήλικους», «Ανήλικοι επιτέθηκαν σε 12χρονο σε παιδική χαρά», «Απίστευτη βία: 15 άτομα ξυλοφόρτωσαν 17χρονο και τον έστειλαν στο νοσοκομείο» κλπ.

Τα νούμερα είναι αμείλικτα: Μέσα στο 2021 σημειώθηκαν 12 ανθρωποκτονίες από παιδιά ηλικίας 7 έως 17, κατηγορήθηκαν για 26 βιασμούς, προκάλεσαν 422 σωματικές βλάβες. Πάνω από 2000 (2021) κλοπές και διαρρήξεις σημειώθηκαν το προηγούμενο έτος, 24 κλοπές με αρπαγές θυμάτων, 313 ληστείες ενώ 444 ανήλικοι συνελήφθησαν για διακίνηση ναρκωτικών και 335 για παράνομη οπλοκατοχή ή οπλοχρησία.

Συνολικά από τους 5.460 ανηλίκους που συνελήφθησαν μέσα στο 2021, η πλειοψηφία προέρχονταν από την Αττική, την Θεσσαλονίκη, την Πελοπόννησο και τη δυτική Ελλάδα.

Και ένας γονιός αναρωτιέται: «Τι μπορώ να κάνω εγώ για να προστατεύσω το παιδί μου»;

Σε απόγνωση οι γονείς επιστρατεύουν ακόμα και… GPS για να προστατέψουν τα παιδιά τους από τις επιθέσεις συνομηλίκων.

Λέτε να σωθούμε από την εφαρμογή; Ή πρέπει επιτέλους να κάνει κάτι το κράτος;