Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όταν «καίει» η μπάλα καθαρίζει ο Χάμες

Όταν «καίει» η μπάλα καθαρίζει ο Χάμες

Με τον Χάμες σε ρόλο «μαέστρου» ο Ολυμπιακός έκλεισε τον ΟΦΗ στο μισό γήπεδο και κατάφερε να πάρει τη νίκη με ανατροπή

Η νίκη ήταν «μονόδρομος» για τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο και οι «ερυθρόλευκοι» ήξεραν πριν την έναρξη της αναμέτρησης πως δεν υπήρχαν περιθώρια για νέα απώλεια βαθμών.

Υπήρχε ένα μεγάλο «πρέπει» πάνω απ’ τα κεφάλια των παικτών της ομάδας του Πειραιά και είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για τους πρωταθλητές, ότι κατάφεραν να διαχειριστούν την πίεση του αγώνα.

Μια πίεση που έγινε ακόμα μεγαλύτερη όταν ο ΟΦΗ κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ με αυτογκόλ και μάλιστα λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους.

Όλα λοιπόν πήγαν κόντρα στον Ολυμπιακό στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης και γίνεται εύκολα αντιληπτό πόσο μεγάλο βάρος κουβάλησαν οι ερυθρόλευκοι μπαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο για να παίξουν στο δεύτερο ημίχρονο.

Τα μεγάλα βάρη βέβαια είναι για τους μεγάλους παίκτες και η επιλογή του Μίτσελ να περάσει στο παιχνίδι τον Χάμες Ροντρίγκες, αλλά και τον Γκάρι, έδωσαν άλλον «αέρα» στην ομάδα του Πειραιά.

Ο Κολομβιανός μέσος πήρε πάνω του το οργανωτικό κομμάτι αναπτύσσοντας το ηγετικό προφίλ που τον διακρίνει και με τον Χάμες σε ρόλο «μαέστρου» ο Ολυμπιακός έκλεισε τον ΟΦΗ στο μισό γήπεδο.

Ο λατινοαμερικάνος μέσος θα είναι μεγάλο «όπλο» για τους ερυθρόλευκους την φετινή σεζόν δείχνοντας ότι μπορεί να πάρει τον Ολυμπιακό στην «πλάτη» του.

Έχασε το πέναλτι και την ευκαιρία να ισοφαρίσει, αλλά αυτό δεν τον επηρέασε. Λίγα λεπτά αργότερα έδωσε την μαγική πάσα στον Γκάρι Ροντρίγκες για να σκοράρει ο εξτρέμ των «ερυθρόλευκων».

Η «φωτογραφία» του αγώνα σε μια λέξη. Ροντρίγκες. Από τον Χάμες στον Γκάρι και όλα είχαν πάρει το δρόμο τους για την ομάδα του Πειραιά, καθώς το γκολ της ισοφάρισης έδωσε άλλη ψυχολογία στον Ολυμπιακό.

Ήταν μια νίκη που έχει διπλή σημασία για τους πειραιώτες, καθώς οι πρωταθλητές ήθελαν για πολλούς λόγους αυτό το «τρίποντο» και δεν χωρά αμφιβολία πως  Ολυμπιακός έστειλε μήνυμα ότι είναι εδώ και παραμένει ο πρωταθλητής, με ότι αυτό συνεπάγεται για την συνέχεια του πρωταθλήματος.

Για να επανέλθουμε όμως στον μεγάλο πρωταγωνιστή της αναμέτρησης, τον Χάμες Ροντρίγκες.

Ο Κολομβιανός είναι ο παίκτης που θα πάρει πάνω του το δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού και ο τρόπος με τον οποίο εκμεταλλεύτηκε τον Γκάρι Ροντρίγκες δείχνει πως θα ανεβάσει επίπεδο τους επιθετικούς της ομάδας του.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε πολύ από τα δεξιά στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Γκάρι να βρίσκει δίχτυα αλλά παράλληλα να προκαλεί και πολλά προβλήματα στην άμυνα των γηπεδούχων.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έβγαλαν αντίδραση στην αναμέτρηση με τον ΟΦΗ κι επαναλαμβάνουμε πως δεν ήταν εύκολο, καθώς είχε προηγηθεί η ήττα από την Καραμπάγκ στο Καραϊσκάκη.

Αυτό το αποτέλεσμα είναι ότι ήθελε η ομάδα του Πειραιά για να βρει την ώθηση που ήθελε και κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι την επόμενη αγωνιστική υπάρχει το μεγάλο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη.

*Είναι πολύ σημαντικό για τον σέντερ φορ μιας ομάδας να βρίσκει δίχτυα και ο Μπακαμπού πέτυχε ένα υπερπολύτιμο γκολ για τους ερυθρόλευκους.

Αν  μάλιστα είχε πλασάρει πιο καλά στις καθυστερήσεις θα είχε επαναλάβει το «διπλό χτύπημα» της αναμέτρησης με τον Ατρόμητο. Όπως και να’ χει πάντως η ουσία είναι ότι ο Μπακαμπού χάρισε νέο τρίποντο στους ερυθρόλευκους.

Sports in

Στρέφεται στη Δικαιοσύνη η Μπαρτσελόνα για το γκολ-φάντασμα κόντρα στη Ρεάλ (vid)

Αποφασισμένη να το φτάσει στα άκρα η Μπαρτσελόνα για το γκολ του Λαμίν Γιαμάλ που δεν μέτρησε ποτέ αν και είναι φανερό πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024