Μπάγερν – Φενέρμπατχσε 62-74: Άνετη πρεμιέρα για την ομάδα των Ιτούδη και Καλάθη
Στην πρεμιέρα του Δημήτρη Ιτούδη στον πάγκο της Φενέρμπατχσε, στην Euroleague, οι Τούρκοι επικράτησαν άνετα της Μπάγερν στο Μόναχο με 62-74.
Η Φενέρμπαχτσε φιλοξενήθηκε από την Μπάγερν στο Μόναχο για την 1η αγωνιστική της Euroleague 2022/2023 και επικράτησε με άνεση των Γερμανών με 62-74. Ντεμπούτο στην Ευρώπη για τον Δημήτρη Ιτούδη στην άκρη του πάγκου αλλά και για τον Νικ Καλάθη.
Ο Έλληνας γκαρντ πραγματοποίησε πολλή καλή εμφάνιση, με τους παίκτες του Ιτούδη να μετατρέπουν το ματς σε περίπατο στο δεύτερο ημίχρονο. Οι Τούρκοι ξεκίνησαν πολύ καλά την αναμέτρηση και βρέθηκαν νωρίς μπροστά με διψήφια διαφορά (8-19) χωρίς ωστόσο να μπορέσουν να κρατήσουν αυτό το προβάδισμα με την πρώτη περίοδο να ολοκληρώνεται με σκορ 19-21.
Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι πάτησαν το γκάζι για το 23-32 στο 13′ και έκλεισαν το ημίχρονο στο +6 (34-40) με τους παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη να έχουν 12/18 δίποντα. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε, με τον Οθέλο Χάντερ να είναι ο μοναδικός από το σύνολο του Τρινκιέρι που προσπαθούσε.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-21, 34-40, 46-59, 62-74
ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Τρινκιέρι): Γουάιλερ-Μπαμπ 12 (2), Γουόλτεν 6 (2), Γουίνστον 6 (2/9 σουτ), Χάντερ 18 (6/7 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Γιάραμαζ 2, Λούτσιτς 2 (0/5 δίποντα), Όμπστ 10 (2/7 τρίποντα), Τσίπσερ, Βίμπεργκ, Ρούμπιτ 2, Σίσκο, Γκιλέσπι 4 (6 ριμπάουντ, 3 μπλοκ)
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ιτούδης): Μότλι 8 (7 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Γουίλμπεκιν 6 (1), Έντουαρντς 4 (1/10 σουτ), Άκπιναρ, Χέιζ 11 (4/5 δίποντα, 1/2 τρίποντα), Πιερ 10 (2), Τζεκίρι 15 (6/6 δίποντα, 3/4 βολές, 6 ριμπάουντ), Γκούντουριτς 6, Μπούκερ 2, Καλάθης 12 (3/6 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ)
- Συγκλονίζουν οι Έλληνες που επιστρέφουν από τη Μέση Ανατολή – «Φτιάξαμε μια βαλίτσα και φύγαμε»
- Μπαρτζώκας: «Σίγουροι για την Ευρωλίγκα στον Παναθηναϊκό, οπότε τι πίεση να έχουν;»
- ΣτΕ για υποκλοπές: Ζητεί τον φάκελο παρακολούθησης Κουκάκη από την ΕΥΠ – Τι λέει για την περίπτωση «καταστροφής» του
- Κυβέρνηση: Ευκαιρίες συσπείρωσης του κομματικού τους ακροατηρίου βλέπουν στην αναταραχή του πολέμου
- UEFA Champions League: Επιστρέφει στο MEGA με το μεγάλο ντέρμπι Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι
- Η αδύνατη ειρήνευση




