Η ανώτερη κλίμακα της SUV γκάμας της Peugeot θα επωφεληθεί από νέες, ήπιες υβριδικές τεχνολογίες οι οποίες εγγυώνται βελτιώσεις σε επίπεδο εξοικονόμησης ενέργειας όσο και επιδόσεων

Η γαλλική φίρμα έχει ήδη ανακοινώσει την πρόθεσή της να μεταβληθεί σε αμιγώς ηλεκτροκίνητη φίρμα στην Ευρώπη από το 2030 με «ενδιάμεσο σταθμό» την προσφορά εκδόσεων με κάποιου είδους ηλεκτρική τεχνολογία για όλα τα μοντέλα που διαθέτει στη γηραιά ήπειρο από την επόμενη χρονιά.

Σε αυτό το πλαίσιο τα 3008 και 5008 πρόκειται σύντομα να αποκτήσουν εκδόσεις με ήπια υβριδική τεχνολογία η οποία θα έγκειται στον συνδυασμό του βενζινοκινητήρα PureTech των 1,6 λίτρων με παράλληλο ηλεκτρικό σύστημα 48 Volt.

Σύμφωνα με τις συστάσεις το επικουρικό ηλεκτρικό σύστημα εγγυάται την αμεσότερη απόδοση της ροπής όταν οι στροφές του κινητήρα είναι χαμηλές αλλά κυρίως υπόσχεται τον περιορισμό της κατανάλωσης καυσίμου έως και 15%. Το σύνολο θα συμπληρώνει η παρουσία κιβωτίου διπλού συμπλέκτη ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα κίνησης αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για πολύ μικρές αποστάσεις.

Αναμενόμενα στην περίπτωση του 3008, η νέα έκδοση θα τοποθετηθεί κάτω από την plug-in υβριδική έκδοση ενώ σε αυτή του 5008 που προς το παρόν δεν διαθέτει υβριδική τεχνολογία στις επιλογές του, θα πάρει θέση στην κορυφή της γκάμας.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα, οι νέες εκδόσεις αναμένονται από τις αρχές του 2023 συνδυαστικά και με μια σειρά στοχευμένων βελτιώσεων σε σχεδιαστικό και εξοπλιστικό επίπεδο για τα δύο SUV.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr